Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianin matkustajamäärä kasvoi 25 prosentilla maaliskuussa

Lehdistötiedote   •   Huhti 04, 2014 10:21 EEST

Norwegian lennätti yli 1,8 miljoonaa matkustajaa maaliskuussa 2014. Kasvua viime vuoden maaliskuuhun verrattuna on 25 prosenttia. Tarjottujen henkilökilometrien määrä kasvoi 51 prosenttia, mikä on absoluuttisena lukuna kautta aikojen Norwegianin suurin kapasiteetin kasvu yhden kuukauden aikana.

Maaliskuussa 1 805 551 matkustajaa lensi Norwegianilla. Tämä on 25 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi 52 prosenttia ja tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) 51 prosenttia maaliskuussa. Tämä vastaa 1,2 miljardin istuinkilometrin kasvua ja on suurin kapasiteetin kasvu, mikä Norwegianilla on koskaan aiemmin ollut yhden kuukauden aikana. Käyttöaste oli 77,8 prosenttia, nousua 0,2 prosenttiyksikköä verrattuna samaan ajankohtaan vuotta aiemmin.

Käyttöasteen noususta huolimatta pääsiäisen myöhäinen ajankohta vaikutti maaliskuun käyttöasteeseen negatiivisesti.

– Tässä kuussa meillä oli ennätyskorkea kapasiteetin kasvu, johon vaikutti uusien tukikohtien perustaminen Pohjoismaiden ulkopuolelle samaan aikaan, kun olemme avanneet useita uusia reittejä ja lisänneet lentoja nykyisillä reiteillämme. Vaikka kapasiteetti kasvoi voimakkaasti ja pääsiäislomat ovat tänä vuonna myöhään, käyttöaste oli korkeampi kuin samana ajankohtana vuotta aiemmin. Tämä osoittaa, että Norwegian pitää lupauksensa hyvästä laadusta alhaisin hinnoin, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Maaliskuussa Norwegian vastaanotti kaksi uutta konetta: yhden Boeing 737-800 -koneen ja yhden 787 Dreamlinerin. Vuoden 2014 aikana Norwegian vastaanottaa yhteensä 14 Boeing 737-800 -konetta ja neljä 787 Dreamlineria. Norwegianin lentolaivasto on yksi Euroopan uusimmista ja ympäristöystävällisimmistä.

Norwegian lensi maaliskuussa 99,7 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 87,1 prosenttia lähti aikataulussa.

Lisätietoja liitteenä olevasta pdf-tiedostosta.

Yhteystiedot:
Anne-Sissel Skånvik, Chief Communications Officer, puhelin +47 97 55 43 44
Frode Foss, CFO, puhelin +47 91 63 16 45


Norwegian on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Yhtiö operoi 416 reittiä 126 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, USAssa ja Thaimaassa. Yli 20 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla, joka työllistää noin 3 500 henkilöä. Norwegianin laivastossa on 91 lentokonetta, jotka ovat keskimäärin noin 4,8 vuotta vanhoja. Yhtiö ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Vuonna 2013 Norwegian palkittiin Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -palkinnolla. Norwegian on perustettu vuonna 1993 ja se on listattu Oslon pörssissä.

Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com
Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa


Liitetiedostot

PDF-tiedosto