Ohita
Norwegianin  matkustajamäärä jatkoi kasvua syyskuussa

Tiedote -

Norwegianin matkustajamäärä jatkoi kasvua syyskuussa

Norwegianin syyskuun liikenneluvut osoittavat, että matkustajien määrä kasvoi edelleen. Lisääntynyt matkustushalukkuus ja kasvava kysyntä ovat johtaneet siihen, että yhtiö on avannut lisää reittejä suosittuihin kohteisiin Euroopassa. Asiakkaiden perinteinen varauskäyttäytyminen on palautumassa. Yhä useampi varaa matkansa hyvissä ajoin ja varauksia tehdään sekä suurkaupunkeihin että rantalomakohteisiin.

– Olemme iloisia, että voimme raportoida jo viidentenä kuukautena peräkkäin matkustajamäärän kasvusta. Kysyntä kasvaa tasaisesti kaikilla markkinoillamme. Varaukset tärkeimpiin eurooppalaisiin kohteisiimme osoittavat, että asiakkaidemme luottamus matkailualaan kasvaa ja matkoja suunnitellaan nyt hyvissä ajoin etukäteen, kertoo Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen.

Syyskuussa Norwegian kuljetti 977 719 matkustajaa, missä on kasvua 206 prosenttia verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Syyskuuhun 2020 verrattuna kokonaiskapasiteetti (ASK) kasvoi 154 prosenttia ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi 248 prosenttia. Käyttöaste oli syyskuussa 72,4 prosenttia, mikä on 20 prosenttiyksikköä korkeampi kuin samaan aikaan viime vuonna.

Norwegian kasvattaa toimintaansa kysynnän kasvun myötä. Yhtiö on jo avannut uudelleen tukikohdat Stavangerissa, Bergenissä ja Trondheimissa. Norwegianin laivastossa oli syyskuussa 46 lentokonetta. Lennoista 92,1 prosenttia lähi aikataulussa.

Lisätietoja liitteen liikennetietoraportista.

Aiheet

Kategoriat


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -kalustolla vuonna 2002. Niistä päivistä lähtien meidän missiomme on ollut tarjota kohtuuhintaisia matkoja kaikille ja mahdollistaa viisaat valinnat, eli hyvän rahanvastineen sekä runsaan valinnanvaran. Norwegian operoi lyhyen matkan reittejä Pohjoismaissa sekä tärkeimpiin Euroopan kohteisiin – tarjoten erinomaista laatua kohtuuhinnoilla.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman, ja yhtiö sitoutui siten tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Skytrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Lisäksi yhtiön kanta-asiakasohjelma, Norwegian Reward, on valittu Freddie Awardsissa parhaaksi kanta-asiakasohjelmaksi Euroopassa/Afrikassa neljänä vuotena peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden