Ohita
Norwegianin kesäohjelman aloitus on vahva

Tiedote -

Norwegianin kesäohjelman aloitus on vahva

Norwegianilla oli 1,7 miljoonaa matkustajaa ja 83 prosentin käyttöaste huhtikuussa. Vahva varauskehitys jatkuu, kun lentoyhtiö valmistautuu kiireiseen kevät- ja kesäkauteen. Lentoyhtiö odottaa kesästä yhtä historiallisesti vahvimmista kesistään.

– Olemme tyytyväisiä tämän kuukauden liikennelukuihin. Huhtikuu on ensimmäinen täysi kuukausi, jolloin kesäaikataulumme on voimassa, ja tarjoamme enemmän reittejä ja useampia lentoja moniin kohteisiimme Pohjoismaissa ja Euroopassa. Olemme erityisen mielissämme siitä, että varaustilanne jatkuu vahvana ennen kesäkauden alkua, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli 1 672 455 matkustajaa huhtikuussa, mikä on 19 prosenttia enemmän kuin samana ajankohtana viime vuonna. Kapasiteetti (ASK) oli 2 672 miljoonaa istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 2 221 miljoonaa istuinkilometriä. Huhtikuussa Norwegian liikennöi keskimäärin 71 lentokonetta ja aikataulun mukaisten toteutuneiden lentojen osuus oli 99,2 prosenttia. Toimintoihin vaikutti luminen sää Oslo-Gardermoenin lentoasemalla huhtikuun 25. päivä. Se aiheutti merkittäviä myöhästymisiä ja noin puolet tämän kuukauden peruutuksista. Täsmällisyys, mitattuna lentojen määrällä, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 83,4 prosenttia huhtikuussa. Kaikista lähteneistä lennoista 95,6 prosenttia saapui kuitenkin aikataulussa tai tunnin sisällä aikataulun mukaisesta saapumisajasta.

Myönteinen näkymä kesäkuukausiin

Huhtikuussa matkustajat hyödynsivät pääsiäisen ja alkukevään matkoillaan lisääntynyttä reitti- ja kohdevalikoimaa. Norwegianin myönteinen varaustilanne jatkuu toukokuussa.

– Olemme erittäin iloisia, että yhä useammat matkustajat valitsevat Norwegianin lennot. Odotan innolla, että voimme toivottaa uudet ja vanhat matkustajat tervetulleiksi lennoillemme kesällä, josta näyttäisi tulevan Norwegianin kaikkien aikojen vahvin kesä. Suosittelemme, että asiakkaat, joiden pitää matkustaa määrättyinä päivinä ja määrättyihin kohteisiin, varaavat lippunsa mahdollisimman pian, sillä koneemme täyttyvät vauhdilla vilkkaimpina matkustusajankohtina, sanoo Karlsen.

Lisäksi Norwegianin lentomatkojen kysyntä kasvaa tällä hetkellä toukokuun juhlapyhien ympärillä erityisesti Espanjaan, Italiaan ja Ranskaan. Norwegian on lisännyt lähtöjä Barcelonaan, Palmaan ja Malagaan vastatakseen kysyntään.

Norwegianin ja Widerøen asiakkaat voivat nyt lentää yhdellä lipulla molempien lentoyhtiöiden verkostoissa. Tämä on jälleen yksi askel, jolla tarjotaan saumatonta matkustamista ja parannetaan asiakaskokemussa molemmissa lentoyhtiöissä. Toistaiseksi lippuja voi ostaa Widerøen verkkosivustolta ja matkatoimistoista. Myös Norwegian voi tulevaisuudessa myydä yhdistettyjä lippuja omalla sivustollaan ja sovelluksessaan.

Aiheet


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -koneilla vuonna 2002. Siitä lähtien tavoitteemme on ollut antaa asiakkaille mahdollisuus matkustaa viisaasti tarjoamalla heille valinnanvaraa ja kohtuuhintaisia lentoja.

Norwegian on äänestetty Skytraxissä Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelma on valittu yhdysvaltalaisessa Freddie Awardsissa Euroopan/Afrikan parhaaksi lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaksi neljänä vuonna peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman. Sen mukaan yhtiö on sitoutunut tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian tarjoaa kohtuuhintaisia lentomatkoja ja erinomaista laatua Pohjoismaissa sekä tärkeisiin Euroopan kohteisiin.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden