Ohita
Norwegianin lentäjät ohjaamossa
Norwegianin lentäjät ohjaamossa

Tiedote -

Uusi työkalu vähentää CO2-päästöjä 140 000 tonnilla vuodessa

Ilmailun päästöjen vähentäminen on ehdottomasti yksi tärkeimmistä kysymyksistä ilmailualalle. Uudella teknologialla ja uusilla nykyaikaisilla lentokoneilla Norwegian on vähentänyt päästöjä 30 prosentilla vuodesta 2008 lähtien. Uuden SkyBreathe-työkalun avulla päästöjä on mahdollista vähentää edelleen kahdella prosentilla. Vuodessa CO2-päästöjä voidaan vähentää 140 000 tonnilla.

Uusi työkalu ja SkyBreathe-sovellus analysoivat koko lentotoiminnan, minkä ansiosta jokaisen lennon polttoainekulutusta voidaan optimoida pienemmäksi ja tämän seurauksena päästöt vähenevät. SkyBreathen avulla päästöjä on mahdollista vähentää edelleen kahdella prosentilla. SkyBreathella voi nähdä, mitkä lennot kuluttavat suunniteltua enemmän polttoainetta ja sen pohjalta voidaan tehdä yksinkertaisia polttoaineen kulutusta vähentäviä toimenpiteitä. Sovellus käyttää Big Data -algoritmeja ja se on kehitetty EU:n rahoittamassa Clean Sky -hankkeessa.

– SkyBreathe-sovelluksesta saan palautetta jokaisen lennon jälkeen. Näen suoraan, mitä olemme tehneet hyvin ja miten meidän on mahdollista lentää aiempaakin tehokkaammin seuraavalla kerralla. Tämä on fiksua sekä meidän että ympäristön kannalta, sanoo Norwegianin Arlandan tukikohtakapteeni Andreas Hansson.

Norwegianin lentäjät ovat testanneet työkalua noin kuusi kuukautta ja tulokset osoittavat, että polttoainetta on mahdollista säästää suuria määriä vuosittain. Esimerkiksi pelkästään sammuttamalla toinen moottori portille rullauksessa voidaan säästää noin 20 kiloa polttoainetta lentoa kohden. Toinen esimerkki on niin kutsutut älykkäät lähestymistavat* ja jarrujen käyttäminen moottorivoiman sijasta jarrutuksessa. Norwegian voi työkalun avulla säästää jopa 3 700 tonnia polttoainetta ja vähentää CO2-päästöjä 11 600 tonnilla kuukaudessa. Vuodessa voidaan siten vähentää CO2-päästöjä 140 000 tonnilla.

– Työskentelemme jatkuvasti sen eteen, että löydämme uusia menetelmiäja uusia työkaluja päästöjen ja polttoaineen kulutuksen vähentämiseksi. SkyBreathella saamme jokaiselta lennolta suuren määrän dataa, jonka voimme analysoida nopeasti ja sen jälkeen voimme ryhtyä toimiin aiempaakin tehokkaampien lentojen aikaansaamiseksi. Näin voimme vähentää polttoaineen kulutusta ja CO2-päästöjä noin kahdella prosentilla jokaisella lennolla. Tämä on win-win-tilanne sekä päästöjen että polttoainekustannusten kannalta, sanoo Norwegianin Manager Fuel Saving Stig Patey.

Norwegian työskentelee kestävämmän lentämisen puolesta

Norwegian työskentelee aktiivisesti lentojen ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Uudet lentokoneet ja uusi tekniikka ovat tärkeimpiä toimia päästöjen vähentämiseksi. Norwegianilla on päästöjen vähentämiseksi useita keinoja, joiden tulokset ovat mitattavia jo tällä hetkellä:

  • Norwegian on investoinut yhteen maailman nykyaikaisimmista lentolaivastoista ja vähentänyt päästöjä yli 30 prosentilla vuodesta 2008 lähtien. Nykyaikaiset lentokoneemme kuluttavat 20 prosenttia vähemmän polttoainetta kuin vertailukelpoiset vanhemmat mallit.
  • Norwegianin CO2-päästöt matkustajakilometriä kohden ovat 20 prosenttia alhaisemmat kuin alalla keskimäärin.
  • AVTECH Sweden AB:n kehittyneiden säätietojen käyttö johtaa edelleen polttoainesäästöihin ja päästövähennyksiin; keskimäärin 22 kiloa lentoa kohden ja 16 000 tonnin CO2-päästövähennys vuosittain.
  • The International Council on Clean Transportation on nimennyt Norwegianin kaksi kertaa maailman polttoainetehokkaimmaksi lentoyhtiöksi Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä, viimeksi vuonna 2018.
  • Uusiutuvat polttoaineet, kuten biopolttoaine ja synteettiset polttoaineet tulevat vähentämään päästöjä edelleen, kun ne ovat kaupallisesti saatavilla. Lentokoneemme voivat jo nyt lentää jopa 50 prosenttia sertifioitua biopolttoainetta sisältävällä sekoituksella. Norwegian rohkaisee kestävien polttoaineiden paikalliseen tuotantoon ja yhtiö tulee asteittain ottamaan niitä käyttöön heti kun on olemassa kestäviä ja kaupallisesti saatavilla olevia vaihtoehtoja.
  • Tuomme jatkuvasti lennoille ympäristöystävällisempiä tuotteita muovin käytön vähentämiseksi ja seuraamme jatkuvasti, kuinka voimme vähentää lentojen painoa.
  • Tarjoamme matkustajille mahdollisuuden tilata aterioita ennakkoon yli 2,5 tunnin lennoille lentojen ruokahävikin vähentämiseksi.
  • Lentokonepesu – Norwegian käyttää erityistä moottori- ja lentokonepesua, joka vähentää hiilidioksidipäästöjä noin 16 000 tonnilla vuosittain.
  • Tarjoamme lähiaikoina matkustajille mahdollisuuden heidän lentomatkojensa ilmastokompensointiin.

Älykkäät lähestymistavat (Continuous Descent Approaches, CDAs) vähentävät sekä päästöjä että melutasoa lennon viimeisessä vaiheessa.

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Tarja Valde-Brown, Norwegianin viestinnän edustaja Suomessa, tarja.valde-brown@norwegian.com

Aiheet

Kategoriat


Norwegian on maailman viidenneksi suurin halpalentoyhtiö, jolla oli yli 37 miljoonaa matkustajaa vuonna 2018. Norwegian liikennöi tällä hetkellä yli 500 reittiä yli 150 kohteessa Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Etelä-Amerikassa. Norwegianin laivastossa on noin 170 lentokonetta. Yhtiön lentolaivaston keski-ikä on 3,8 vuotta, mikä tekee siitä yhden nykyaikaisimmista ja polttoainetehokkaimmista lentolaivastoista maailmassa. The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin jo toisen kerran polttoainetehokkaimmaksi ja ympäristöystävällisimmäksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla.

Viitenä viime vuonna matkustajat ovat äänestäneet Norwegianin maailman parhaaksi halpalentoyhtiöksi kaukolennoilla arvostetussa SkyTrax World Airline Awardsissa. Tämän lisäksi SkyTrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi jo kuutena vuonna peräkkäin.

Norwegianilla on noin 11 000 työntekijää.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Mira Linnamaa

Mira Linnamaa

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Finland +358408625675
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden