Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianin matkustajamäärä ja käyttöaste kasvoivat marraskuussa

Lehdistötiedote   •   Joulu 04, 2015 09:35 EET

Norwegianin marraskuun liikenneluvuista näkyy sekä kaukoreittien että Euroopan reittien kasvu. Käyttöaste nousi marraskuussa 4,1 prosenttiyksikköä viime vuoden vastaavasta ajankohdasta ja se oli tänä vuonna 83,1 prosenttia. Lähes kaksi miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla marraskuussa, kasvua 11 prosenttia.

Marraskuun liikenneluvut osoittavat vakaata ja hyvää kehitystä. Kasvu kaukoreiteillä jatkuu. Marraskuussa 1 952 083 matkustajaa lensi Norwegianilla, kasvua 11 prosenttia verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi 13 prosenttia samalla, kun tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi 8 prosenttia marraskuussa. Käyttöaste oli 83,1 prosenttia, kasvua 4,1 prosenttiyksikköä verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Norwegian käynnisti marraskuussa uusia Espanjan sisäisiä reittejä ja kaukoreittejä Karibialle, jossa talvi on korkean sesongin aikaa.

Täydet koneet ovat tärkeitä myös ympäristönäkökulmasta ja siten lento voi olla parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi auto, koska päästöt matkustajakilometriä kohden jäävät alhaisemmiksi.

– Olen hyvin iloinen, että liikenteen myönteinen kehitys jatkui myös tässä kuussa, koska olemme siirtymässä lentoliikenteelle perinteisesti alhaisemman kysynnän kauteen. Näemme, että yhä useampi matkustaja hyödyntää Norwegianin laajaa eurooppalaista reittiverkostoa lentääkseen edelleen Yhdysvaltoihin. Tämä osoittaa, että vahva Norwegian koko Euroopassa vahvistaa kaukoliikenteen panostuksia ja päinvastoin, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Norwegian lensi marraskuussa 99,7 prosenttia suunnitelluista lennoistaan, joista 86,3 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.

Norwegianin lentolaivasto on yksi uusimmista ja nykyaikaisimmista Euroopassa. Norwegian sai marraskuussa tunnustusta arvostetulta ilmastoinstituutilta, The International Council on Clean Transportation, jonka mukaan Norwegian on ”vihrein” Atlantin yli lentävistä lentoyhtiöistä: http://www.theicct.org/transatlantic-airline-efficiency-2014

Lisätietoja liitteenä olevasta pdf-tiedostosta.

Yhteystiedot:
Frode Foss, CFO, puhelin +47 91 63 16 45
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö +46 709 89 05 18

Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian) on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Yhtiö operoi 439 reittiä 132 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Lähes 24 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 5 500 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on 100 lentokonetta, joiden keski-ikä on vain neljä vuotta. Norwegian on kolmena vuonna peräkkäin; vuosina 2013, 2014 ja 2015 palkittu Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella. Vuonna 2015 Norwegian valittiin myös ensimmäistä kertaa maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus. Vuonna 2014 Norwegian voitti myös kolme arvovaltaista Passenger Choice Awards -palkintoa – Best Airline in Europe, Best Inflight Connectivity & Communications ja Best Single Achievement in Passenger Experience, joka tuli tunnustuksena yhtiön 787 Dreamlinerien liikkuvasta kartasta. Lisäksi AirlineRatings.com palkitsi Norwegianin viime vuonna toisena peräkkäisenä vuotena Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa

Liitetiedostot

PDF-tiedosto