Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianin matkustajamäärä kasvoi vahvasti elokuussa

Lehdistötiedote   •   Syys 05, 2013 10:39 EEST

Norwegianin (ASA) matkustajamäärä jatkoi kasvuaan elokuussa. Yhtiö lennätti yli 1,9 miljoonaa matkustajaa, mikä on 14 prosenttia enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna. Myös aikataulut pitivät paikkansa hyvin.

Norwegianin matkustajamäärä oli elokuussa 1 973 468 eli 14 prosenttia enemmän kuin viime vuoden elokuussa. Myytyjen henkilökilometrien (RPK) määrä kasvoi 30 prosenttia ja tarjottujen henkilökilometrien (ASK) osuus nousi 31 prosenttia.

Käyttöaste oli 79,2 prosenttia, mikä on 1,2 prosenttiyksikön verran vähemmän kuin elokuussa 2012. 

– Olen iloinen siitä, että yhä useampi matkustaja valitsee meidät lentoyhtiökseen. Tiedämme, että lennoillamme matkustavat arvostavat korkeaa laatua ja edullisia hintoja. Kun kerran lentää Norwegianilla, niin on helppo tulla uudestaan. Tämän kuun liikennetiedot heijastavat vahvaa kapasiteettikasvua erityisesti uusilla markkinoilla, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lensi elokuussa 99,9 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 89,3 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.

Lisätietoja oheisesta pdf-tiedostosta.

Yhteystiedot:

Åsa Larsson, viestintäpäällikkö, gsm: +46 735 22 22 42


Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa 382 reittiä 121 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-Idässä, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Vuonna 2012 Norwegian kuljetti lähes 18 miljoonaa matkustajaa. Yhtiö työllistää noin 3000 henkeä, Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Virossa, Englannissa, Espanjassa ja Thaimaassa. Norwegianin konekanta koostuu 75 lentokoneesta, jotka ovat keskimäärin vain noin 4.6 vuotta vanhoja. Norweginilla on 275 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Fornebussa, Norjassa. Kesäkuussa 2013 Norwegian valittiin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi, kun se palkittiin SkyTrax World Airline Awards:lla. Lisätietoja osoitteesta: www.norwegian.com.

 

Liitetiedostot

PDF-tiedosto