Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianin matkustajamäärä jatkoi kasvuaan marraskuussa

Lehdistötiedote   •   Joulu 05, 2013 10:06 EET

Norwegian lennätti marraskuussa melkein 1,7 miljoonaa matkustajaa eli 16 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Yhtiö jatkaa laajenemistaan Euroopassa ja ottaa käyttöön uusia koneita, perustaa solmukohtia ja avaa uusia reittejä.

Norwegianilla lensi 1 689 049 matkustajaa, mikä on 230 177 henkeä (16 prosenttia) enemmän kuin marraskuussa 2012.

Tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi 39 prosenttia. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) nousi 40 prosenttia. Käyttöaste oli 76,2 prosenttia, mikä on puoli prosenttiyksikköä enemmän kuin viime marraskuussa.

Kansainvälistä kasvua

Marraskuun liikennelukuihin vaikuttaa uusien koneiden käyttöönotto, istuinkapasiteetin kasvu, uusien operatiivisten solmukohtien perustaminen Eurooppaan sekä useiden uusien reittien avaaminen. Tämän lisäksi lennetyt matkat ovat  pidempiä kuin aiemmin.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen, että yhä useampi matkustaja – erityisesti Pohjoismaiden ulkopuolella – valitsee Norwegianin lentoyhtiökseen. Käyttöasteemme jatkaa kasvuaan huolimatta siitä, että matkustajapaikkojen määrä nousee merkittävästi. Tämä osoittaa, että matkustajat arvostavat hyvää laatua ja edullisia hintoja, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lensi marraskuussa 99,7 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 86,4 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.

Lisätietoja oheisessa pdf-tiedostossa.

Yhteystiedot:

Talousjohtaja Frode Foss

puh: + 47 916 31 645

Viestintäpäällikkö Charlotte Holmbergh Jacobsson

puh: +46 709 89 05 18


Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Yli 20 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianin reiteillä. Yhtiö tarjoaa 413 reittiä 125 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä sekä kaukolentoja Yhdysvaltoihin ja Aasiaan. Norwegian työllistää noin 3500 henkeä, Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Virossa, Englannissa, Espanjassa ja Thaimaassa. Yhtiöllä on 275 sovittua toimitusta uusista lentokoneista. Norwegian on perustettu vuonna 1993 ja sen pääkonttori sijaitsee Fornebussa, Norjassa. Vuonna 2013 Norwegian valittiin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi, kun se palkittiin SkyTrax World Airline Awards:lla. Norwegian tarjoaa enemmän jalkatilaa kuin monet kilpailijansa, lennonaikaisen nettiyhteyden ja sen lennon pysyvät erittäin hyvin aikataulussaan. Norwegianin konekanta koostuu 80 lentokoneesta, jotka ovat keskimäärin vain noin 4.6 vuotta vanhoja.

Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.


Liitetiedostot

PDF-tiedosto