Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianin lentäjien lakko on vihdoin ohi

Lehdistötiedote   •   Maalis 10, 2015 22:07 EET

Norwegianin Skandinavian maissa olevien lentäjien lakko on loppu. Norwegian on venynyt pitkälle päästäkseen sopimukseen ja saadakseen 11 päivää jatkuneen kiistan päätökseen. – Olen suunnattoman helpottunut, että lentäjälakko on nyt ohi ja asiakkaamme voivat taas olla varmoja siitä, että lentomme jatkuvat pian normaalisti. Olen todella pahoillani hankaluuksista, joita asiakkaillemme on aiheutunut lentäjälakosta, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Norwegianille on ollut tärkeää päästä sopimukseen, joka antaa yhtiön hallitukselle ja johdolle vallan jatkaa nykyaikaisen konsernirakenteen rakentamista siten, että se on kansainvälisesti kilpailukykyinen. Keskeistä neuvotteluissa on ollut myös se, ettei Norwegianin oikeudesta hallita ja sopeuttaa yhtiötä jatkuvassa muutoksessa olevaan toimintaympäristöön luovuta. Yhtiö on työehtosopimuksella ottanut käyttöön maksuperusteisen eläkkeen (innskuddspensjon) lentäjille, alennetun Loss of Licence (LOL) -vakuutuksen sekä lisännyt työajan joustoja.

Skandinaviassa olevat lentäjät ovat saaneet uuden työehtosopimuksen, jonka ehdot ovat yhdet alan parhaimmista. Sopimus on solmittu lentäjäyhtiöiden kanssa, jonka palveluksessa lentäjät ovat. Norwegian-konserni on sen lisäksi antanut erityisen työllistämistakuun kaikille Skandinaviassa palkattuna oleville lentäjille. Takuu on ainutlaatuinen Skandinaviassa ja erityisesti alalla, joka on kovassa kilpailutilanteessa, kuten ilmailuala. Takuu on voimassa lokakuuhun 2017 saakka.

Kiitos kaikille asiakkaille ja työntekijöille

– Olen suunnattoman helpottunut, että lentäjälakko on nyt ohi ja asiakkaamme voivat taas olla varmoja siitä, että lentomme jatkuvat pian normaalisti. Yhtiölle on aiheutunut lakosta suuria kustannuksia. Tämä on ollut hyvin vaativaa aikaa sekä asiakkaillemme että monille työntekijöillemme, jotka ovat tehneet töitä ympäri vuorokauden huolehtiakseen asiakkaistamme parhaalla mahdollisella tavalla. Olen myös erittäin kiitollinen kärsivällisyydestä ja tuesta, jota olemme saaneet yleisöltä, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Liikenteen palautuminen normaaliksi vie jonkin aikaa, koska lentokalusto ja henkilöstö eivät ole vielä valmiina huomisille lennoille.

Huomisen lentotiedot voi tarkastaa Norwegianin nettisivuilta: http://www.norwegian.com/fi/asiakaspalvelu/onko-lento-ajassaan/

Lisätietoja ehdoista

  • Kolmen vuoden työllistämistakuu kaikille Skandinaviassa oleville lentäjille (eli takuu sille, ettei lentäjäyhtiöissä tehdä vähennyksiä).
  • Senioriteettilistaus kaikille Euroopan tukikohtien lentäjille.
  • Ei palkankorotuksia vuonna 2015.
  • Vähintään 184 vapaapäivää vuodessa (lähes sama kuin tällä hetkellä).
  • Liikkumavara ja joustavuus työtunneissa.
  • Eläke: Maksuperusteinen eläke (innskuddspensjon) sisältäen eläke-etuohjelman (ytelsespensjon) niille, joilla on 15 vuotta tai vähemmän aikaa eläkeikään (65 vuotta).
  • Loss of License -vakuutus (30 G); noin 2,65 miljoonan Norjan kruunun verovapaa suoritus.
  • Yhteiset neuvottelut norjalaisille, ruotsalaisille ja tanskalaisille lentäjille.

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, puhelin +46 709 89 05 18
Norwegianin press office: +47 815 11 816

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien noteerattu halpalentoyhtiö. Norwegian on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Lähes 24 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla. Yhtiö operoi 424 reittiä 130 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä sekä kaukolentoja Yhdysvaltoihin ja Aasiaan. Norwegian työllistää noin 4 500 henkilöä Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Virossa, Englannissa, Espanjassa ja Thaimaassa. Yhtiöllä on 258 sovittua toimitusta uusista lentokoneista. Norwegian on perustettu vuonna 1993 ja sen pääkonttori sijaitsee Fornebussa, Norjassa. Norwegian tarjoaa enemmän jalkatilaa kuin monet kilpailijansa, lennonaikaisen nettiyhteyden ja sen lennot pysyvät erittäin hyvin aikataulussaan. Norwegianin laivastossa on 96 lentokonetta, joiden keski-ikä on vain neljä vuotta. Vuonna 2013 ja 2014 Norwegian palkittiin Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -palkinnolla. Vuonna 2014 Norwegian voitti myös kolme arvovaltaista Passenger Choice Awards -palkintoa – Best Airline in Europe, Best Inflight Connectivity & Communications ja Best Single Achievement in Passenger Experience, joka tuli tunnustuksena yhtiön 787 Dreamlinerien liikkuvasta kartasta. Lisäksi AirlineRatings.com palkitsi Norwegianin toisena vuonna peräkkäin Europe’s Best Low-Cost Airline -tunnustuksella.

Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com
Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa