Ohita
Norwegianin taloudellinen käänne: tulot kasvoivat ja kustannukset alenivat toisella vuosineljänneksellä

Tiedote -

Norwegianin taloudellinen käänne: tulot kasvoivat ja kustannukset alenivat toisella vuosineljänneksellä

Norwegianin toiselle vuosineljännekselle oli tyypillistä aiempaa alhaisemmat kustannukset ja kasvaneet tuotot – täysin yhtiön strategian mukaisesti. Kasvun hidastumisesta ja Boeing 737 MAX -koneiden ongelmista huolimatta Norwegianin toisen vuosineljänneksen vertailukelpoinen käyttökate oli ennätyskorkea 2,3 miljardia Norjan kruunua.

Vertailukelpoinen käyttökate (EBITDAR pl. muut tappiot/voitot) kaksinkertaistui viime vuoteen verrattuna ja se oli yli 2,3 miljardia Norjan kruunua, mikä on yhtiön historian kaikkien aikojen korkein toisella vuosineljänneksellä. Yksikkötuotto (RASK) nousi 13 prosentilla ja tuotto matkustajakilometriä kohden (yield) nousi 11 prosentilla. Toisen vuosineljänneksen liikevaihto nousi 19 prosentilla yli 12 miljardiin Norjan kruunuun pääasiassa yhtiön kaukoreittien ansiosta.

Lähes 10 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla toisella vuosineljänneksellä, mikä on yhtä monta matkustajaa kuin samalla vuosineljänneksellä vuonna 2018. Käyttöaste oli 88 prosenttia, nousua 1,2 prosenttiyksikköä viime vuodesta.Norwegian on muuttanut strategiansa kasvusta kannattavuuteen eri toimenpiteiden avulla, kuten reittiverkoston optimoinnilla ja laajalla kustannussäästöohjelmalla.

Tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi vuoden 2019 toisella vuosineljänneksellä kuusi prosenttia, kun kasvu vuoden 2018 toisella vuosineljänneksellä oli huipussaan 48 prosentissa. Yhtiön sisäinen kustannussäästöohjelma #Focus2019 jatkuu täydellä teholla ja toisella vuosineljänneksellä saavutettiin 554 miljoonan Norjan kruunun kustannussäästöt. Yhtiö on siten saavuttanut tavoitteen, jonka mukaan kuluja on vähennetty yli yhdellä miljardilla Norjan kruunulla tähän mennessä tänä vuonna.

– Norwegianin toisen vuosineljänneksen tulos osoittaa, että etenemme strategiamme mukaisesti kasvusta kannattavuuteen. Vaikutuspiirimme ulkopuolella olevista operatiivisista haasteista huolimatta, kuten ongelmat 737 MAX -koneiden kanssa, olemme saavuttaneet Norwegianin historian korkeimman vertailukelpoisen käyttökatteen toisella vuosineljänneksellä. Olen myös tyytyväinen tulevien kuukausien varaustilanteeseen, erityisesti kaukolennoilla, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian otti toisella vuosineljänneksellä laivastossaan käyttöön neljä uutta Boeing 787 Dreamlineria. Norwegianin lentolaivaston keski-ikä on vain 3,8 vuotta, mikä tekee siitä yhden polttoainetehokkaimmista ja nykyaikaisimmista lentolaivastoista maailmassa.

MAX-lentokoneita koskeva päivitys
Maaliskuussa Norwegian keskeytti tilapäisesti operoinnin kaikilla 18 Boeing 737 8 -lentokoneellaan. Yhtiö on yhdistänyt lentoja ja tarjonnut matkustajille vaihtoehtoisia lähtöjä Norwegianin omassa reittiverkostossa, millä on vähennetty tilanteen vaikutuksia matkustajiin parhaalla mahdollisella tavalla. Yhtiö jatkaa työtä, jotta matkustajiin kohdistuvat vaikutukset jäävät mahdollisimman vähäisiksi ja tarjoaa lentoja myös vuokrakoneilla.

Tilanne 737 MAX -koneiden kanssa on vaikuttanut negatiivisesti yhtiön operatiiviseen toimintaan, kysyntään ja kustannuksiin. Norwegian ennakoi, että kustannukset kohoavat 700 miljoonaan Norjan kruunuun vuonna 2019.

Uusia tunnustuksia toisella vuosineljänneksellä
Norwegian on vastaanottanut useita palkintoja ja tunnustuksia toisella vuosineljänneksellä. Näitä ovat:

Maailman paras halpalentoyhtiö kaukolennoilla – World’s Best Low-Cost Long-Haul Airline – kesäkuussa Skytrax World Airline Awardsissa viidentenä vuonna peräkkäin.

Euroopan paras halpalentoyhtiö – Europe's Leading Low-Cost Airline – kesäkuussa World Travel Awardsissa viidentenä vuonna peräkkäin.

Norwegian Reward, Norwegianin palkittu kanta-asiakasohjelma, nimettiin vuoden kanta-asiakasohjelmaksi Euroopassa ja Afrikassa – Program of the Year Europe & Africa – huhtikuussa Freddie Awardsissa kolmantena vuonna peräkkäin.

Paras halpalentoyhtiö Euroopassa – Best Low-Cost Carrier in Europe –huhtikuussa Passenger Choice Awardsissä.

Lisätietoja liitteenä olevasta pdf-dokumentista.

Lisätietoja:
press@norwegian.com

Aiheet

Kategoriat


Norwegian on maailman viidenneksi suurin halpalentoyhtiö, jonka palveluksessa työskentelee yli 11 000 henkilöä. Yhtiö liikennöi yli 500 reittiä yli 150 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Etelä-Amerikassa ja Karibialla. Norwegianin laivastossa on noin 170 lentokonetta. Yhtiön lentolaivasto on yksi maailman nuorimmista ja sen keski-ikä on 3,8 vuotta. Vuonna 2018 yli 37 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla.

The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin lentoyhtiöksi, joka lentää polttoainetehokkaimmin Atlantin ylittävillä lennoilla.

Norwegian on valittu maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi kolmena viime vuonna peräkkäin ja kuutena viime vuonna peräkkäin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi arvostetussa SkyTrax World Airline Awards -äänestyksessä.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Nordics +45 2657 0767
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -koneilla vuonna 2002. Siitä lähtien tavoitteemme on ollut antaa asiakkaille mahdollisuus matkustaa viisaasti tarjoamalla heille valinnanvaraa ja kohtuuhintaisia lentoja.

Norwegian on äänestetty Skytraxissä Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelma on valittu yhdysvaltalaisessa Freddie Awardsissa Euroopan/Afrikan parhaaksi lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaksi neljänä vuonna peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman. Sen mukaan yhtiö on sitoutunut tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian tarjoaa kohtuuhintaisia lentomatkoja ja erinomaista laatua Pohjoismaissa sekä tärkeisiin Euroopan kohteisiin.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden