Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianin matkustajamäärä kasvoi ja käyttöaste oli korkea huhtikuussa

Lehdistötiedote   •   Touko 07, 2015 09:34 EEST

Kaikkiaan runsaat 2,1 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla huhtikuussa. Kasvua viime vuoden huhtikuuhun verrattuna oli seitsemän prosenttia. Käyttöaste oli huhtikuussa 82,4 prosenttia, kasvua 2,6 prosenttiyksikköä.

Huhtikuun matkustajalukuihin vaikuttivat sekä Skandinavian lentäjien lakon jälkivaikutukset että pääsiäisen osuminen tänä vuonna jo maaliskuulle, kun se viime vuonna oli huhtikuussa. Kaikkiaan 2 134 040 matkustajaa lensi Norwegianilla huhtikuussa. Tämä on seitsemän prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Käyttöaste oli 82,4 prosenttia huhtikuussa, nousua 2,6 prosenttiyksikköä. Tämä vaikutti positiivisesti myytyjen henkilökilometrien määrään (RPK), joka kasvoi 14 prosenttia. Tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) nousi 11 prosenttia. Huhtikuussa Norwegian vastaanotti suoraan Boeingin tehtaalta yhden uuden Dreamlinerin, jonka myötä Norwegianin kaukolentolaivastossa on nyt kahdeksan Dreamlineria.

– Lentäjien lakko Skandinaviassa vaikutti liikennelukuihin vielä huhtikuussakin. Olemme kuitenkin tyytyväisiä, että koneemme täyttyvät paremmin kuin samaan aikaan viime vuonna. Erityisen iloisia olemme siitä, että houkuttelemme monia uusia asiakkaita Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Tämä osoittaa, että kansainvälistymisstrategiamme toimii, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Norwegian lensi huhtikuussa 99,3 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 83,6 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.

Lisätietoja liitteenä olevasta pdf-tiedostosta.

Yhteystiedot:
Frode Foss, CFO, puhelin +47 91 63 16 45
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö +46 709 89 05 18

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien noteerattu halpalentoyhtiö. Norwegian on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Lähes 24 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla. Yhtiö operoi 424 reittiä 130 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä sekä kaukolentoja Yhdysvaltoihin ja Aasiaan. Norwegian työllistää noin 4 500 henkilöä Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Virossa, Englannissa, Espanjassa ja Thaimaassa. Yhtiöllä on 258 sovittua toimitusta uusista lentokoneista. Norwegian on perustettu vuonna 1993 ja sen pääkonttori sijaitsee Fornebussa, Norjassa. Norwegian tarjoaa enemmän jalkatilaa kuin monet kilpailijansa, lennonaikaisen nettiyhteyden ja sen lennot pysyvät erittäin hyvin aikataulussaan. Norwegianin laivastossa on 96 lentokonetta, joiden keski-ikä on vain neljä vuotta. Vuonna 2013 ja 2014 Norwegian palkittiin Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -palkinnolla. Vuonna 2014 Norwegian voitti myös kolme arvovaltaista Passenger Choice Awards -palkintoa – Best Airline in Europe, Best Inflight Connectivity & Communications ja Best Single Achievement in Passenger Experience, joka tuli tunnustuksena yhtiön 787 Dreamlinerien liikkuvasta kartasta. Lisäksi AirlineRatings.com palkitsi Norwegianin toisena vuonna peräkkäin Europe’s Best Low-Cost Airline -tunnustuksella.

Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com
Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa

Liitetiedostot

PDF-tiedosto