Ohita
Norwegian nimettiin ”vihreimmäksi” lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla ICCT:n uudessa raportissa

Tiedote -

Norwegian nimettiin ”vihreimmäksi” lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla ICCT:n uudessa raportissa

Tunnustettu kansainvälinen ympäristöinstituutti The International Council on Clean Transportation (ICCT) julkisti tänään tuoreen raporttinsa, jossa Norwegian nimettiin kaikkein polttoainetehokkaimmaksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lentoreiteillä.

ICCT on tuoreessa raportissaan analysoinut 20 suurimman Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä lentävän lentoyhtiön polttoaineenkulutusta. Tulokset osoittavat, että Norwegianin polttoaineenkulutus on 44 matkustajakilometriä litraa kohti. Se on 33 prosenttia polttoainetehokkaampaa kuin alalla keskimäärin.

– Kaikkein merkittävin asia, jonka lentoyhtiö voi tehdä päästöjen vähentämiseksi, on investoinnit uusiin koneisiin. Uusista lentokoneista hyötyvät ympäristö, matkustusmukavuus lennoilla, lentolippujen hinnat ja ne vähentävät lisäksi lentoyhtiön kustannuksia, joten kaikki voittavat. ICCT:n myöntämä tunnustus on meille tärkeä, koska se vahvistaa, että investoinnit, joita olemme tehneet markkinoilla oleviin uusimpiin lentokoneisiin, ovat tärkein ympäristöteko ilmailualalla, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

Norwegianilla on yksi maailman uusimmista lentolaivastoista, jonka keski-ikä on 3,7 vuotta. Nykyaikaiset ja polttoainetehokkaat lentokoneet ovat jo nyt tehokkain keino vähentää päästöjä. Uudenaikaisen lentolaivaston ansiosta Norwegian on vähentänyt matkustajakohtaisia päästöjä 30 prosenttia vuodesta 2008 lähtien.

– Viimeksi kuluneen vuoden aikana useat halpalentoyhtiöt, joilla on nykyaikaiset lentokoneet, ovat lanseeranneet transatlanttisia reittejä, mutta Norwegian on edelleen polttoainetehokkain lentoyhtiö, sanoo ICCT:n raportista vastannut Brandon Graver.

ICCT on tehnyt tämän analyysin kaksi kertaa, vuonna 2014 ja nyt vuonna 2017. Molemmilla kerroilla Norwegian nimettiin maailman polttoainetehokkaimmaksi lentoyhtiöksi transatlanttisilla reiteillä.

International Council on Clean Transportation (ICCT)
ICCT on ympäristöinstituutti, joka tekee tieteellisiä analyyseja ja tutkimuksia ympäristövaikutuksista eri toimialoilla. ICCT oli myös Volkswagenin päästöskandaalia käsitelleen raportin taustalla vuonna 2015.

Raportti löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, puhelin +46 709 89 05 18, charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Tarja Valde-Brown, Norwegianin viestinnän edustaja Suomessa, puhelin 040 545 6163, tarja.valde-brown@eurofacts.fi

Aiheet

Kategoriat


Norwegian on maailman viidenneksi suurin halpalentoyhtiö, joka kuljetti vuonna 2017 yli 33 miljoonaan matkustajaa. Yhtiö tarjoaa tällä hetkellä yli 500 reittiä yli 150 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Thaimaassa, Singaporessa, Argentiinassa, Karibialla ja Yhdysvalloissa. Norwegianin laivastossa on noin 150 lentokonetta, joiden keski-ikä on noin 3,7 vuotta. Yhtiön lentolaivasto on yksi maailman nuorimmista ja ”vihreimmistä”. The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin lentoyhtiöksi, joka lentää polttoainetehokkaimmin Atlantin. Norwegian on valittu kolmena viime vuonna peräkkäin maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi arvostetussa SkyTrax World Airline Awards -äänestyksessä ja viitenä viime vuonna peräkkäin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 9 500 henkilöä.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -koneilla vuonna 2002. Siitä lähtien tavoitteemme on ollut antaa asiakkaille mahdollisuus matkustaa viisaasti tarjoamalla heille valinnanvaraa ja kohtuuhintaisia lentoja.

Norwegian on äänestetty Skytraxissä Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelma on valittu yhdysvaltalaisessa Freddie Awardsissa Euroopan/Afrikan parhaaksi lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaksi neljänä vuonna peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman. Sen mukaan yhtiö on sitoutunut tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian tarjoaa kohtuuhintaisia lentomatkoja ja erinomaista laatua Pohjoismaissa sekä tärkeisiin Euroopan kohteisiin.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden