Open skies
Seuraa Norwegian

Argentiinassa oli tänään suuri ilo ensimmäisen kotimaan lennon noustua ilmaan

Lehdistötiedote   •   Loka 16, 2018 20:38 EEST

Kuvassa vasemmalta: Tourism Chamber Argentinan puheenjohtaja Aldo Elias, matkailuministeri Gustavo Santos, liikenneministeri Guillermo Dietrich ja Norwegian Air Argentinan toimitusjohtaja Ole Christian Melhus.

Norwegianin ensimmäinen Argentiinan sisäinen lento nousi ilmaan tänään Buenos Airesista kohti Córdobaa, joka on maan toiseksi suurin kaupunki. Argentiinan liikenneministeri osallistui avajaisiin. – Kiitos Norwegianin lentämisestä tulee helpompaa, hän sanoi.

Ensimmäisiä maan sisäistä lentoa juhlittiin Buenos Airesissa, Córdobassa ja Mendozassa yhdessä kansallisten ja paikallisten viranomaisten kanssa. Paikalla oli muun muassa Argentiinan liikenneministeri Guillermo Dietrich.

– Tänään on historiallinen päivä ilmailualalla Argentiinassa. Yksi suurimmista lentoyhtiöistä maailmassa edistää työllisyyttä ja investointeja Argentiinassa. Tämä merkitsee, että eri kaupungit ovat nyt lähemmin sidoksissa toisiinsa, kun useammat ihmiset saavat mahdollisuuden lentää. Kiitos Norwegianin lentämisestä tulee helpompaa, sanoi Argentiinan liikenneministeri Guillermo Dietrich.

Norwegian on otettu hyvin vastaan Argentiinassa sekä paikallisten ja kansallisten viranomaisten, matkailuelinkeinon että kansalaisten keskuudessa. Norwegianin panostukset ovat herättäneet laajasti huomiota myös mediassa.

– Tämä on suuri päivä Norwegianille. Haluan kiittää Norwegianissa kaikkia, jotka ovat tehneet upean suorituksen tämän saavuttamiseksi. Argentiinassa ja Etelä-Amerikassa on valtavat mahdollisuudet ja tulemme edistämään matkailun kasvua, työpaikkojen lisäämistä ja talouskasvua Argentiinassa, jossa lentoreittien tarjonta on perinteisesti ollut rajallista. Tavoitteemme on, että kaikilla olisi mahdollisuus lentää. Uudet reitit mahdollistavat matkustamisen nyt edullisesti useiden kaupunkien välillä Argentiinassa. Toivotamme innolla lukuisat uudet matkustajat tervetulleiksi lennoillemme nykyaikaisilla, mukavilla ja aiempaa ympäristöystävällisimmillä lentokoneillamme, sanoi Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian tarjoaa myös suorat lennot Lontoon Gatwickin ja Buenos Airesin välillä neljä kertaa viikossa yhtiön 787 Dreamliner -koneilla. Norwegian lentää päivittäin Lontoon Gatwickiin Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Siten myös suomalaiset voivat lentää Buenos Airesiin Lontoon kautta.

Norwegian Air Argentina:
Tämän vuoden tammikuussa Norwegianin kokonaan omistama tytäryhtiö Norwegian Air Argentina (NAA) sai lentotoimiluvan (AOC) Argentiinan viranomaisilta. Vuoden loppuun mennessä NAA tulee liikennöimään kuutta kotimaan reittiä Argentiinassa Buenos Airesista Córdobaan, Mendozaan, Iguazúun, Neuquéniin, Barilocheen ja Saltaan. Reittejä liikennöidään neljällä Boeing 737-800 -koneella, joiden keski-ikä on 1,5 vuotta. Tällä hetkellä Norwegianin toiminta Argentiinassa työllistää 120 työntekijää ja vuoden 2019 loppuun mennessä työntekijämäärän arvioidaan olevan noin 230 henkilöä.

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, puhelin +46 709 89 05 18, charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Tarja Valde-Brown, Norwegianin viestinnän edustaja Suomessa, puhelin 040 545 6163, tarja.valde-brown@eurofacts.fi

Norwegian on maailman viidenneksi suurin halpalentoyhtiö, joka kuljetti vuonna 2017 yli 33 miljoonaan matkustajaa. Yhtiö tarjoaa tällä hetkellä yli 500 reittiä yli 150 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Thaimaassa, Singaporessa, Argentiinassa, Karibialla ja Yhdysvalloissa. Norwegianin laivastossa on noin 150 lentokonetta, joiden keski-ikä on noin 3,7 vuotta. Yhtiön lentolaivasto on yksi maailman nuorimmista ja ”vihreimmistä”. The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin lentoyhtiöksi, joka lentää polttoainetehokkaimmin Atlantin. Norwegian on valittu kolmena viime vuonna peräkkäin maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi arvostetussa SkyTrax World Airline Awards -äänestyksessä ja viitenä viime vuonna peräkkäin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 9 500 henkilöä.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.