Ohita
Norwegianin matkustajamäärä oli kesäkuussa korkein pandemian puhkeamisen jälkeen

Tiedote -

Norwegianin matkustajamäärä oli kesäkuussa korkein pandemian puhkeamisen jälkeen

Norwegianin kesäkuun liikennetiedot osoittavat, että Norwegianilla oli 1 937 318 matkustajaa. Siinä on 19 prosentin nousu verrattuna edeltävään kuukauteen, ja se on korkein luku pandemian puhkeamisen jälkeen.

– Olen erittäin tyytyväinen, että liikennöimme lähes sataprosenttia 400–450 päivittäisestä aikataulun mukaisesta lennostamme tässä kuussa. Se on ollut haastavaa Norjan lentokonemekaanikkojen lakon ja tiettyjen eurooppalaisten lentoasemien rajoitusten vuoksi, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Kesäkuussa Norwegian allekirjoitti uuden kaksivuotisen työehtosopimuksen Norwegianin matkustamohenkilöstöä ja lentäjiä edustavien ammattiliittojen kanssa. Lentokonemekaanikkojen lakko päättyi, kun Norjan työministeri ilmoitti pakottavasta sovintomenettelystä.

– Olemme tyytyväisiä matkustamohenkilöstömme ja Norwegian Pilot Unionin kanssa saavutetusta sopimuksesta sekä myös siitä, että lentokonemekaanikkomme ovat palanneet töihin varmistamaan lentojemme normaalin liikennöinnin. Tämä merkitsee, että voimme tarjota asiakkaillemme reitit, jotka olemme luvanneet. Varaustilanteemme on tällä hetkellä korkea, mutta moniin kohteisiin Euroopassa on vielä paikkoja jäljellä, sanoo Geir Karlsen.

Norwegian lensi 1 937 318 matkustajaa kesäkuussa, kun matkustajamäärä kesäkuussa 2021 oli 225 509. Käyttöaste oli 84,9 prosenttia. Kapasiteetti (ASK) oli 2 924 miljoonaa istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 2 482 miljoonaa istuinkilometriä. Täsmällisyys, mitattuna lentojen määrällä, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli kesäkuussa 70 prosenttia. Kaikista lennoista 93 prosenttia saapui aikataulussa tai enintään tunnin myöhässä. Kesäkuussa Norwegian liikennöi keskimäärin 68 lentokonetta ja lensi 99,1 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista.

Tarkat liikennetiedot löytyvät liitteenä olevasta PDF-raportista.

Aiheet

Kategoriat


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -kalustolla vuonna 2002. Niistä päivistä lähtien meidän missiomme on ollut tarjota kohtuuhintaisia matkoja kaikille ja mahdollistaa viisaat valinnat, eli hyvän rahanvastineen sekä runsaan valinnanvaran. Norwegian operoi lyhyen matkan reittejä Pohjoismaissa sekä tärkeimpiin Euroopan kohteisiin – tarjoten erinomaista laatua kohtuuhinnoilla.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman, ja yhtiö sitoutui siten tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Skytrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Lisäksi yhtiön kanta-asiakasohjelma, Norwegian Reward, on valittu Freddie Awardsissa parhaaksi kanta-asiakasohjelmaksi Euroopassa/Afrikassa neljänä vuotena peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -koneilla vuonna 2002. Siitä lähtien tavoitteemme on ollut antaa asiakkaille mahdollisuus matkustaa viisaasti tarjoamalla heille valinnanvaraa ja kohtuuhintaisia lentoja.

Norwegian on äänestetty Skytraxissä Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelma on valittu yhdysvaltalaisessa Freddie Awardsissa Euroopan/Afrikan parhaaksi lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaksi neljänä vuonna peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman. Sen mukaan yhtiö on sitoutunut tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian tarjoaa kohtuuhintaisia lentomatkoja ja erinomaista laatua Pohjoismaissa sekä tärkeisiin Euroopan kohteisiin.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden