Ohita
Norwegianin miehistö joulutunnelmissa
Norwegianin miehistö joulutunnelmissa

Tiedote -

Norwegianin uusi suora reitti Lontoon ja Rovaniemen välillä käynnistyi

Norwegian lensi ensimmäisen Lontoon Gatwickin ja Rovaniemen välisen lennon tänään. Uusi reitti on hieno uutinen sekä briteille, jotka haluavat vierailla Joulupukin virallisessa kotikaupungissa, että Lapissa asuville, jotka voivat nyt lentää suoraan Rovaniemeltä Ison-Britannian pääkaupunkiin.

Nyt avautunut reitti on kautta aikojen ensimmäinen suora Lontoon ja Rovaniemen välinen reitti, jota on toivottu jo monen vuoden ajan. Täyteen varattu ensimmäinen lento sai valtavan huomion tämän päivän vastaanottojuhlallisuuksissa Rovaniemellä. Uusi reitti on hyvä uutinen Lapin matkailulle ja brittimatkustajille, jotka haluavat vierailla Lapissa, nauttia ulkoilma-aktiviteeteista ja luonnon ihmeistä kuten revontulista.

– Olemme todella innoissamme, että voimme päättää tämän vuoden uudella suoralla reitillä Lontoon Gatwickin ja Rovaniemen välillä. Uusi yhteys antaa Briteistä lähteville matkustajille sujuvan yhteyden matkustaa Joulupukin kotikaupunkiin kokemaan muun muassa revontulet. Se avaa myös Lapissa asuville loistavan yhteyden suoraan Lontooseen ja muihin laajan reittiverkostomme kohteisiin Lontoosta. Norwegian on ainoa lentoyhtiö, joka tarjoaa korkeaa laatua edulliseen hintaan, ilmaisen lennonaikaisen Wi-Fi-yhteyden, uudet lentokoneet ja jatkuvasti kasvavan reittiverkoston kaikkein halutuimpiin kohteisiin, sanoo Norwegianin kaupallinen johtaja Thomas Ramdahl.

– Iso-Britannia on Lapin suurin matkailumarkkina. Norwegianin uusi suora reitti Lontoon Gatwickin ja Rovaniemen välillä on merkittävä uusi avaus. Se tarjoaa nopean, sujuvan ja edullisen yhteyden Lontoon sykkeen ja Lapin luonnonrauhan välillä. Uusi reitti on hieno uutinen Isosta-Britanniasta tuleville matkustajille ja se on erinomainen uutinen myös pohjoisessa Suomessa asuville, jotka voivat nyt lentää suoraan Lontooseen ja myös siitä eteenpäin. Reitti on meille erittäin tärkeä. Toivotamme Norwegianin matkustajat lämpimästi tervetulleiksi Lappiin, sanoo House of Laplandin toimitusjohtaja Sanna Tarssanen.

– Visit Rovaniemi näkee uudessa Lontoo-Rovaniemi-reitissä suuren mahdollisuuden, koska Ison-Britannian markkinat ovat erittäin tärkeät ympäri vuoden, ei pelkästään joulusesongin aikana. Rovaniemi, joka on portti muualle Lappiin, tarjoaa hyvät yhteydet Lapin eri kohteisiin, sanoo Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

Norwegianin laaja reittiverkosto Lontoon Gatwickistä avaa monia mahdollisuuksia ja loistavat yhteydet Lapista Lontooseen ja edelleen muualle maailmaan. Uusi Lontoo-Rovaniemi-reitti lennetään talvikaudella kahdesti viikossa, maanantaisin ja perjantaisin.

Lisätietoja:
Norwegianin viestintäpäällikkö Charlotte Holmbergh Jacobsson, +46 709 89 05 18
Norwegianin viestinnän edustaja Suomessa Tarja Valde-Brown,040 545 61 63

Aiheet

Kategoriat


Norwegian on kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö Euroopassa ja kuudenneksi suurin maailmassa. Yhtiö operoi noin 450 reittiä 138 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Thaimaassa, Yhdysvalloissa ja Karibialla. Vuonna 2015 Norwegian kuljetti lähes 26 miljoonaa matkustajaa. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 6 000 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on noin 100 lentokonetta, joiden keski-ikä on 3,6 vuotta.

Norwegian on palkittu arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella viimeisenä neljänä vuotena peräkkäin Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä ja viimeisenä kahtena vuotena peräkkäin maailman parhaana kaukolentoja lentävänä halpalentoyhtiönä. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus, jossa matkustajat arvioivat yli 200 lentoyhtiötä ympäri maailmaa. Vuonna 2015 The International Council on Clean Transportation (ICCT) arvioi Norwegianin polttoainetehokkaimmaksi ja ympäristöystävällisimmäksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden