Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianin matkustajamäärä kasvoi jälleen syyskuussa

Lehdistötiedote   •   Loka 04, 2013 10:24 EEST

Norwegian (NAS) kuljetti syyskuussa yli 1,9 miljoonaa matkustajaa, mikä on 17 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Yhtiön kasvu jatkuu ja se on nostamassa kapasiteettiaan ottamalla käyttöön uusia koneita, perustamalla solmukohtia Pohjoismaiden ulkopuolelle ja avaamalla uusia reittejä Euroopan, Skandinavian, Pohjois-Amerikan sekä Aasian välille.

Yhtiön palveluja käytti 1 920 329 matkustajaa eli 272 627 henkeä (17 prosenttia) enemmän kuin syyskuussa 2012. Tarjottujen henkilökilometrien (ASK) osuus kasvoi 33 prosenttia ja myytyjen henkilökilometrien (RPK) osuus 30 prosenttia. Käyttöaste oli 78,3 prosenttia, mikä on 1,7 prosenttiyksikköä vähemmän kuin viime syyskuussa.

Huomattavaa kansainvälistä kasvua

Liikennelukuihin vaikuttaa vahva kapasiteetin kasvu, uusien koneiden käyttöönotto, solmukohtien perustaminen Pohjoismaiden ulkopuolelle sekä useiden uusien reittien avaaminen Euroopassa ja pitkän matkan lentojen lanseeraus Skandinavian, Pohjois-Amerikan ja Aasian välille. Lisäksi lennetyt etäisyydet ovat pidempiä kuin ennen.

– Olen iloinen siitä, että yhä useampi matkustaja valitsee meidät lentoyhtiökseen. Käyttöasteemme pysyy tasaisen korkeana vahvasta kapasiteettikasvusta huolimatta. Kun aloitamme toiminnan uusilla markkinoilla, teemme brändiämme tunnetuksi tarjoamalla tietoisesti erittäin edullisia lentohintoja. Näin houkuttelemme asiakkaiksi matkustajia, jotka eivät aiemmin ole koneillamme lentäneet. Tiedämme, että uusilla koneillamme matkustavat ja lennonaikaisia palveluitamme kokeilleet matkustajat ovat taipuvaisia käyttämään Norwegiania uudestaan, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lensi elokuussa 99,6 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 89,3 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.

Lisätietoja oheisesta pdf-tiedostosta.

Yhteystiedot:

Jukka Aarnio

Norwegian lehdistökontakti Suomessa

Puhelin: +35 89 315 854 48

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Head of Communications Sweden and Finland

Puh. + 47 67 59 30 00

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 296 reittiä 114 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2011 Norwegian kuljetti lähes 16 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 64 lentokoneesta. Norweginilla on 277 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.  

Liitetiedostot

PDF-tiedosto