Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianin matkustajamäärä kasvoi merkittävästi huhtikuussa

Lehdistötiedote   •   Touko 06, 2013 10:49 EEST

Norwegian lennätti viime kuussa enemmän kuin 1,7 miljoonaa matkustajaa, mikä on 364 986 henkilöä eli 27 prosenttia enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna. Koska Norwegianin matkustajat lentävät entistä pidempiä matkoja kuin aiemmin, yhtiön myytyjen lentokilometrien määrä (RPK) kasvoi 36 prosenttia. Kokonaiskapasiteetti nousi 40 prosenttia.

Norwegian lennätti huhtikuussa 1 710 279  matkustajaa, mikä on 27 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) nousi 40 prosenttia ja myytyjen henkilökilometrien määrä 36 prosenttia. Käyttöaste laski 2,2 prosenttiyksikköä, ollen 73,6 prosenttia.

Matkustajamäärään vaikutti se, että pääsiäinen osui tänä vuonna maaliskuulle ja viime vuonna huhtikuulle. Lisäksi Norwegian avasi useita uusia reittejä ja kasvatti kapasiteettiaan voimakkaasti. Reittien määrä Suomessa ja Tanskassa oli lähes kaksinkertainen verrattuna viime vuoden huhtikuuhun. Toiminta kasvoi merkittävästi myös Norjassa ja Ruotsissa. Norwegian tarjoaa nyt 10 uutta Lontoon Gatwickistä lähtevää reittiä, joista suurin osa on suoria lentoja Euroopan mantereelle ja Välimeren alueelle. Huhtikuussa Norwegianilla oli käytössään 10 lentokonetta enemmän kuin maaliskuussa.

– Olen tyytyväinen siihen, että uudet reitit uusilla markkinoilla on otettu näin hyvin vastaan. Huhtikuun liikennelukujen kehitys vastasi odotuksiamme ja on linjassa strategiamme kanssa: haluamme vakiinnuttaa asemamme uusilla markkina-alueilla, jotta pystymme vastamaan voimakkaaseen kilpailuun, joka tällä hetkellä vallitsee Euroopan lentoliikennetoiminnassa. Lanseerausvaiheessa odotamme vahvaa tuotantoa ja matkustajamäärän kasvua sekä uusien reittien entistä alhaisempia aloituskustannuksia. On tärkeää, että uusien markkinoiden asiakkaat kokeilevat Norwegianin palveluita. Kun he tutustuvat tuotteisiimme ja palveluihimme, uskon että heistä tulee uskollisia kanta-asiakkaita, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lensi huhtikuussa 99,6 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 89,3 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.

Lisätietoja oheisessa pdf-tiedostossa.

Yhteystiedot: Åsa Larsson, viestintäpäällikkö, gsm: +46 735 22 22 42


Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 296 reittiä 114 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2011 Norwegian kuljetti lähes 16 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 64 lentokoneesta. Norweginilla on 277 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.  

Liitetiedostot

PDF-tiedosto