Ohita
Norwegianin yksikkötuotot kasvoivat ja käyttöaste parani kesäkuussa

Lehdistötiedote -

Norwegianin yksikkötuotot kasvoivat ja käyttöaste parani kesäkuussa

Norwegianin liikennetiedot osoittavat, että lähes 3,5 miljoonaa matkustajaa valitsi kesäkuussa lentoyhtiökseen Norwegianin. Yhtiön yksikkötuotot nousivat kymmenellä prosentilla verrattuna samaan kuukauteen viime vuonna.

Kaikkiaan 3 475 337 matkustajaa valitsi Norwegianin lennot kesäkuussa. Se on 21 948 vähemmän kuin samassa kuussa viime vuonna. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi seitsemällä prosentilla ja tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi viidellä prosentilla. Käyttöaste oli 91,5 prosenttia, nousua yksi prosenttiyksikkö.

– Liikennemäärä on kesäkuussa hieman pienempi viime vuoden kesäkuussa. Kaukoreiteillä matkustajamäärä on kuitenkin huomattavasti korkeampi. Lyhyen matkan reiteillä on laskua, kun 18 Boeing 737 MAX -konettamme on maassa ja charter-kapasiteettia on vähemmän. Kesäkuussa vastaanotimme yhden Boeing 787 Dreamlinerin lentolaivastoomme, jossa on nyt 36 uutta ja aiempaa polttoainetehokkaampaa kaukolentokonetta. Jatkamme täysin strategiamme mukaisesti työtämme kasvusta kannattavuuteen. Yksikkötuottomme ovat nyt kymmenen prosenttia korkeammat kuin samana ajankohtana viime vuonna. Olen tästä erittäin tyytyväinen, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lensi kesäkuussa 99,4 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista. Täsmällisyys oli 70,9 prosenttia (sama kuin kyseisenä kuukautena vuonna 2018). Täsmällisyyttä heikentää se, että yhtiöllä on 18 Boeing 737 MAX -konetta maassa ja yhtiö vuokraa siten korvaavia lentokoneita enemmän kuin normaalisti.

Kesäkuussa yhtiölle toimitettiin suoraan tehtaalta yksi uusi 787 Dreamliner.

Lisätietoja liitteenä olevasta liikennetietoraportista.

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Tarja Valde-Brown, Norwegianin viestinnän edustaja Suomessa, tarja.valde-brown@norwegian.com

Aiheet

Tunnisteet


Norwegian on maailman viidenneksi suurin halpalentoyhtiö, jonka palveluksessa työskentelee yli 11 000 henkilöä. Yhtiö liikennöi yli 500 reittiä yli 150 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Etelä-Amerikassa ja Karibialla. Norwegianin laivastossa on noin 170 lentokonetta. Yhtiön lentolaivasto on yksi maailman nuorimmista ja sen keski-ikä on 3,8 vuotta. Vuonna 2018 yli 37 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla.

The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin lentoyhtiöksi, joka lentää polttoainetehokkaimmin Atlantin ylittävillä lennoilla.

Norwegian on valittu maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi kolmena viime vuonna peräkkäin ja kuutena viime vuonna peräkkäin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi arvostetussa SkyTrax World Airline Awards -äänestyksessä.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilö/-t

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Lehdistön yhteyshenkilö Informationschef / Communications Manager +46 709 89 05 18
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Liittyvä sisältö