Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianin matkustajamäärä ja käyttöaste kasvoivat voimakkaasti

Lehdistötiedote   •   Heinä 04, 2013 09:56 EEST

Norwegianin (NAS) matkustajamäärä jatkoi kasvuaan kesäkuussa. Yli 1,9 miljoonaa matkustajaa käytti yhtiön palveluita, mikä on 21 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Yhtiö jatkaa laajenemistaan ja lisää kapasiteettiaan uusilla markkinoilla. Kesäkuun korkea käyttöaste vahvistaa, että uusi kapasiteetti on täyttymässä odotusten mukaisesti.

Viime kuussa Norwegianilla lensi 1 911 841 matkustajaa, mikä on 328 106 asiakasta ja 21 prosenttia enemmän kuin vuoden 2012 kesäkuussa. Kyseessä on yhtiön suurin kuukausittainen matkustajamäärä tähän mennessä. Tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) nousi 31 prosenttia ja myytyjen henkilökilometrien (RPK) 35 prosenttia. Käyttöaste oli 79,6 prosenttia eli 2,7 prosenttia enemmän edelliseen kesäkuuhun verrattuna.

Kasvua kaikilla markkinoilla

Kesäkuun liikennetietoihin vaikuttaa edellisten kuukausien tapaan vahva kapasiteettikasvu ja entistä pidemmät lentoetäisyydet.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen, että niin moni valitsee meidät lentoyhtiökseen. Näin jokaisella lennolla on enemmän matkustajia, huolimatta voimakkaasta kapasiteetin kasvattamisesta. Kohtuulliset lentohinnat nostavat lippujen kysyntää. Toisaalta tämä vaikuttaa yksikkötuottoon tarjottua lentokilometriä kohti. Se on nähtävä yhteydessä entistä merkittävästi pidempiin reitteihin, minkä ansiosta myös kulut yksikköä kohden vähenevät, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lensi kesäkuussa 99,6 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 85,9  prosenttia lähti alalla sovelletun standardisoidun aikataulutason mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että lähtö tapahtui 15 minuutin sisällä ilmoitetusta ajankohdasta. Kesäkuun luvut heijastavat useita Euroopassa tapahtuneita lakkoja.

Lisätietoja oheisesta pdf-tiedostosta.

Yhteystiedot: Åsa Larsson, viestintäpäällikkö, gsm: +46 735 22 22 42


Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 296 reittiä 114 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2011 Norwegian kuljetti lähes 16 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 64 lentokoneesta. Norweginilla on 277 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.  

Liitetiedostot

PDF-tiedosto