Ohita
Norwegian jatkaa päästöjen vähentämistä kehittyneen teknologian avulla  – lähes 200 000 tonnin CO2-päästövähennykset vuodessa

Tiedote -

Norwegian jatkaa päästöjen vähentämistä kehittyneen teknologian avulla – lähes 200 000 tonnin CO2-päästövähennykset vuodessa

Norwegian jatkaa päästövähennyksiä uuden teknologian ja uusien koneiden avulla. AVTECH Sweden AB:n päivitetyn säätietopalvelun avulla päästöjä voidaan vähentää entisestään 10 000–15 000 tonnilla vuodessa. Toimet, joita Norwegian on tehnyt viime vuosien aikana, vähentävät yhtiön CO2-päästöjä lähes 200 000 tonnilla vuodessa.

Päästöjen määrä on suoraan verrannollinen käytetyn polttoaineen määrään. Tästä johtuen on tärkeää lentää mahdollisimman polttoainetehokkaasti. AVTECHin työkalun avulla Norwegianin lentäjillä on pääsy kehittyneisiin säätietoihin, joiden avulla he voivat optimoida lentoreitin parhaalla mahdollisella tavalla siten, että sekä polttoaineen kulutus että päästöjen aiheuttama ympärivaikutus pienenevät.

Norwegianin lentäjät ovat käyttäneet vuodesta 2018 lähtien AVTECH Sweden AB:n kehittyneitä säätietoja. Tämän avulla yhtiön lennoilla on vähennetty hiilidioksidipäästöjä 16 000 tonnia vuodessa. AVTECHin uusin tuote Aventus Cruise Optimizer on aiemmasta tuotteesta edelleen kehitetty versio, jonka avulla CO2-päästöjä voidaan vähentää edelleen 10 000–15 000 tonnilla vuodessa. Uusi teknologia yhdessä muiden Norwegianin päästöjä vähentävien toimien kanssa, vähentää yhtiön CO2 päästöjä lähes 200 000 tonnilla vuodessa.

– Uuden työkalun testivaiheen aikana näimme selvästi, että saimme aikaan aiempaa tehokkaammat lentoreitit suuremmilla polttoainesäästöillä ja päästövähennyksillä. Jokainen säästetty polttoainekilo on tärkeä. Norwegian työskentelee jatkuvasti ottaakseen käyttöön uutta teknologiaa nykyaikaisissa ja polttoainetehokkaissa lentokoneissa päästöjen vähentämiseksi, sanoo Norwegianin polttoainesäästöistä vastaava johtaja Stig Patey.

Uusi Cruise Profile Optimizer on kehitetty optimoimaan lentoja edelleen uudella teknologialla, joka ottaa huomioon useampia tekijöitä kuin aiemmin. Palvelu laskee polttoainetehokkaimman lentokorkeuden jokaiselle lennolle huomioimalla vallitsevat tuuliolosuhteet ja lentokoneen suorituskyvyn, joka perustuu matkustajamäärään, etäisyyteen, korkeuteen ja nopeuteen. Lyhyesti sanottuna tämä tarkoittaa, että mitä useampia yksityiskohtia yhdistetään, sitä polttoainetehokkaampi lentoreitti voidaan suunnitella, ja sitä vähemmän aiheutuu päästöjä. Lentäjät saavat lisäksi reaaliaikaista tietoa ja voivat säätää lentokorkeutta, jos lento-olosuhteissa tapahtuu muutoksia lennon aikana.

Päivitetty palvelu on jo otettu käyttöön Norwegianin lyhyen ja keskipitkän matkan Boeing 737-800 -koneissa.

Tämän lisäksi Norwegian otti vuoden 2019 lopussa käyttöön toisen polttoaineen kulutusta ja päästöjä vähentävän työkalun. SkyBreathe-sovelluksen käytöllä Norwegian voi vähentää päästöjä edelleen kahdella prosentilla. Vuodessa CO2-päästövähennys on 140 000 tonnia.

– Olen iloinen, että yhteinen kehityshankkeemme tuo jatkuvasti lisää ratkaisuja, joilla on merkittäviä myönteisiä ympäristövaikutuksia, joita saadaan aikaan polttoaineen kulutuksen ja CO2-päästöjen vähennyksillä. Odotamme innolla, että voimme jatkaa yhteistyötä Norwegianin kanssa ja saamme aikaan lisää innovatiivisia ratkaisuja, sanoo AVTECH Sweden AB:n toimitusjohtaja David Rytter.

Norwegian työskentelee aktiivisesti kestävämmän ilmailun puolesta
Norwegian tekee aktiivista työtä vähentääkseen lentämisen ilmastovaikutuksia. Uudet lentokoneet ja uusi teknologia ovat tärkeimpiä toimenpiteitä päästöjen vähentämiseksi. Norwegian on vähentänyt päästöjä 33 prosentilla vuodesta 2009 lähtien investoimalla yhteen maailman nykyaikaisimmista lentolaivastoista. Norwegian työskentelee jatkuvasti useiden päästöjä vähentävien aloitteiden kanssa. Lue lisää siitä, miten Norwegian vaikuttaa kestävämmän lentämisen puolesta.

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Tarja Valde-Brown, Norwegianin viestinnän edustaja Suomessa, tarja.valde-brown@norwegian.com

Aiheet

Kategoriat


Norwegian on yksi maailman suurimmista halpalentoyhtiöistä, jolla oli yli 36 miljoonaa matkustajaa vuonna 2019. Norwegian liikennöi tällä hetkellä yli 500 reittiä yli 150 kohteessa Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Etelä-Amerikassa. Norwegianin laivastossa on noin 170 lentokonetta. Yhtiön lentolaivaston keski-ikä on 4,6 vuotta, mikä tekee siitä yhden nykyaikaisimmista ja polttoainetehokkaimmista lentolaivastoista maailmassa. The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin jo toisen kerran polttoainetehokkaimmaksi ja ympäristöystävällisimmäksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla.

Viitenä viime vuonna matkustajat ovat äänestäneet Norwegianin maailman parhaaksi halpalentoyhtiöksi kaukolennoilla arvostetussa SkyTrax World Airline Awardsissa. Tämän lisäksi SkyTrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi jo kuutena vuonna peräkkäin.

Norwegianilla on noin 11 000 työntekijää.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Nordics +45 2657 0767
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -koneilla vuonna 2002. Siitä lähtien tavoitteemme on ollut antaa asiakkaille mahdollisuus matkustaa viisaasti tarjoamalla heille valinnanvaraa ja kohtuuhintaisia lentoja.

Norwegian on äänestetty Skytraxissä Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelma on valittu yhdysvaltalaisessa Freddie Awardsissa Euroopan/Afrikan parhaaksi lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaksi neljänä vuonna peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman. Sen mukaan yhtiö on sitoutunut tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian tarjoaa kohtuuhintaisia lentomatkoja ja erinomaista laatua Pohjoismaissa sekä tärkeisiin Euroopan kohteisiin.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden