Ohita
Norwegian nimettiin ”vihreimmäksi” lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla ICCT:n uudessa raportissa

Tiedote -

Norwegian nimettiin ”vihreimmäksi” lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla ICCT:n uudessa raportissa

Tunnustettu kansainvälinen ympäristöinstituutti The International Council on Clean Transportation (ICCT) julkisti tänään tuoreen raporttinsa, jossa Norwegian nimettiin kaikkein polttoainetehokkaimmaksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lentoreiteillä.

ICCT on tuoreessa raportissaan analysoinut 20 suurimman Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä lentävän lentoyhtiön polttoaineenkulutusta. Tulokset osoittavat, että Norwegianin polttoaineenkulutus on 44 matkustajakilometriä litraa kohti. Se on 33 prosenttia polttoainetehokkaampaa kuin alalla keskimäärin.

– Kaikkein merkittävin asia, jonka lentoyhtiö voi tehdä päästöjen vähentämiseksi, on investoinnit uusiin koneisiin. Uusista lentokoneista hyötyvät ympäristö, matkustusmukavuus lennoilla, lentolippujen hinnat ja ne vähentävät lisäksi lentoyhtiön kustannuksia, joten kaikki voittavat. ICCT:n myöntämä tunnustus on meille tärkeä, koska se vahvistaa, että investoinnit, joita olemme tehneet markkinoilla oleviin uusimpiin lentokoneisiin, ovat tärkein ympäristöteko ilmailualalla, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

Norwegianilla on yksi maailman uusimmista lentolaivastoista, jonka keski-ikä on 3,7 vuotta. Nykyaikaiset ja polttoainetehokkaat lentokoneet ovat jo nyt tehokkain keino vähentää päästöjä. Uudenaikaisen lentolaivaston ansiosta Norwegian on vähentänyt matkustajakohtaisia päästöjä 30 prosenttia vuodesta 2008 lähtien.

– Viimeksi kuluneen vuoden aikana useat halpalentoyhtiöt, joilla on nykyaikaiset lentokoneet, ovat lanseeranneet transatlanttisia reittejä, mutta Norwegian on edelleen polttoainetehokkain lentoyhtiö, sanoo ICCT:n raportista vastannut Brandon Graver.

ICCT on tehnyt tämän analyysin kaksi kertaa, vuonna 2014 ja nyt vuonna 2017. Molemmilla kerroilla Norwegian nimettiin maailman polttoainetehokkaimmaksi lentoyhtiöksi transatlanttisilla reiteillä.

International Council on Clean Transportation (ICCT)
ICCT on ympäristöinstituutti, joka tekee tieteellisiä analyyseja ja tutkimuksia ympäristövaikutuksista eri toimialoilla. ICCT oli myös Volkswagenin päästöskandaalia käsitelleen raportin taustalla vuonna 2015.

Raportti löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, puhelin +46 709 89 05 18, charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Tarja Valde-Brown, Norwegianin viestinnän edustaja Suomessa, puhelin 040 545 6163, tarja.valde-brown@eurofacts.fi

Aiheet

Kategoriat


Norwegian on maailman viidenneksi suurin halpalentoyhtiö, joka kuljetti vuonna 2017 yli 33 miljoonaan matkustajaa. Yhtiö tarjoaa tällä hetkellä yli 500 reittiä yli 150 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Thaimaassa, Singaporessa, Argentiinassa, Karibialla ja Yhdysvalloissa. Norwegianin laivastossa on noin 150 lentokonetta, joiden keski-ikä on noin 3,7 vuotta. Yhtiön lentolaivasto on yksi maailman nuorimmista ja ”vihreimmistä”. The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin lentoyhtiöksi, joka lentää polttoainetehokkaimmin Atlantin. Norwegian on valittu kolmena viime vuonna peräkkäin maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi arvostetussa SkyTrax World Airline Awards -äänestyksessä ja viitenä viime vuonna peräkkäin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 9 500 henkilöä.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden