Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianin maaliskuun liikenneluvut: COVID-19 vaikutti voimakkaasti

Lehdistötiedote   •   Huhti 06, 2020 09:02 EEST

COVID-19:n maailmaanlaajuinen leviäminen vaikutti ilmailualaan kaikkialla maailmassa ja sen vaikutus oli voimakas Norwegianin liikennelukuihin maaliskuussa. Yhtiön kysyntä laski merkittävästi viranomaisten asettamista matkustusrajoituksista ja vähentyneestä matkustamisesta johtuen.

Norwegian sopeutti reittiverkostoaan laskeneen kysynnän vuoksi useita kertoja maaliskuussa. Maaliskuun 10. päivä yhtiö vähensi suunnitellun mukaista kapasiteettiaan noin 15 prosentilla. Maaliskuun 16. päivä sopeuttaminen jatkui ja suunnitellun mukaisen kapasiteetin vähennys nousi 85 prosenttiin. Suurin osa lennoista peruutettiin 25. maaliskuuta alkaen. Kapasiteetti oli 40 prosenttia suunniteltua alhaisempi. Operoitujen lentojen käyttöaste oli 72 prosenttia, laskua 13,8 prosenttiyksikköä verrattuna samaan kuukauteen vuotta aiemmin.

Kapasiteetti (ASK) laski 53 prosentilla verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) laski 60 prosentilla. Maaliskuussa 1 153 283 asiakasta valitsi lentoyhtiökseen Norwegianin, laskua 61 prosenttia.

Maaliskuussa Norwegian lensi 77 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista sekä viranomaisten pyynnöstä useita ylimääräisiä lentoja, joilla noudettiin asiakkaita kotiin. Yhtiö jatkoi myös joidenkin reittien operointia kriittisen infrastruktuurin ylläpitämiseksi Pohjoismaissa.

– Äärettömän nopeasti kehittyneellä COVID-19-pandemialla oli merkittävä vaikutus Norwegianin liikennelukuihin maaliskuussa. Maailmanlaajuisten matkustusrajoitusten ja voimakkaasti vähentyneen kysynnän seurauksena Norwegianin piti peruuttaa lentoja toistuvasti koko kuukauden ajan. Yhteistyössä viranomaisten kanssa Norwegian lensi useita ylimääräisiä lentoja, joilla tuotiin kotiin tuhansia matkustajia. Haluan kiittää kaikkia omistautuneita kollegojamme ja asiakkaitamme kaikesta viime viikkoina saamastamme tuesta, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Jacob Schram.

Lisätietoja medialle:
Viestintäpäällikkö charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com, viestinnän edustaja Suomessa tarja.valde-brown@norwegian.com tai press@norwegian.com

Norwegian on yksi maailman suurimmista halpalentoyhtiöistä, jolla oli yli 36 miljoonaa matkustajaa vuonna 2019. Norwegian liikennöi tällä hetkellä yli 500 reittiä yli 150 kohteessa Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Etelä-Amerikassa. Norwegianilla on nykyaikainen ja polttoainetehokas lentolaivasto, jossa on noin 160 lentokonetta. The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin jo toisen kerran polttoainetehokkaimmaksi ja ympäristöystävällisimmäksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla.

Viitenä viime vuonna matkustajat ovat äänestäneet Norwegianin maailman parhaaksi halpalentoyhtiöksi kaukolennoilla arvostetussa SkyTrax World Airline Awardsissa. Tämän lisäksi SkyTrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi jo kuutena vuonna peräkkäin.

Norwegianilla on noin 11 000 työntekijää.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Liitetiedostot

PDF-tiedosto