Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianin matkustajamäärä jatkoi kasvuaan lokakuussa

Lehdistötiedote   •   Marras 06, 2013 10:16 EET

Norwegian (NAS) lennätti lokakuussa liki kaksi miljoonaa matkustajaa, mikä on 19 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samana ajankohtana. Yhtiö jatkaa uusien lentokoneiden vastaanottoa, lisää paikkamääriä, perustaa uusia solmukohtia Eurooppaan ja avaa uusia reittejä.

Norwegianilla lensi lokakuussa 1 955 463 matkustajaa, mikä on 308 525 henkeä (19 prosenttia) enemmän kuin vastaavana aikana vuonna 2012.

Tarjotut henkilökilometrit (ASK) kasvoivat 36 prosenttia ja myydyt henkilökilometrit (RPK) 38 prosenttia. Käyttöaste oli 79,3 prosenttia, mikä on yhden prosenttiyksikön enemmän kuin viime lokakuussa.

Vahvempi kansainvälinen näkyvyys

Lokakuun liikennelukuihin vaikuttaa uusien koneiden käyttöönotto, istuinkapasiteetin kasvu, uusien operatiivisten solmukohtien perustaminen Eurooppaan sekä useiden uusien reittien avaaminen. Tämän lisäksi lennetyt matkat ovat pidempiä kuin aiemmin.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen, että yhä useampi valitsee Norwegianin lentoyhtiökseen ja että käyttöasteemme jatkaa kasvuaan – siitä huolimatta, että matkustajapaikkojen määrä nousee merkittävästi. Tämä osoittaa, että matkustajat arvostavat hyvää laatua ja edullisia hintoja, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lensi lokakuussa 99,7 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 89,4 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.

Lisätietoja oheisessa pdf-tiedostossa.

Yhteystiedot:

Anne-Sissel Skånvik, puh:+47 97 55 43 44

CFO Frode Foss, puh: +47 92 82 29 69


Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa 382 reittiä 121 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-Idässä, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Vuonna 2012 Norwegian kuljetti lähes 18 miljoonaa matkustajaa. Yhtiö työllistää noin 3000 henkeä, Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Virossa, Englannissa, Espanjassa ja Thaimaassa. Norwegianin konekanta koostuu 75 lentokoneesta, jotka ovat keskimäärin vain noin 4.6 vuotta vanhoja. Norweginilla on 275 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Fornebussa, Norjassa. Kesäkuussa 2013 Norwegian valittiin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi, kun se palkittiin SkyTrax World Airline Awards:lla. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.

Liitetiedostot

PDF-tiedosto