Ohita
Norwegian nimettiin ”vihreimmäksi” lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla ICCT:n uudessa raportissa

Tiedote -

Norwegian nimettiin ”vihreimmäksi” lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla ICCT:n uudessa raportissa

Tunnustettu kansainvälinen ympäristöinstituutti The International Council on Clean Transportation (ICCT) julkisti tänään tuoreen raporttinsa, jossa Norwegian nimettiin kaikkein polttoainetehokkaimmaksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lentoreiteillä.

ICCT on tuoreessa raportissaan analysoinut 20 suurimman Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä lentävän lentoyhtiön polttoaineenkulutusta. Tulokset osoittavat, että Norwegianin polttoaineenkulutus on 44 matkustajakilometriä litraa kohti. Se on 33 prosenttia polttoainetehokkaampaa kuin alalla keskimäärin.

– Kaikkein merkittävin asia, jonka lentoyhtiö voi tehdä päästöjen vähentämiseksi, on investoinnit uusiin koneisiin. Uusista lentokoneista hyötyvät ympäristö, matkustusmukavuus lennoilla, lentolippujen hinnat ja ne vähentävät lisäksi lentoyhtiön kustannuksia, joten kaikki voittavat. ICCT:n myöntämä tunnustus on meille tärkeä, koska se vahvistaa, että investoinnit, joita olemme tehneet markkinoilla oleviin uusimpiin lentokoneisiin, ovat tärkein ympäristöteko ilmailualalla, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

Norwegianilla on yksi maailman uusimmista lentolaivastoista, jonka keski-ikä on 3,7 vuotta. Nykyaikaiset ja polttoainetehokkaat lentokoneet ovat jo nyt tehokkain keino vähentää päästöjä. Uudenaikaisen lentolaivaston ansiosta Norwegian on vähentänyt matkustajakohtaisia päästöjä 30 prosenttia vuodesta 2008 lähtien.

– Viimeksi kuluneen vuoden aikana useat halpalentoyhtiöt, joilla on nykyaikaiset lentokoneet, ovat lanseeranneet transatlanttisia reittejä, mutta Norwegian on edelleen polttoainetehokkain lentoyhtiö, sanoo ICCT:n raportista vastannut Brandon Graver.

ICCT on tehnyt tämän analyysin kaksi kertaa, vuonna 2014 ja nyt vuonna 2017. Molemmilla kerroilla Norwegian nimettiin maailman polttoainetehokkaimmaksi lentoyhtiöksi transatlanttisilla reiteillä.

International Council on Clean Transportation (ICCT)
ICCT on ympäristöinstituutti, joka tekee tieteellisiä analyyseja ja tutkimuksia ympäristövaikutuksista eri toimialoilla. ICCT oli myös Volkswagenin päästöskandaalia käsitelleen raportin taustalla vuonna 2015.

Raportti löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, puhelin +46 709 89 05 18, charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Tarja Valde-Brown, Norwegianin viestinnän edustaja Suomessa, puhelin 040 545 6163, tarja.valde-brown@eurofacts.fi

Aiheet

Kategoriat


Norwegian on maailman viidenneksi suurin halpalentoyhtiö, joka kuljetti vuonna 2017 yli 33 miljoonaan matkustajaa. Yhtiö tarjoaa tällä hetkellä yli 500 reittiä yli 150 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Thaimaassa, Singaporessa, Argentiinassa, Karibialla ja Yhdysvalloissa. Norwegianin laivastossa on noin 150 lentokonetta, joiden keski-ikä on noin 3,7 vuotta. Yhtiön lentolaivasto on yksi maailman nuorimmista ja ”vihreimmistä”. The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin lentoyhtiöksi, joka lentää polttoainetehokkaimmin Atlantin. Norwegian on valittu kolmena viime vuonna peräkkäin maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi arvostetussa SkyTrax World Airline Awards -äänestyksessä ja viitenä viime vuonna peräkkäin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 9 500 henkilöä.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Mira Linnamaa

Mira Linnamaa

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Finland +358408625675
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden