Open skies
Seuraa Norwegian

Viisi tärppiä Costa Blancan Alicanteen

Lehdistötiedote   •   Joulu 10, 2012 09:38 EET

Norwegian aloittaa suorat lennot Oulusta Alicanteen 1.4.2013. Alicante on eräs Espanjan suosituimmista loma- ja rantakohteista. 300 aurinkoista päivää vuodessa takaa, että varpaita ei palele. Paras ajankohta matkalle on tosin keväällä tai syksyllä, sillä keskikesä on Alicantessa todella paahteinen.

1. Nähtävyydet

– Santa Bárbaran linnoitus Benacantil-vuoren huipulla 166 metrin korkeudessa

– Marmoripäällysteinen kävelykatu Explanada de España

– Vanha kaupunki, jossa sijaitsevat Santa Marian kirkko ja renessanssityylinen San Nicolásin katedraali

– 7 kilometrin pituinen San Juanin ranta parin kilometrin päässä Alicantesta

2. Ruumiin kulttuuria

– Alicanten ympäristössä on yli kymmenen tasokasta golf-kenttää. Lähimpänä sijaitsevat Alicante Golf, Bonalba Golf Club, Alenda Golf Club ja El Plantio Golf. Pelaamaan mahtuvat sekä ammattilaiset että aloittelijat eikä ruuhkaa juuri ole.

– Vuokraa auto ja tutustu ajaen Costa Blancan alueeseen. Vuokra-autolla voi lähteä tutkimusretkelle lähiseutujen mielenkiintoisiin kohteisiin, kuten 40 kilometrin päässä sijaitsevaan Elcheen. Elche tunnetaan erityisesti palmuistaan ja kenkäteollisuudestaan. Kaupungissa on Euroopan suurin kenkätehdas, komea Santa Marian kirkko sekä Altamiran palatsi.

– Viinin ystävä tekee päiväretken Murcian kaupungin lähellä sijaitsevaan Jumillaan, jossa voi vierailla viinitiloilla, tehdä ostoksia ja nauttia maistiaisia.

3. Ostoksia

– Alicantesta löydät makusi mukaan sekä moderneja ostoskeskuksia että torikojuja, joissa myydään paikallisia käsitöitä ja saviastioita. Suosittuja ostoksia ovat nahkatavarat, käsityöt ja korut: Espanjassa kultakorut valmistetaan lähes poikkeuksetta 14 karaatin kullasta, joten hinta-laatusuhde on kohdallaan.

– Explanada-kävelykadun varrella on sekä huippudesignerien pieniä boutique-kauppoja että mutkattomia torikojuja. Erityisesti laadukkaiden nahkakenkien ystävällä riittää valinnan varaa.

4. Herkkuja pöytään

– Ravintoloita ja tapas-baareja on vieri vieressä. Alicantelainen keittiö yhdistää sujuvasti turkkilaista, marokkolaista, ranskalaista ja intialaista makumaailmaa ja ravintolat käyttävät hyväkseen paikallisten valmistajien tuotteita. Vihannekset ja kala tarjotaan taatusti tuoreina.

– Suosittuja lounas- ja illallisruokia ovat mm. öljyssä grillattu ja valkosipulilla sekä persiljalla maustettu kelttikala, paikallisella vuoristoalueella tehdyt suolatut makkarat, sahramilla höystetty kalakeitto.

– Menu del dia: useat tasokkaat ravintolat tarjoavat lounasaikaan päivän menun, johon kuuluu 2-3 ruokalajia ja ruokajuoma. Hinta on alhaisempi kuin illan a la carte -ruokailussa, joten kannattaa pysähtyä, jos vastaan tulee musta liitutaulu, jossa mainostetaan "menu del diaa."

– Parhaimmillaan menu sisältää sata eri tavoin maustettua riisiruokaa tai paellaa. Valitse se, mikä kuulostaa mukavalta ja anna makujen yllättää.

– Paikallisten suosiossa on keskustan El Buen Comer -ravintola, jonka eloisaa tunnelmaa kannattaa istua rauhassa katsomaan.

5. Yöjalassa

– Vanhan kaupungin keskustassa on El Barrio, jossa pääsee pian juhlatunnelmaan. Ilmapiiri on kapeine katuineen ja monivärisine fasadeineen lähes keskiaikainen. Baareista löytää paitsi virvokkeita, myös live-esiintymisiä musiikista taidenäyttelyihin.

– Baarikierroksesta käy myös "ruta de la madera", joka kirjaimellisesti käännettynä tarkoittaa puureittiä. Garcia Morato - ja Campos Vassallo -katujen varsilla rakennusmateriaalina on puu, ja baareissa on varsinainen villin lännen saluunoiden tunnelma.

– La Zonasta löytyy klubeja ja teknoa myöhäisesti yöstä aikaiseen aamuun asti. Trendipaikkojen ykkönen La Zona on Explanada-kävelykadun loppupäässä.


Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 296 reittiä 114 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2011 Norwegian kuljetti lähes 16 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 64 lentokoneesta. Norweginilla on 277 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.