Ohita
Norwegian jatkaa päästöjen vähentämistä kehittyneen teknologian avulla  – lähes 200 000 tonnin CO2-päästövähennykset vuodessa

Tiedote -

Norwegian jatkaa päästöjen vähentämistä kehittyneen teknologian avulla – lähes 200 000 tonnin CO2-päästövähennykset vuodessa

Norwegian jatkaa päästövähennyksiä uuden teknologian ja uusien koneiden avulla. AVTECH Sweden AB:n päivitetyn säätietopalvelun avulla päästöjä voidaan vähentää entisestään 10 000–15 000 tonnilla vuodessa. Toimet, joita Norwegian on tehnyt viime vuosien aikana, vähentävät yhtiön CO2-päästöjä lähes 200 000 tonnilla vuodessa.

Päästöjen määrä on suoraan verrannollinen käytetyn polttoaineen määrään. Tästä johtuen on tärkeää lentää mahdollisimman polttoainetehokkaasti. AVTECHin työkalun avulla Norwegianin lentäjillä on pääsy kehittyneisiin säätietoihin, joiden avulla he voivat optimoida lentoreitin parhaalla mahdollisella tavalla siten, että sekä polttoaineen kulutus että päästöjen aiheuttama ympärivaikutus pienenevät.

Norwegianin lentäjät ovat käyttäneet vuodesta 2018 lähtien AVTECH Sweden AB:n kehittyneitä säätietoja. Tämän avulla yhtiön lennoilla on vähennetty hiilidioksidipäästöjä 16 000 tonnia vuodessa. AVTECHin uusin tuote Aventus Cruise Optimizer on aiemmasta tuotteesta edelleen kehitetty versio, jonka avulla CO2-päästöjä voidaan vähentää edelleen 10 000–15 000 tonnilla vuodessa. Uusi teknologia yhdessä muiden Norwegianin päästöjä vähentävien toimien kanssa, vähentää yhtiön CO2 päästöjä lähes 200 000 tonnilla vuodessa.

– Uuden työkalun testivaiheen aikana näimme selvästi, että saimme aikaan aiempaa tehokkaammat lentoreitit suuremmilla polttoainesäästöillä ja päästövähennyksillä. Jokainen säästetty polttoainekilo on tärkeä. Norwegian työskentelee jatkuvasti ottaakseen käyttöön uutta teknologiaa nykyaikaisissa ja polttoainetehokkaissa lentokoneissa päästöjen vähentämiseksi, sanoo Norwegianin polttoainesäästöistä vastaava johtaja Stig Patey.

Uusi Cruise Profile Optimizer on kehitetty optimoimaan lentoja edelleen uudella teknologialla, joka ottaa huomioon useampia tekijöitä kuin aiemmin. Palvelu laskee polttoainetehokkaimman lentokorkeuden jokaiselle lennolle huomioimalla vallitsevat tuuliolosuhteet ja lentokoneen suorituskyvyn, joka perustuu matkustajamäärään, etäisyyteen, korkeuteen ja nopeuteen. Lyhyesti sanottuna tämä tarkoittaa, että mitä useampia yksityiskohtia yhdistetään, sitä polttoainetehokkaampi lentoreitti voidaan suunnitella, ja sitä vähemmän aiheutuu päästöjä. Lentäjät saavat lisäksi reaaliaikaista tietoa ja voivat säätää lentokorkeutta, jos lento-olosuhteissa tapahtuu muutoksia lennon aikana.

Päivitetty palvelu on jo otettu käyttöön Norwegianin lyhyen ja keskipitkän matkan Boeing 737-800 -koneissa.

Tämän lisäksi Norwegian otti vuoden 2019 lopussa käyttöön toisen polttoaineen kulutusta ja päästöjä vähentävän työkalun. SkyBreathe-sovelluksen käytöllä Norwegian voi vähentää päästöjä edelleen kahdella prosentilla. Vuodessa CO2-päästövähennys on 140 000 tonnia.

– Olen iloinen, että yhteinen kehityshankkeemme tuo jatkuvasti lisää ratkaisuja, joilla on merkittäviä myönteisiä ympäristövaikutuksia, joita saadaan aikaan polttoaineen kulutuksen ja CO2-päästöjen vähennyksillä. Odotamme innolla, että voimme jatkaa yhteistyötä Norwegianin kanssa ja saamme aikaan lisää innovatiivisia ratkaisuja, sanoo AVTECH Sweden AB:n toimitusjohtaja David Rytter.

Norwegian työskentelee aktiivisesti kestävämmän ilmailun puolesta
Norwegian tekee aktiivista työtä vähentääkseen lentämisen ilmastovaikutuksia. Uudet lentokoneet ja uusi teknologia ovat tärkeimpiä toimenpiteitä päästöjen vähentämiseksi. Norwegian on vähentänyt päästöjä 33 prosentilla vuodesta 2009 lähtien investoimalla yhteen maailman nykyaikaisimmista lentolaivastoista. Norwegian työskentelee jatkuvasti useiden päästöjä vähentävien aloitteiden kanssa. Lue lisää siitä, miten Norwegian vaikuttaa kestävämmän lentämisen puolesta.

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Tarja Valde-Brown, Norwegianin viestinnän edustaja Suomessa, tarja.valde-brown@norwegian.com

Aiheet

Kategoriat


Norwegian on yksi maailman suurimmista halpalentoyhtiöistä, jolla oli yli 36 miljoonaa matkustajaa vuonna 2019. Norwegian liikennöi tällä hetkellä yli 500 reittiä yli 150 kohteessa Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Etelä-Amerikassa. Norwegianin laivastossa on noin 170 lentokonetta. Yhtiön lentolaivaston keski-ikä on 4,6 vuotta, mikä tekee siitä yhden nykyaikaisimmista ja polttoainetehokkaimmista lentolaivastoista maailmassa. The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin jo toisen kerran polttoainetehokkaimmaksi ja ympäristöystävällisimmäksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla.

Viitenä viime vuonna matkustajat ovat äänestäneet Norwegianin maailman parhaaksi halpalentoyhtiöksi kaukolennoilla arvostetussa SkyTrax World Airline Awardsissa. Tämän lisäksi SkyTrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi jo kuutena vuonna peräkkäin.

Norwegianilla on noin 11 000 työntekijää.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden