Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianin matkustajat lahjoittavat yli puoli miljoonaa Norjan kruunua UNICEFille

Lehdistötiedote   •   Elo 07, 2015 09:00 EEST

Kesä toi Norwegianille matkustajaennätyksen ja täydet koneet. Lisäksi Norwegianin matkustajat ovat olleet anteliaita koko kesän. He ovat lahjoittaneet yli puoli miljoonaa Norjan kruunua (yli 55 000 euroa) UNICEFin maailmalaajuiselle lasten hyväksi tehtävälle työlle. Norwegianin asiakkaat ovat tehneet lahjoitukset nettivarauksen yhteydessä.

Kaikkiaan Norwegianin asiakkaat ovat lahjoittaneet 525 107 Norjan kruunua viimeisen kuuden viikon aikana uuden Amadeuksen internetpohjaisen lahjoitustoiminnon avulla.

– Haluan kiittää kaikkia upeita matkustajiamme heidän kesän aikana osoittamastaan anteliaisuudestaan. Yli puolen miljoonan Norjan kruunun kokonaislahjoitus osoittaa, että kun moni lahjoittaa pienen summan, kasvaa se yhteenlaskettuna suureksi summaksi. Lahjoitus merkitsee, että yhä useampi lapsi saa tulevaisuuden, jonka hän ansaitsee, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

– Tämä osoittaa, että Norwegianin asiakkaat haluavat olla mukana tarjoamassa paremman maailman lapsille. Tämä osoittaa myös sen, että on helpompaa tukea, kun lahjoittaminen on tehty helpoksi aivan kuten Norwegian ja Amadeus ovat nyt tehneet, sanoo Norjan UNICEFin pääsihteeri Bernt G. Apeland.

Lahjoituksen UNICEFin työlle maailman lasten hyväksi voi tehdä klikkauksella nettivarauksen lopuksi. Lahjoitustoiminnon avulla voi lahjoittaa 3, 5, 10 tai 15 euroa. Kolme euroa riittää hyttysverkkoon, joka suojaa vastasyntyneitä malarialta ja viidellä eurolla UNICEF voi rokottaa 37 lasta poliota vastaan. Kymmenellä eurolla 27 oppilaan luokka saa koulukirjat ja 15 euroa riittää 42 ravitsemuspakettiin, joilla aliravittu lapsi saa kahden viikon hoidon.

Norwegian ja UNICEF ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2007 lähtien varainkeruukampanjoiden ja matka-avun muodossa. Yhteistyön kautta Norwegian on muun muassa lennättänyt hätäapua Keski-Afrikan tasavaltaan. Kun Norwegian vuonna 2012 juhli 10-vuotisjuhiliaan, lahjoitti yhtiö juhlakonsertin tuoton UNICEFille.

Lisätietoja:
Norwegian: viestintäpäällikkö Charlotte Holmbergh Jacobsson, puhelin +46 709 89 05 18
UNICEF: viestinnän neuvonantaja Helene Sandbu Ryeng. puhelin +47 994 06 730

Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian) on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Yhtiö operoi 424 reittiä 130 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Lähes 24 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 4 500 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on 99 lentokonetta, joiden keski-ikä on vain neljä vuotta. Norwegian on kolmena vuonna peräkkäin; vuosina 2013, 2014 ja 2015 palkittu Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella. Vuonna 2015 Norwegian valittiin myös ensimmäistä kertaa maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus. Vuonna 2014 Norwegian voitti myös kolme arvovaltaista Passenger Choice Awards -palkintoa – Best Airline in Europe, Best Inflight Connectivity & Communications ja Best Single Achievement in Passenger Experience, joka tuli tunnustuksena yhtiön 787 Dreamlinerien liikkuvasta kartasta. Lisäksi AirlineRatings.com palkitsi Norwegianin viime vuonna toisena peräkkäisenä vuotena Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa