Ohita
Norwegianin miehistö joulutunnelmissa
Norwegianin miehistö joulutunnelmissa

Tiedote -

Norwegianin uusi suora reitti Lontoon ja Rovaniemen välillä käynnistyi

Norwegian lensi ensimmäisen Lontoon Gatwickin ja Rovaniemen välisen lennon tänään. Uusi reitti on hieno uutinen sekä briteille, jotka haluavat vierailla Joulupukin virallisessa kotikaupungissa, että Lapissa asuville, jotka voivat nyt lentää suoraan Rovaniemeltä Ison-Britannian pääkaupunkiin.

Nyt avautunut reitti on kautta aikojen ensimmäinen suora Lontoon ja Rovaniemen välinen reitti, jota on toivottu jo monen vuoden ajan. Täyteen varattu ensimmäinen lento sai valtavan huomion tämän päivän vastaanottojuhlallisuuksissa Rovaniemellä. Uusi reitti on hyvä uutinen Lapin matkailulle ja brittimatkustajille, jotka haluavat vierailla Lapissa, nauttia ulkoilma-aktiviteeteista ja luonnon ihmeistä kuten revontulista.

– Olemme todella innoissamme, että voimme päättää tämän vuoden uudella suoralla reitillä Lontoon Gatwickin ja Rovaniemen välillä. Uusi yhteys antaa Briteistä lähteville matkustajille sujuvan yhteyden matkustaa Joulupukin kotikaupunkiin kokemaan muun muassa revontulet. Se avaa myös Lapissa asuville loistavan yhteyden suoraan Lontooseen ja muihin laajan reittiverkostomme kohteisiin Lontoosta. Norwegian on ainoa lentoyhtiö, joka tarjoaa korkeaa laatua edulliseen hintaan, ilmaisen lennonaikaisen Wi-Fi-yhteyden, uudet lentokoneet ja jatkuvasti kasvavan reittiverkoston kaikkein halutuimpiin kohteisiin, sanoo Norwegianin kaupallinen johtaja Thomas Ramdahl.

– Iso-Britannia on Lapin suurin matkailumarkkina. Norwegianin uusi suora reitti Lontoon Gatwickin ja Rovaniemen välillä on merkittävä uusi avaus. Se tarjoaa nopean, sujuvan ja edullisen yhteyden Lontoon sykkeen ja Lapin luonnonrauhan välillä. Uusi reitti on hieno uutinen Isosta-Britanniasta tuleville matkustajille ja se on erinomainen uutinen myös pohjoisessa Suomessa asuville, jotka voivat nyt lentää suoraan Lontooseen ja myös siitä eteenpäin. Reitti on meille erittäin tärkeä. Toivotamme Norwegianin matkustajat lämpimästi tervetulleiksi Lappiin, sanoo House of Laplandin toimitusjohtaja Sanna Tarssanen.

– Visit Rovaniemi näkee uudessa Lontoo-Rovaniemi-reitissä suuren mahdollisuuden, koska Ison-Britannian markkinat ovat erittäin tärkeät ympäri vuoden, ei pelkästään joulusesongin aikana. Rovaniemi, joka on portti muualle Lappiin, tarjoaa hyvät yhteydet Lapin eri kohteisiin, sanoo Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

Norwegianin laaja reittiverkosto Lontoon Gatwickistä avaa monia mahdollisuuksia ja loistavat yhteydet Lapista Lontooseen ja edelleen muualle maailmaan. Uusi Lontoo-Rovaniemi-reitti lennetään talvikaudella kahdesti viikossa, maanantaisin ja perjantaisin.

Lisätietoja:
Norwegianin viestintäpäällikkö Charlotte Holmbergh Jacobsson, +46 709 89 05 18
Norwegianin viestinnän edustaja Suomessa Tarja Valde-Brown,040 545 61 63

Aiheet

Kategoriat


Norwegian on kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö Euroopassa ja kuudenneksi suurin maailmassa. Yhtiö operoi noin 450 reittiä 138 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Thaimaassa, Yhdysvalloissa ja Karibialla. Vuonna 2015 Norwegian kuljetti lähes 26 miljoonaa matkustajaa. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 6 000 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on noin 100 lentokonetta, joiden keski-ikä on 3,6 vuotta.

Norwegian on palkittu arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella viimeisenä neljänä vuotena peräkkäin Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä ja viimeisenä kahtena vuotena peräkkäin maailman parhaana kaukolentoja lentävänä halpalentoyhtiönä. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus, jossa matkustajat arvioivat yli 200 lentoyhtiötä ympäri maailmaa. Vuonna 2015 The International Council on Clean Transportation (ICCT) arvioi Norwegianin polttoainetehokkaimmaksi ja ympäristöystävällisimmäksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa

Yhteyshenkilöt

Mira Linnamaa

Mira Linnamaa

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Finland +358408625675
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden