Ohita
Norwegianin matkustajamäärässä oli vahva kasvu heinäkuussa

Tiedote -

Norwegianin matkustajamäärässä oli vahva kasvu heinäkuussa

Norwegianilla oli yli 2,2 miljoonaa matkustajaa heinäkuussa, mikä on korkein määrä matkustajia pandemian puhkeamisen jälkeen. Norwegian liikennöi 99,7 prosenttia aikataulun mukaisista lennoistaan ja käyttöaste oli lähes 95 prosenttia, mikä on korkein käyttöaste moniin vuosiin.

– Tämä on ollut loistava kesä Norwegianille. Heinäkuussa käyttöasteemme oli korkein moniin vuosiin ja liikennöimme lähes kaikki aikataulun mukaiset lentomme siitä huolimatta, että alalla on monia vaativia haasteita. Omistautuneet kollegamme, jotka asettavat asiakkaamme toimintamme ytimeen, ovat tehneet nämä tulokset mahdollisiksi, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegian lensi 2 206 424 matkustajaa heinäkuussa, kun heinäkuussa 2021 matkustajia oli 695 830. Käyttöaste oli heinäkuussa 94,5 prosenttia. Kapasiteetti (ASK) oli 3 322 miljoonaa istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 3 139 miljoonaa istuinkilometriä, missä on kasvua 27 prosenttia kesäkuusta. Täsmällisyys, mitattuna lentojen määrällä, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 62,2 prosenttia heinäkuussa. Kuitenkin jopa 93 prosenttia kaikista lennoista saapui aikataulussa tai enintään tunnin myöhässä. Heinäkuussa Norwegian liikennöi 70 lentokonetta ja lensi 99,7 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista.

Norwegian solmi heinäkuussa sopimuksen Widerøen ja Norse Atlantic Airwaysin kanssa. Sopimusten tavoitteena on luoda lipunmyyntiyhteistyö ja yksinkertaistaa matkustamista asiakkaillemme.

Tarkat liikennetiedot löytyvät liitteenä olevasta PDF-raportista.

Aiheet

Kategoriat


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -kalustolla vuonna 2002. Niistä päivistä lähtien meidän missiomme on ollut tarjota kohtuuhintaisia matkoja kaikille ja mahdollistaa viisaat valinnat, eli hyvän rahanvastineen sekä runsaan valinnanvaran. Norwegian operoi lyhyen matkan reittejä Pohjoismaissa sekä tärkeimpiin Euroopan kohteisiin – tarjoten erinomaista laatua kohtuuhinnoilla.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman, ja yhtiö sitoutui siten tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Skytrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Lisäksi yhtiön kanta-asiakasohjelma, Norwegian Reward, on valittu Freddie Awardsissa parhaaksi kanta-asiakasohjelmaksi Euroopassa/Afrikassa neljänä vuotena peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Nordics +45 2657 0767
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -koneilla vuonna 2002. Siitä lähtien tavoitteemme on ollut antaa asiakkaille mahdollisuus matkustaa viisaasti tarjoamalla heille valinnanvaraa ja kohtuuhintaisia lentoja.

Norwegian on äänestetty Skytraxissä Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelma on valittu yhdysvaltalaisessa Freddie Awardsissa Euroopan/Afrikan parhaaksi lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaksi neljänä vuonna peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman. Sen mukaan yhtiö on sitoutunut tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian tarjoaa kohtuuhintaisia lentomatkoja ja erinomaista laatua Pohjoismaissa sekä tärkeisiin Euroopan kohteisiin.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden