Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianin Yhdysvaltain matkustamohenkilökunta lähettää voimakkaan viestin presidentti Obamalle

Lehdistötiedote   •   Helmi 18, 2015 16:43 EET

Norwegianin Yhdysvaltain tukikohtien matkustamohenkilökunnan edustajat ovat jättäneet Obaman hallinnolle kirjeen, jossa vaaditaan Norwegianin tytäryhtiön Norwegian Air Internationalin (NAI) ulkomaisen lentoyhtiön lentotoimiluvan pikaista hyväksymistä. Norwegianilla on tällä hetkellä kaksi tukikohtaa Yhdysvalloissa ja 300 matkustamohenkilökuntaan kuuluvaa työntekijää Fort Lauderdalessa ja New Yorkissa. Lentotoimiluvan hyväksyminen on kestänyt jo yli vuoden.

Norwegianin täysin omistama EU:ssa sijaitseva tytäryhtiö NAI on hakenut hyväksyntää ulkomaisen lentoyhtiön lentotoimiluvalle Yhdysvalloissa, jotta se voi lisätä merkittävästi suoria lentoja Yhdysvaltojen ja Euroopan välillä.

- Satojen amerikkalaisen Boeing-lentokonevalmistajan lentokoneiden tilausten vuoksi lentotoimiluvan hyväksyminen vahvistaa Yhdysvaltain matkailuelinkeinon, ilmailualan ja teollisuuden työllisyyttä. Lentotoimiluvan hyväksyminen tukee myös presidentti Obaman hallinnon tavoitetta houkutella lisää ulkomaalaisia matkailijoita Yhdysvaltoihin, sanovat Norwegianin Yhdysvaltain tukikohdan matkustamohenkilökuntaan kuuluvat työntekijät, jotka nyt uhraavat omaa aikaansa tukeakseen lentoyhtiötään tänään Washington D C:ssä.

– Norwegian on sitoutunut vahvasti Yhdysvaltojen talouden tukemiseen ja se on tarjonnut 300työpaikkaa yhtiön amerikkalaiselle matkustamohenkilökunnalle, sanoo Fort Lauderdalen tukikohdan matkustamohenkilökunnan päällikkö Joseph Gabriel. Yhdysvaltain ja Euroopan välisillä lennoilla työskentelevä Gabriel on yksi monista matkustamohenkilökunnan jäsenistä, jotka ovat jatkuvasti vaatineet lentotoimiluvan hyväksymistä.

– Norwegian on tulevaisuusorientoitunut lentoyhtiö, joka luo uusia työpaikkoja sekä edistää koko matkailualaa tuomalla useita satoja tuhansia matkailijoita Yhdysvaltoihin joka vuosi. On korkea aika hyväksyä NAIn lentotoimilupa, jotta Norwegian voi jatkaa suorien mannertenvälisten lentojen tarjoamista amerikkalaisille matkustajille edulliseen ja kilpailukykyiseen hintaan, hän sanoo.

Tänään, 18. Helmikuuta, 50 Norwegianin Yhdysvaltain tukikohtien matkustamohenkilökuntaan kuuluvaa työntekijää marssivat Yhdysvaltain liikenneministeriöön Washington D.C:ssä osoittaakseen tukensa ja vaatimuksensa NAIn ulkomaisen lentoyhtiön lentotoimiluvan pikaiselle hyväksymiselle. Lentotoimilupa on odottanut hyväksyntää Yhdysvaltain liikenneministeriössä yli vuoden.

Norwegianin uudet suorat reitit USAn ja Euroopan välillä tuovat uusia työpaikkoja lentäjille, matkustamohenkilökunnalle ja paikallisille matkailualan toimijoille sekä tarjoavat amerikkalaisille enemmän valinnan mahdollisuuksia ja edullisempia lentolippuja. Työlleen omistautuneet Norwegianin Yhdysvaltain matkustamohenkilökunnan työntekijät ymmärtävät asian merkityksen niin matkustajille kuin ilmailualalle, minkä vuoksi he ovat uhranneet omaa aikaansa ja tulleet Washingtoniin kertomaan kantansa ja antamaan tukensa asialle.

Lue presidentti Obamalle suunnattu kirje täältä: http://www.openourskies.com/a-letter-to-our-president/

Lisätiedot:Viestintäpäällikkö Charlotte Holmbergh Jacobsson, puhelin +46 709 89 05 18

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien noteerattu halpalentoyhtiö. Norwegian on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Lähes 24 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla. Yhtiö operoi 424 reittiä 130 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä sekä kaukolentoja Yhdysvaltoihin ja Aasiaan. Norwegian työllistää noin 4 500 henkilöä Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Virossa, Englannissa, Espanjassa ja Thaimaassa. Yhtiöllä on 258 sovittua toimitusta uusista lentokoneista. Norwegian on perustettu vuonna 1993 ja sen pääkonttori sijaitsee Fornebussa, Norjassa. Norwegian tarjoaa enemmän jalkatilaa kuin monet kilpailijansa, lennonaikaisen nettiyhteyden ja sen lennot pysyvät erittäin hyvin aikataulussaan. Norwegianin laivastossa on 96 lentokonetta, joiden keski-ikä on vain neljä vuotta. Vuonna 2013 ja 2014 Norwegian palkittiin Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -palkinnolla. Vuonna 2014 Norwegian voitti myös kolme arvovaltaista Passenger Choice Awards -palkintoa – Best Airline in Europe, Best Inflight Connectivity & Communications ja Best Single Achievement in Passenger Experience, joka tuli tunnustuksena yhtiön 787 Dreamlinerien liikkuvasta kartasta. Lisäksi AirlineRatings.com palkitsi Norwegianin toisena vuonna peräkkäin Europe’s Best Low-Cost Airline -tunnustuksella.

Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com
Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa