Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianin matkustajamäärä jatkoi kasvuaan tammikuussa

Lehdistötiedote   •   Helmi 06, 2013 10:26 EET

Norwegian (NAS) kuljetti tammikuussa yli 1,2 miljoonaa matkustajaa. Kyseessä on 9 prosentin kasvu viime vuoden tammikuuhun verrattuna.

Tammikuussa Norwegian kuljetti 1 237 195 matkustajaa. Tämä on 9 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi 19 ja tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) 24prosenttia. Myös yksikkötuottoa kuvaavat luvut kehittyivät myönteisesti. Yksikkötuotto tarjottua henkilökilometriä kohden (RASK) kasvoi 3 prosenttia. Käyttöaste laski 3 prosenttiyksikköä 72 prosenttiin.

– Olen tyytyväinen tämän kuun liikennelukuihin, koska tammikuu on yleensä hiljaisempaa aikaa. Luvut osoittavat, että asiakkaamme arvostavat entistä mukavampia ja ympäristöystävällisempiä lentokoneitamme. Käyttöasteen muutos vastaa odotuksiamme, koska lisäämme kapasiteettiamme hiljaisen kauden aikana, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lensi tammikuussa 99,8 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 80,7 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.

Tammikuussa Norwegianille toimitettiin kaksi uutta Boeing 737-800 -konetta. Kaiken kaikkiaan Norwegianin lentokalustoon tulee vuoden aikana 14 uutta konetta. Norwegianin lentokaluston keski-ikä on 4,8 vuotta eli kyseessä on yksi Euroopan uusimmista ja ympäristöystävällisimmistä laivueista.

Lisätietoja oheisesta pdf-tiedostosta.

Yhteystiedot:

Åsa Larsson, viestintäpäällikkö, gsm: +46 735 22 22 42

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 296 reittiä 114 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2011 Norwegian kuljetti lähes 16 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 64 lentokoneesta. Norweginilla on 277 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.  

Liitetiedostot

PDF-tiedosto