Ohita
Boeing 787 Dreamliner. Kuva: Jørgen Syversen
Boeing 787 Dreamliner. Kuva: Jørgen Syversen

Lehdistötiedote -

Norwegianin yksikkötuotot ja täsmällisyys paranivat toukokuussa

Norwegian kuljetti lähes 3,4 miljoonaa matkustajaa toukokuussa. Yhtiön lentojen täsmällisyys parani jo yhdeksäntenä peräkkäisenä kuukautena.

Kaikkiaan 3 362 413 matkustajaa valitsi lentoyhtiökseen Norwegianin toukokuussa, 59 047 vähemmän kuin samana kuukautena vuotta aiemmin. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi neljä prosenttia samalla kun tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi neljä prosenttia. Käyttöaste oli 86,1 prosenttia, laskua 0,4 prosenttiyksikköä.

– 18 Boeing 737 MAX -lentokonetta on maadoitettuna ja kuljetimme toukokuussa vähemmän matkustajia kuin samana kuukautena viime vuonna. Asiakkaamme matkustivat kuitenkin pidempiä matkoja ja näemme sen korkeampina yksikkötuottoina. Merkittävän laajentumis- ja investointiajanjakson jälkeen luvut osoittavat, että kasvumme hidastuu. Strategiamme mukaisesti siirrymme kasvusta kannattavuuteen. On myös ilo nähdä, että täsmällisyytemme paranee edelleen, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lensi toukokuussa 99,3 prosenttia aikataulun mukaisista lennoistaan, joista 81 prosenttia (nousua 3,7 prosenttiyksikköä) lähti ajallaan.

Yhtiö vastaanotti yhden Boeing 787-9 Dreamlinerin toukokuussa.

Lisätietoja liitteenä olevasta liikennetietoraportista.

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Tarja Valde-Brown, Norwegianin viestinnän edustaja Suomessa, tarja.valde-brown@norwegian.com

Aiheet

Tunnisteet


Norwegian on maailman viidenneksi suurin halpalentoyhtiö, jonka palveluksessa työskentelee yli 11 000 henkilöä. Yhtiö liikennöi yli 500 reittiä yli 150 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Etelä-Amerikassa ja Karibialla. Norwegianin laivastossa on noin 170 lentokonetta. Yhtiön lentolaivasto on yksi maailman nuorimmista ja sen keski-ikä on 3,8 vuotta. Vuonna 2018 yli 37 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla.

The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin lentoyhtiöksi, joka lentää polttoainetehokkaimmin Atlantin ylittävillä lennoilla.

Norwegian on valittu maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi kolmena viime vuonna peräkkäin ja kuutena viime vuonna peräkkäin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi arvostetussa SkyTrax World Airline Awards -äänestyksessä.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilö/-t

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Lehdistön yhteyshenkilö Informationschef / Communications Manager +46 709 89 05 18
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Liittyvä sisältö