Open skies
Seuraa Norwegian

Tukholma suomalaisten syyslomalaisten suosikkikohde

Lehdistötiedote   •   Loka 14, 2013 09:50 EEST

Tukholma on syyslomaviikon suosikkikohde, kertovat lentoyhtiö Norwegianin matkustajatilastot. Läntisen naapurin pääkaupunki vetää väkeä viehätysvoimallaan, mutta myös tarjoamalla jatkoyhteyksiä Norwegianin muihin kohteisiin.

Etelä-Suomen syyslomaviikolla 14.–20.10. Tukholma on erityisen suosittu kohde tai solmukohta, josta jatketaan kauemmas Eurooppaan, Aasiaan ja Pohjois-Amerikkaan. Norwegianin viestinnästä kerrotaan, että Helsinki-Tukholma-reitin matkustajamäärä on noussut viime vuoden vastaavaan viikkoon verrattuna 47 prosentilla. Osan noususta selittää reitin kasvanut kapasiteetti. Norwegian tarjoaa tällä hetkellä viikossa 24 lähtöä Helsingistä Tukholmaan.

Muita suosittuja syyslomaviikon kohteita ovat Lontoo, Malaga, Kööpenhamina sekä Barcelona. Norwegian lentää osaan näistä kohteista päivittäin, osaan muutamana päivänä viikossa. Helsingistä pääsee Norwegianilla Lontooseen 13 kertaa viikossa.

Malagaan ja Barcelonaan suomalaiset matkustavat mielellään myös kesäisin, jonka takia yhtiö tarjoaa kesäsesongin aikana useita viikoittaisia lentoja näihin etelän kohteisiin.

Norwegian kuljetti syyskuussa yli 1,9 miljoonaa matkustajaa, mikä on 17 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Yhtiön kasvu jatkuu ja se on nostamassa kapasiteettiaan ottamalla käyttöön uusia koneita, perustamalla solmukohtia Pohjoismaiden ulkopuolelle ja avaamalla uusia reittejä Euroopan, Skandinavian, Pohjois-Amerikan sekä Aasian välille.

Lisätietoja: 
Viestintäpäällikkö Charlotte Holmbergh Jacobsson, puh. +47 67 59 30 00
Jukka Aarnio, Norwegianin mediayhteyshenkilö Suomessa, puh. +35 89 315 854 48


Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 296 reittiä 114 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2011 Norwegian kuljetti lähes 16 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 64 lentokoneesta. Norweginilla on 277 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.