Ohita
Norwegianin matkustajamäärä kasvoi ja täsmällisyys parani huhtikuussa

Lehdistötiedote -

Norwegianin matkustajamäärä kasvoi ja täsmällisyys parani huhtikuussa

Yli 3,1 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla huhtikuussa. Kasvu oli kolme prosenttia verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Pääsiäisen ajankohta vaikutti siihen, että huhtikuun luvut eivät ole suoraan vertailukelpoisia samaan ajankohtaan viime vuonna, mutta maaliskuu ja huhtikuu osoittavat yhdessä myönteisen kehityksen.

Kaikkiaan 3 137 608 matkustajaa valitsi huhtikuussa lentoyhtiökseen Norwegianin. Se on 88 359 matkustajaa enemmän kuin samana kuukautena viime vuonna. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi 11 prosenttia ja tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) seitsemän prosenttia. Käyttöaste oli 86,1 prosenttia, nousua 3,1 prosenttiyksikköä.

Pääsiäisen ajankohta vaikuttaa aina kyseisen kuukauden lukuihin positiivisesti. Tänä vuonna pääsiäinen oli huhtikuussa, mikä merkitsee, että yksikkötuotto (RASK) on tänä vuonna viime vuoteen verrattuna korkeampi. Tämän vuoden maaliskuun ja huhtikuun yhteenlasketut luvut osoittavat, että käyttöaste nousi 1,8 prosenttiyksikköä viime vuoteen verrattuna ja tuotto 6,9 prosenttia. Matkustajamäärä nousi neljä prosenttia ja ASK yhdeksän prosenttia. RASK kasvoi kahdeksan prosenttia. Lentäjälakko Skandinaviassa nosti kysyntää huhtikuun viimeisellä viikolla.

Norwegian lensi 98,9 prosenttia aikataulun mukaisista lennoistaan huhtikuussa. Siitä huolimatta, että yhtiön Boeing 737 MAX -koneet ovat edelleen poissa käytöstä, on vaikutus matkustajiin ollut vähäinen. Yhtiö on muun muassa yhdistänyt lentoja ja tarjonnut vaihtoehtoisia lähtöjä niille matkustajille, joihin tilanne vaikuttaa. Huhtikuussa 83,4 prosenttia Norwegianin lennoista lähti aikataulussa.

– Olen erittäin tyytyväinen myönteiseen kehitykseen huhtikuussa sekä kahteen edelliseen kuukauteen yhdessä. Tämä koskee sekä matkustajamäärää, tuloja että täsmällisyyttä. Jatkamme työtämme kannattavuuden kasvattamiseksi samalla, kun tarjoamme matkustajillemme hyvää laatua edullisella hinnalla sekä ennen kaikkea toimialan uusimman ja ympäristöystävällisimmän lentolaivaston, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

Yhtiö vastaanotti huhtikuussa yhden uuden Boeing 787-9 Dreamlinerin. Huhtikuussa Norwegianista tuli myös suurin ulkomainen lentoyhtiö New Yorkin alueella.

Lisätietoja liitteen pdf-dokumentista.

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Tarja Valde-Brown, Norwegianin viestinnän edustaja Suomessa, tarja.valde-brown@norwegian.com

Aiheet

Tunnisteet


Norwegian on maailman viidenneksi suurin halpalentoyhtiö, jonka palveluksessa työskentelee yli 11 000 henkilöä. Yhtiö liikennöi yli 500 reittiä yli 150 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Etelä-Amerikassa ja Karibialla. Norwegianin laivastossa on noin 170 lentokonetta. Yhtiön lentolaivasto on yksi maailman nuorimmista ja sen keski-ikä on 3,8 vuotta. Vuonna 2018 yli 37 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla.

The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin lentoyhtiöksi, joka lentää polttoainetehokkaimmin Atlantin ylittävillä lennoilla.

Norwegian on valittu maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi kolmena viime vuonna peräkkäin ja kuutena viime vuonna peräkkäin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi arvostetussa SkyTrax World Airline Awards -äänestyksessä.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilö/-t

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Lehdistön yhteyshenkilö Informationschef / Communications Manager +46 709 89 05 18
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Liittyvä sisältö