Ohita
Norwegianin liikenneluvut ovat hyvässä kunnossa kesäkauden kynnyksellä

Tiedote -

Norwegianin liikenneluvut ovat hyvässä kunnossa kesäkauden kynnyksellä

Norwegianilla oli 1,5 miljoonaa matkustajaa ja 81 prosentin käyttöaste maaliskuussa. Kevään ensimmäinen kuukausi merkitsee kesäaikataulun alkua ja merkittävää kapasiteetin kasvua. Norwegianin varaustilanne jatkuu vahvana. Se on huomattavasti viime vuoden vastaavaa ajankohtaa korkeampi.

– Maaliskuu oli liikenneluvuiltaan erittäin vankka kuukausi Norwegianille. Maaliskuu merkitsi paluuta kesäaikatauluun ja merkittävää kapasiteetin lisäystä. Odotamme todella innolla, että pääsemme toivottamaan kasvavat määrät matkustajia tervetulleiksi lennoillemme vuoden 2023 kesäkuukausina, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli 1 502 366 matkustajaa maaliskuussa, mikä on 60 prosenttia enemmän kuin maaliskuussa 2022. Kapasiteetti (ASK) oli 2 347 miljoonaa istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 1 903 miljoonaa istuinkilometriä. Maaliskuussa Norwegian liikennöi keskimäärin 67 lentokonetta ja toteutuneiden lentojen osuus oli 99,2 prosenttia. Kaikkialla Euroopassa lentoliikenteeseen vaikuttaneista haastavista sääolosuhteista ja merkittävistä työtaistelutoimista huolimatta täsmällisyys, mitattuna lentojen määrällä, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 81 prosenttia maaliskuussa. Kaikista lähteneistä lennoista 95 prosenttia saapui kuitenkin aikataulussa tai tunnin sisällä aikataulun mukaisesta saapumisajasta.

Vahva varausaste on noussut korkeammalle kuin vuonna 2022

Norwegianin lentomatkojen kysyntä jatkuu vankkana ja varauskehitys jatkuu vahvana.

– Suuntaamme kohti kesäkautta myönteisissä näkymissä. Varaustilanteemme on merkittävästi korkeampi kuin viime vuonna tähän aikaan. Se on osoitus lentomatkojen vahvan kysynnän jatkumisesta erityisesti moniin houkutteleviin rantakohteisiimme. Odotamme jälleen vilkasta kesää. Olemme erittäin iloisia, että yhä useammat matkustajat valitsevat Norwegianin ensisijaiseksi lentoyhtiökseen, sanoo Karlsen.

Valmistautuakseen kesäkauteen Norwegian purki hiljattain osan ulkoistetuista maahuolintapalveluistaan Oslon Gardermoenin lentoasemalla ja 150 uutta henkilöä tuli yhtiön palvelukseen. Norwegianin Red Handling -tiimi hoitaa aluksi asiakaspalvelutehtäviä lähtöselvityksessä, koneeseen nousuissa ja saapumisissa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että siirtyminen on sujunut saumattomasti. Maahuolintapalveluiden siirtyminen omaksi toiminnoksemme suurimmassa tukikohdassamme on tärkeä askel keskeisten toimintojen tuomiseksi talon sisälle paremman asiakaspalvelun ja saumattomamman matkustuskokemuksen aikaansaamiseksi, sanoo Karlsen.

Samalla, kun reittiverkosto laajenee, Norwegian jatkaa myös uuden matkustamohenkilöstön palkkaamista ja ottaa tällä hetkellä kiireisenä vastaa useita uusia, nykyaikaisia ja polttoainetehokkaita lentokoneita. Ennen kesäkautta 2023 Norwegian ottaa vastaan kaikkiaan 11 nykyaikaista ja polttoainetehokasta Boeing 737 MAX 8 -lentokonetta.

Tämän vuoden kesäaikataulussa Norwegian tarjoaa yli 300 reittä 114 kohteeseen, joista useat ovat uusia kohteita.

Aiheet


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -koneilla vuonna 2002. Siitä lähtien tavoitteemme on ollut antaa asiakkaille mahdollisuus matkustaa viisaasti tarjoamalla heille valinnanvaraa ja kohtuuhintaisia lentoja.

Norwegian on äänestetty Skytraxissä Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelma on valittu yhdysvaltalaisessa Freddie Awardsissa Euroopan/Afrikan parhaaksi lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaksi neljänä vuonna peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman. Sen mukaan yhtiö on sitoutunut tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian tarjoaa kohtuuhintaisia lentomatkoja ja erinomaista laatua Pohjoismaissa sekä tärkeisiin Euroopan kohteisiin.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden