Ohita
Norwegianin vuoden 2022 liiketulos (EBIT) oli 1 502 miljoonaa Norjan kruunua

Tiedote -

Norwegianin vuoden 2022 liiketulos (EBIT) oli 1 502 miljoonaa Norjan kruunua

Norwegian kertoo vuoden 2022 neljännen vuosineljänneksen tuloksestaan sekä koko vuoden 2022 alustavasta tuloksestaan. Norwegian koko vuoden liiketulos (EBIT) oli 1 502 miljoonaa Norjan kruunua. Lentoyhtiö rajoitti tappiot ennen veroja (EBT) 80 miljoonaan Norjan kruunuun vuosineljänneksellä, jolle oli tyypillistä kausiluontoisesti heikompi kysyntä. Tämä on osoitus Norwegianin kyvystä säätää kapasiteettia ja säilyttää maksuvalmius, kun siirrytään vilkkaasta kesäkaudesta hiljaisempaan talvikaupankäynnin kauteen.

Vuoden 2022 neljännellä vuosineljänneksellä yhtiö teki 39 miljoonan Norjan kruunun liiketappion. Tulos ennen veroja (EBT) oli vuosineljänneksellä 80 miljoonaa Norjan kruunua miinuksella. Jatkuvan maksuvalmiuskurin ansiosta yhtiön kassavarat olivat 7,8 miljardia Norjan kruunua. Vuoden lopussa Norwegianin laivastossa oli 70 lentokonetta.

– Päätämme nyt vuoden 2022, joka oli toiminnallisesti hyvä huolimatta laajoista haasteista, joita ala kohtasi Euroopan lentoasemilla. Koko vuoden liiketulos (EBIT) oli 1 502 miljoonaa Norjan kruunua, vaikka polttoaineen hinta oli ennätyskorkealla ja Yhdysvaltain dollari oli vahva, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Vuoden 2022 neljännellä vuosineljänneksellä Norwegianilla oli 4,6 miljoonaa matkustajaa, mikä on 3,1 miljoonaa matkustajaa enemmän kuin neljännellä vuosineljänneksellä vuonna 2021. Tuotanto (ASK) oli 6,9 miljardia istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä 5,7 miljardia istuinkilometriä. Käyttöaste nousi 81,4 prosenttiin edellisen vuoden saman ajankohdan 77,0 prosentista.

Täsmällisin lentoyhtiö Pohjoismaissa

Täsmällisyyteen vaikutti haastavat sääolosuhteet useilla eurooppalaisilla lentokentillä. Neljännellä vuosineljänneksellä aikataulussa lähteneiden lentojen osuus oli 82,3 prosenttia ja se laski edellisen vuoden vastaavan ajanjakson 87,8 prosentista. Parannus oli kuitenkin merkittävä edellisen vuosineljänneksen 73,6 prosentista. Säännöllisyys eli aikataulun mukaisten toteutuneiden lentojen osuus oli 99,4 prosenttia. Kansainvälinen ilmailualan konsulttiyritys Cirium nimesi Norwegianin täsmällisimmäksi lentoyhtiöksi Pohjoismaissa ja yhdeksi täsmällisimmistä lentoyhtiöistä Euroopassa vuonna 2022.

– Se, että olemme täsmällisin pohjoismainen lentoyhtiö vuonna 2022, on todellinen osoitus omistautuneiden kollegojemme ponnisteluista ja tärkeä peruste sille, että yhä useammat asiakkaat valitsevat lentoyhtiöksi Norwegianin sekä vapaa-ajan että liikematkoilla. Uudenvuoden myyntikampanjamme ylitti kaikki odotukset, kun yli miljoona paikkaa myytiin vain 14 päivässä. Se on vahva merkki edessämme olevasta jännittävästä vuodesta, sanoo Karlsen.

Katse kohti menestyksekästä vuotta 2023

Norwegian on hyvissä asemissa vahvistamaan entisestään asemaansa johtavana pohjoismaisena lentoyhtiönä vuonna 2023. Norwegianilla on yli 300 reittiä myynnissä Pohjoismaissa houkutteleviin Euroopan kohteisiin. Korkean brändiuskollisuuden, vankan organisaation ja vahvan taloudellisen tilanteen ansioista Norwegianilla on hyvä asema kohdata lyhyen aikavälin kysynnän vaihtelut ja vahvistaa asemaansa johtavana lentoyhtiönä Pohjoismaissa.

Jotta Norwegian voi vastata odotettavissa olevaan vahvaan kysyntään, yhtiö on allekirjoittanut aiesopimuksen (LOI) kuuden ennen vuoden 2023 kesäkautta toimitettavan Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen vuokrauksesta Air Lease Corporationin (ALC) kanssa. Nämä vuokrasopimukset helpottavat viivästyksissä, joita Boeingilla on muiden alun perin tälle keväälle suunniteltujen lentokoneiden toimitusten kanssa. Tulevalla kesäkaudelle yhtiö aikoo liikennöidä yhteensä 81 lentokoneen laivastoa.

Aiheet


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -koneilla vuonna 2002. Siitä lähtien tavoitteemme on ollut antaa asiakkaille mahdollisuus matkustaa viisaasti tarjoamalla heille valinnanvaraa ja kohtuuhintaisia lentoja.

Norwegian on äänestetty Skytraxissä Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelma on valittu yhdysvaltalaisessa Freddie Awardsissa Euroopan/Afrikan parhaaksi lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaksi neljänä vuonna peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman. Sen mukaan yhtiö on sitoutunut tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian tarjoaa kohtuuhintaisia lentomatkoja ja erinomaista laatua Pohjoismaissa sekä tärkeisiin Euroopan kohteisiin.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden