Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianin matkustajamäärät kasvussa helmikuussa

Lehdistötiedote   •   Maalis 06, 2013 10:23 EET

Norwegian (NAS) julkisti tänään helmikuun liikennetilastonsa. Yhtiön matkustajamäärä jatkoi kasvuaan. Norwegian kuljetti helmikuussa yli 1 254 643 matkustajaa. Määrä on yhdeksän prosenttia suurempi kuin edellisen vuoden helmikuussa.

Viime vuoden helmikuuhun verrattuna matkustuspäiviä oli tänä vuonna yksi vähemmän. Samalla matkustuspäivien määrällä arvioituna kasvu olisi ollut vielä suurempi.

Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi 19 prosentilla ja tarjottujen henkilökilometrien (ASK) määrä niin ikään 19 prosentilla helmikuussa. Myös yksikkötuottoa kuvaavat luvut kehittyivät myönteisesti. Yksikkötuotto tarjottua henkilökilometriä kohden (RASK) kasvoi 2 prosenttia. Käyttöaste oli 78 prosenttia, mikä oli sama kuin edellisen vuoden helmikuussa.

– Olen tyytyväinen helmikuun liikennelukuihin. Luvut osoittavat, että matkustajat arvostavat laadukasta tuotetta ja edullisia hintojamme. Tavoitteemme on tarjota uusissa koneissamme entistäkin parempi matkustuskokemus, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Useita uusia koneita laivastoon

Helmikuussa Norwegian otti vastaan kolme uutta Boeing 737-800 -konetta. Kaiken kaikkiaan se on kasvattanut laivastoaan tänä vuonna 14 koneella. Tänään 6.3. Norwegian vastaanotti kuudennen koneen Boeingin tehtaalta Seattlesta. Norwegianin koneiden keski-ikä on 4,6 vuotta, joten sen konekanta on yksi Euroopan uusimmista ja ympäristöystävällisimmistä.

Norwegian lensi helmikuussa 99,9 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 82,1 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti. Yhtiöillä, joiden linjana on peruuttaa huomattava määrä lentoja saavuttavat keinotekoisen korkean arvosanan täsmällisyyttä kuvaavissa tilastoissa, koska peruutettuja lentoja ei huomioida yhtiön lentojen aikataulunmukaisuutta arvioitaessa.

Lisätietoja oheisesta pdf-tiedostosta.

Yhteystiedot:

Åsa Larsson, viestintäpäällikkö, gsm: +46 735 22 22 42

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 296 reittiä 114 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2011 Norwegian kuljetti lähes 16 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 64 lentokoneesta. Norweginilla on 277 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.  

Liitetiedostot

PDF-tiedosto