Ohita
Norwegian, 787 Dreamliner
Norwegian, 787 Dreamliner

Lehdistötiedote -

Norwegianin matkustajamäärä ja tuotot kasvoivat syyskuussa

Norwegian kuljetti yli 3,3 miljoonaa matkustajaa syyskuussa. Yksikkötuotto kasvoi jo kuudetta kuukautta peräkkäin ja se oli kuusi prosenttia korkeampi kuin samana kuukautena viime vuonna.

Kaikkiaan 3 310 424 matkustajaa valitsi Norwegianin lentoyhtiökseen syyskuussa. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi kaksi prosenttia ja tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi yhden prosentin. Käyttöaste kasvoi 1,1 prosenttiyksiköllä 90 prosenttiin.

– Siirtyessämme kasvusta kannattavuuteen olen iloinen, että yksikkötuottomme jatkoi kasvua kuudetta kuukautta peräkkäin, ja että matkustajien kysyntä on ollut vakaata. Norwegianin operatiivinen suorituskyky paranee edelleen ja olemme matkalla saavuttaaksemme kahden miljardin Norjan kruunun kohdennetut kustannusvähennykset vuonna 2019, sanoo vt. konsernijohtaja ja talousjohtaja Geir Karlsen.

– Tulevaisuuden näkymä on lupaava. Tulevalle talvikaudelle olemme mukauttaneet reittiportfoliotamme ja kapasiteettiamme varmistaaksemme, että olemme hyvissä asemissa vastataksemme todelliseen kysyntään, hän lisää.

Laivaston jatkuva uusiminen myötävaikutti syyskuussa CO2-päästöjen vähenemiseen entisestään 70 grammalla matkustajakilometriä kohden. Vähennys on 0,3 prosenttia verrattuna samaan ajanjaksoon viime vuonna. Norwegianin laivaston keski-ikä on 3,8 vuotta ja se on yksi ympäristöystävällisimmistä lentolaivastoista maailmassa. Tämän ansiosta yhtiö on vähentänyt matkustajakohtaisia päästöjä 30 prosentilla vuodesta 2008 lähtien.

Norwegian operoi syyskuussa 99,3 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista, joista 79,8 prosenttia lähti aikataulussa. Vuokrakaluston (wetlease) käyttö vaikutti syyskuussa negatiivisesti täsmällisyyteen

Lisätietoja liitteenä olevasta liikennetietoraportista.

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Tarja Valde-Brown, Norwegianin viestinnän edustaja Suomessa, tarja.valde-brown@norwegian.com

Aiheet

Tunnisteet


Norwegian on maailman viidenneksi suurin halpalentoyhtiö, jolla oli yli 37 miljoonaa matkustajaa vuonna 2018. Norwegian liikennöi tällä hetkellä yli 500 reittiä yli 150 kohteessa Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Etelä-Amerikassa. Norwegianin laivastossa on noin 170 lentokonetta. Yhtiön lentolaivaston keski-ikä on 3,8 vuotta, mikä tekee siitä yhden nykyaikaisimmista ja polttoainetehokkaimmista lentolaivastoista maailmassa. The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin jo toisen kerran polttoainetehokkaimmaksi ja ympäristöystävällisimmäksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla.

Viitenä viime vuonna matkustajat ovat äänestäneet Norwegianin maailman parhaaksi halpalentoyhtiöksi kaukolennoilla arvostetussa SkyTrax World Airline Awardsissa. Tämän lisäksi SkyTrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi jo kuutena vuonna peräkkäin.

Norwegianilla on noin 11 000 työntekijää.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilö/-t

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Lehdistön yhteyshenkilö Informationschef / Communications Manager +46 709 89 05 18
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Liittyvä sisältö