Ohita
Keväiset kaupunkikohteet houkuttelevat Norwegianin matkustajia pääsiäisenä

Uutinen -

Keväiset kaupunkikohteet houkuttelevat Norwegianin matkustajia pääsiäisenä

Norwegian listasi tämän vuoden pääsiäisen kymmenen suosituinta kohdetta Euroopassa sekä viisi suosituinta kaukolentokohdetta Helsingistä lähtevillä lennoilla. Euroopan kohteiden listalla erityisesti keväiset kaupunkikohteet ovat suosittuja Norwegianin matkustajien keskuudessa. Kymmenestä suosikkikohteesta neljä on aitoja kaupunkikohteita. Kaukolentokohteiden ykkönen on Orlando.

Tämän vuoden pääsiäisen myöhäisen ajankohdan ansiosta monissa eteläisen Euroopan kohteissa kevät on jo pitkällä. Pääsiäispyhät tarjoavat mahdollisuuden pitkään viikonloppuun, mutta muutamilla ylimääräisillä vapaapäivillä pääsiäisviikot tarjoavat mahdollisuuden myös pidempään lomailuun.

– Norwegianilla on useita suoria reittejä Helsingistä Espanjan kohteisiin. Suosituin niistä on Malaga, jonne lennämme jopa useamman kerran päivässä, kertoo Norwegianin Suomen ja Ruotsin viestintäpäällikkö Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Norwegianin vahvuuksia ovat uusi ympäristöystävällinen lentolaivasto, edulliset lennot ja yli 150 kohteen reittiverkosto ympäri maailmaa.

Kymmenen pääsiäisen ajan suosituimman kohteen joukossa ovat aina houkuttelevat kaupunkikohteet Lontoo kolmannella sijalla, Rooma seitsemännellä sijalla, Krakova yhdeksännellä sijalla ja Pariisi kymmenennellä sijalla. Loput suosikkilistan kuusi kohdetta ovat Malaga, Alicante, Barcelona, Palma de Mallorca, Split ja Nizza. Ne tarjoavat mahdollisuuden sekä kaupunki- että rantalomailuun.

Norwegianin kaukokohteiden suosio kasvaa jatkuvasti Helsingistä lähtevillä lennoilla. Kaukokohteisiin on kätevää lentää yhdellä vaihdolla esimerkiksi Tukholman, Oslon tai Lontoon Gatwickin kautta. Viisi suosituinta kaukokohdetta pääsiäisen aikaan Helsingistä lähtevillä lennoilla ovat Orlando, New York, Los Angeles, Oakland/San Francisco ja Fort Lauderdale/Miami.

– Kansainvälinen ympäristöinstituutti ICCT on nimennyt Norwegianin vihreimmäksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla. Lennämme Atlantin yli noin 33 prosenttia polttoainetehokkaammin kuin alalla keskimäärin, kertoo Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Norwegianin kymmenen suosituinta kohdetta Euroopassa Helsingistä lähtevillä lennoilla pääsiäisen aikaan:

1. Malaga
2. Alicante
3. Lontoo
4. Barcelona
5. Palma de Mallorca
6. Split (Kroatia)
7. Rooma
8. Nizza
9. Krakova
10. Pariisi

Norwegianin viisi suosituinta kaukokohdetta pääsiäisen aikaan Helsingistä lähtevillä lennoilla:

1. Orlando
2. New York
3. Los Angeles
4. Oakland/San Francisco
5. Fort Lauderdale/Miami

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Tarja Valde-Brown, Norwegianin viestinnän edustaja Suomessa, tarja.valde-brown@norwegian.com

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden