Ohita
Norwegianin matkustajamäärässä oli vahva kasvu heinäkuussa

Tiedote -

Norwegianin matkustajamäärässä oli vahva kasvu heinäkuussa

Norwegianilla oli yli 2,2 miljoonaa matkustajaa heinäkuussa, mikä on korkein määrä matkustajia pandemian puhkeamisen jälkeen. Norwegian liikennöi 99,7 prosenttia aikataulun mukaisista lennoistaan ja käyttöaste oli lähes 95 prosenttia, mikä on korkein käyttöaste moniin vuosiin.

– Tämä on ollut loistava kesä Norwegianille. Heinäkuussa käyttöasteemme oli korkein moniin vuosiin ja liikennöimme lähes kaikki aikataulun mukaiset lentomme siitä huolimatta, että alalla on monia vaativia haasteita. Omistautuneet kollegamme, jotka asettavat asiakkaamme toimintamme ytimeen, ovat tehneet nämä tulokset mahdollisiksi, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegian lensi 2 206 424 matkustajaa heinäkuussa, kun heinäkuussa 2021 matkustajia oli 695 830. Käyttöaste oli heinäkuussa 94,5 prosenttia. Kapasiteetti (ASK) oli 3 322 miljoonaa istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 3 139 miljoonaa istuinkilometriä, missä on kasvua 27 prosenttia kesäkuusta. Täsmällisyys, mitattuna lentojen määrällä, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 62,2 prosenttia heinäkuussa. Kuitenkin jopa 93 prosenttia kaikista lennoista saapui aikataulussa tai enintään tunnin myöhässä. Heinäkuussa Norwegian liikennöi 70 lentokonetta ja lensi 99,7 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista.

Norwegian solmi heinäkuussa sopimuksen Widerøen ja Norse Atlantic Airwaysin kanssa. Sopimusten tavoitteena on luoda lipunmyyntiyhteistyö ja yksinkertaistaa matkustamista asiakkaillemme.

Tarkat liikennetiedot löytyvät liitteenä olevasta PDF-raportista.

Aiheet

Kategoriat


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -kalustolla vuonna 2002. Niistä päivistä lähtien meidän missiomme on ollut tarjota kohtuuhintaisia matkoja kaikille ja mahdollistaa viisaat valinnat, eli hyvän rahanvastineen sekä runsaan valinnanvaran. Norwegian operoi lyhyen matkan reittejä Pohjoismaissa sekä tärkeimpiin Euroopan kohteisiin – tarjoten erinomaista laatua kohtuuhinnoilla.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman, ja yhtiö sitoutui siten tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Skytrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Lisäksi yhtiön kanta-asiakasohjelma, Norwegian Reward, on valittu Freddie Awardsissa parhaaksi kanta-asiakasohjelmaksi Euroopassa/Afrikassa neljänä vuotena peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden