Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianin yksikkötuotot kasvoivat 18 prosentilla marraskuussa

Lehdistötiedote   •   Joulu 05, 2019 09:01 EET

Norwegian Boeing 737-800

Norwegianin marraskuun liikennetiedot osoittavat, että yksikkötuotot kasvoivat kahdeksantena kuukautena peräkkäin samaan aikaan kun kapasiteettia vähennettiin yhtiön strategian mukaisesti. Yksikkötuotot nousivat 18 prosenttia ja käyttöaste 4,2 prosenttiyksikköä.

Kaikkiaan 2 283 821 matkustajaa lensi Norwegianilla marraskuussa. Täsmällisyys oli 86,2 prosenttia, nousua 3,7 prosenttiyksikköä. Yhtiö operoi 99,8 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista marraskuussa.

– Olen erittäin tyytyväinen, että yksikkötuottojemme kasvu jatkui, käyttöasteemme oli korkeampi ja täsmällisyytemme parani marraskuussa. Suunnitellun mukaiset kapasiteetin alennukset ovat parantaneet lukuja siirtyessämme strategiamme mukaisesti kasvusta kannattavuuteen. Olemme tässä kuussa mukauttaneet myös reittiverkostoamme ja kapasiteettiamme tulevaan talvikauteen ja ensi kesään varmistaaksemme, että olemme hyvissä asemissa kohtaamaan kysynnän, sanoo Norwegianin vt. konsernijohtaja ja talousjohtaja Geir Karlsen.

Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) laski 23 prosenttia ja tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) laski 27 prosenttia.

Marraskuussa yhtiö vähensi CO2-päästöjä 73 grammalla matkustajakilometriä kohti. Siinä on 6 prosentin vähennys verrattuna samaan kuukauteen viime vuonna siitäkin huolimatta, että MAX-lentokoneet seisovat maassa ja yhtiön on ollut pakko vuokrata vanhempaa korvaavaa kalustoa. Norwegianilla on yksi maailman nykyaikaisimmista ja polttoainetehokkaimmista lentolaivastoista, jonka keski-ikä on 3,8 vuotta. Yhtiö on vähentänyt matkustajakohtaisia päästöjä 30 prosentilla vuodesta 2008 lähtien. Jos päästölukujen laskussa olisi käytetty vain yhtiön omia koneita, olisi päästöjen lasku ollut vieläkin korkeampi tässä kuussa.

Lisätietoja liitteen liikennetietoraportista.

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Tarja Valde-Brown, Norwegianin viestinnän edustaja Suomessa, tarja.valde-brown@norwegian.com

Norwegian on maailman viidenneksi suurin halpalentoyhtiö, jolla oli yli 37 miljoonaa matkustajaa vuonna 2018. Norwegian liikennöi tällä hetkellä yli 500 reittiä yli 150 kohteessa Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Etelä-Amerikassa. Norwegianin laivastossa on noin 170 lentokonetta. Yhtiön lentolaivaston keski-ikä on 3,8 vuotta, mikä tekee siitä yhden nykyaikaisimmista ja polttoainetehokkaimmista lentolaivastoista maailmassa. The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin jo toisen kerran polttoainetehokkaimmaksi ja ympäristöystävällisimmäksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla.

Viitenä viime vuonna matkustajat ovat äänestäneet Norwegianin maailman parhaaksi halpalentoyhtiöksi kaukolennoilla arvostetussa SkyTrax World Airline Awardsissa. Tämän lisäksi SkyTrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi jo kuutena vuonna peräkkäin.

Norwegianilla on noin 11 000 työntekijää.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Liitetiedostot

PDF-tiedosto