Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos vastaanotti Ambassador’s Award -tunnustuksen Norjan ja Yhdysvaltojen välisten suhteiden vahvistamisesta

Lehdistötiedote   •   Kesä 29, 2018 09:02 EEST

Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos ja Yhdysvaltain Norjan suurlähettiläs Kenneth J. Braithwaite

Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos vastaanotti Ambassador’s Award -tunnustuksen Yhdysvaltain Norjan suurlähettiläs Kenneth J. Braithwaitelta. Kjos sai tunnustuksen Norwegianin panostuksista Yhdysvaltojen ja Norjan kahdenvälisten suhteiden vahvistamiseksi.

– Onnittelen Bjørn Kjosia tämän vuoden U.S. Ambassador’s Award -tunnustuksesta, jonka hän saa panostuksista yhteistyön ja taloudellisten siteiden vahvistamiseksi Yhdysvaltojen ja Norjan välillä, sanoi suurlähettiläs Braithwaite.

Suurlähettiläs Braithwaite antoi Bjørn Kjosille ja Norwegianille tunnustusta merkittävästä myötävaikutuksesta Yhdysvaltojen hyvinvointiin kasvavan matkailun, uusien työpaikkojen ja talouskasvun kautta.

– On suuri kunnia vastaanottaa tämä palkinto. Olen iloinen, että työtämme Yhdysvalloissa arvostetaan ja se saa tunnustusta. Panostuksiamme on mahdollista lisätä edelleen, sanoi Bjørn Kjos.

Norwegian aloitti lennot Yhdysvaltoihin vuonna 2013. Tällä hetkellä Norwegianilla on yli 60 suoraa lentoa Yhdysvaltojen ja Euroopan välillä, mikä on enemmän suoria reittilentoja kuin millään muulla eurooppalaisella lentoyhtiöllä.

Norwegian on myös yhdysvaltalaisen lentokonevalmistaja Boeingin suurasiakas. Yhtiön lentolaivastossa on tällä hetkellä yli 150 Boeing-lentokonetta. Norwegian myötävaikuttaa myös tätä kautta tuhansien työpaikkojen syntymiseen ja tukemiseen Yhdysvalloissa. Vuonna 2012 Norwegian allekirjoitti kaikkien aikojen suurimman eurooppalaisen lentokonetilauksen Boeingin kanssa ja yhtiöllä on edelleen yli 100 Boeing-konetta tilauksessa.

Norwegianilla on tällä hetkellä noin 800 työntekijää Yhdysvalloissa – se on luku, joka kasvaa jatkuvasti. Norwegian on ainoa ulkomainen lentoyhtiö Yhdysvalloissa, joka palkkaa amerikkalaisia lentäjiä. Tämän lisäksi Norwegianin palveluksessa on enemmän paikallisia matkustamomiehistön jäseniä kuin millään muulla ulkomaalaisella lentoyhtiöllä.

Norwegianilla on tällä hetkellä viisi tukikohtaa Yhdysvalloissa: New York, Fort Lauderdale, Los Angeles, Providence ja Stewart.

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Tarja Valde-Brown, Norwegianin viestinnän edustaja Suomessa, tarja.valde-brown@eurofacts.fi


Norwegian on maailman kuudenneksi suurin halpalentoyhtiö, joka kuljetti vuonna 2017 yli 33 miljoonaan matkustajaa. Yhtiö tarjoaa tällä hetkellä yli 500 reittiä yli 150 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Thaimaassa, Singaporessa, Argentiinassa, Karibialla ja Yhdysvalloissa. Norwegianin laivastossa on noin 150 lentokonetta, joiden keski-ikä on noin 3,7 vuotta. Yhtiön lentolaivasto on yksi maailman nuorimmista ja ”vihreimmistä”. The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin lentoyhtiöksi, joka lentää polttoainetehokkaimmin Atlantin. Norwegian on valittu kolmena viime vuonna peräkkäin maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi arvostetussa SkyTrax World Airline Awards -äänestyksessä ja viitenä viime vuonna peräkkäin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 9 000 henkilöä.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.