Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianin matkustajat lahjoittaneet jo yli 1,6 miljoonaa Norjan kruunua UNICEFille

Lehdistötiedote   •   Loka 20, 2015 08:00 EEST

Norwegianin matkustajat ovat lahjoittaneet jo yli 1,6 miljoonaa Norjan kruunua (lähes 175 000 euroa) UNICEFin maailmanlaajuiselle lasten hyväksi tehtävälle työlle. Lentoyhtiön asiakkaat ovat tehneet lahjoituksia kesä-lokakuussa lentojen nettivarausten yhteydessä. Lokakuussa kaikki lahjoitukset käytetään Norwegianin lentokoneen täyttämiseksi koulu- ja hätäaputarvikkeilla Syyrian pakolaislapsille Jordaniassa.

Lahjoitukset on tehnyt mahdolliseksi UNICEFin, matkailualan teknologiaratkaisuja tarjoavan Amadeuksen ja Norwegianin yhteistyö.

Norwegian ja UNICEF lentävät marraskuussa täyteen lastatun lentokoneen hätäapua ja koulutarvikkeita Oslosta Ammaniin Jordaniassa voidakseen auttaa syyrialaisia lapsia maailman toiseksi suurimmalla pakolaisleirillä Za’atarissa. Kaikki lokakuussa tehdyt lahjoitukset käytetään koneen täyttämiseksi.

­– Haluan kiittää kaikkia matkustajiamme heidän sitoutumisestaan avun tarpeessa olevien lasten auttamiseksi ja kokonaisen koneen täyttämiseksi hätäavulla. Tähän mennessä keräämämme 1,6 miljoonan Norjan kruunun lahjoituksien kokonaissumma osoittaa, että pienelläkin yksittäisellä osallistumisella saavutetaan yhdessä tuloksia, joiden avulla yhä useampi lapsi saa uuden tulevaisuuden, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

– Lahjoitusten määrä osoittaa, että Norwegianin asiakkaat ovat sitoutuneita auttamaan tehdäkseen maailmasta paremman paikan lapsille. Amadeuksen ja Norwegianin tarjoama mahdollisuus lahjoitukseen nettivarauksen yhteydessä osoittaa, että tukeminen on helpompaa silloin, kun myös lahjoituksen tekeminen on helppoa. Haluan kiittää molempia yhtiöitä ja kaikkia matkustajia heidän osallistumisestaan, sanoo Norjan UNICEFin pääsihteeri Bernt G. Apeland.

– Näin merkittävät lahjoitukset ensimmäisinä kuukausina vahvistavat kokemustamme siitä, että matkailuala ja humanitaarinen toiminta voivat saavuttaa yhdessä merkittävämpiä tuloksia kuin erikseen. Toivomme, että tämä yhteistyö inspiroi muita matkailualan kumppaneitamme tiedostamaan valtavan potentiaalin, joka voidaan saavuttaa hyödyntämällä teknologiaamme. Voimme tarjota sen maksutta heidän käyttöönsä, sanoo Amadeus IT Groupin Senior Vice President, General Counsel ja Corporate Security Tomás López Fernebrand.

Hätäapua lennetään Syyrian pakolaisille

– Teemme innolla kaiken voitavamme auttaaksemme hädässä olevia pakolaislapsia Syyriassa. Signature partnership -yhteistyömme UNICEFin kanssa tekee sen mahdolliseksi. Tarjoamme lentokoneen miehistöineen, jotta voimme kuljettaa hätäavun ja koulutarvikkeet paikan päälle. Rohkaisemme asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme jatkamaan lahjoitusten tekoa, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Myös monet Norwegianin työntekijät osallistuvat avustustyöhön – sekä avustuslennolla että muussa hätäapulennon yhteydessä tehtävässä työssä.

– Syyrian pakolaislapset ovat menettäneet kaiken. Siksi rohkaisemme kaikkia yhteistyökumppanimme Norwegianin kanssa auttamaan lentokoneen täyttämiseksi hätäaputarvikkeilla, jotka ohjataan suoraan lapsille. Yhdessä voimme varmistaa, että lapset saavat ansaitsemansa tulevaisuuden ja samalla ehkäisemme ennalta, ettei heistä tule menetettyä sukupolvea, sanoo Norjan UNICEFin pääsihteeri Bernt G. Apeland.

Vain klikkaus Norwegian lennon nettivarauksen yhteydessä riittää lahjoituksen tekemiseen ja UNICEFin maailmanlaajuiseen lasten hyväksi tehtävän työn tukemiseen. Matkustajat voivat lahjoittaa 3, 5, 10 tai 15 euroa lentovarauksiensa yhteydessä Amadeuksen lahjoituskoneen avulla. Lentokoneen täyttämiseen hätäaputarvikkeilla voi osallistua myös lahjoittamalla rahaa Norwegianin ja UNICEFin kampanjan internetsivuilla: https://www.unicef.no/fly

Norwegian on tehnyt yhteistyötä UNICEFin kanssa vuodesta 2007 lähtien varainkeruukampanjoiden ja matka-avun muodossa. Viime vuonna Norwegian lensi hätäapua täynnä olevan avustuslennon Keski-Afrikan tasavaltaan. Lisäksi Norwegian työntekijät lahjoittavat joululahjansa UNICEFille.

Lisätietoja:

Norwegian: Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö +46 709 89 05 18
UNICEF Norja: Synnøve Aspelund, viestintäasiantuntija +47 938 25 002
Amadeus: Roman Townsend, +34 616 318 037

Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian) on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Yhtiö operoi 439 reittiä 132 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Lähes 24 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 5 500 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on 100 lentokonetta, joiden keski-ikä on vain neljä vuotta. Norwegian on kolmena vuonna peräkkäin; vuosina 2013, 2014 ja 2015 palkittu Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella. Vuonna 2015 Norwegian valittiin myös ensimmäistä kertaa maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus. Vuonna 2014 Norwegian voitti myös kolme arvovaltaista Passenger Choice Awards -palkintoa – Best Airline in Europe, Best Inflight Connectivity & Communications ja Best Single Achievement in Passenger Experience, joka tuli tunnustuksena yhtiön 787 Dreamlinerien liikkuvasta kartasta. Lisäksi AirlineRatings.com palkitsi Norwegianin viime vuonna toisena peräkkäisenä vuotena Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa