Ohita
Norwegian-konsernilla oli tammikuussa 1,4 miljoonaa matkustajaa

Tiedote -

Norwegian-konsernilla oli tammikuussa 1,4 miljoonaa matkustajaa

Tammikuussa Norwegian Air Shuttlella oli 1 138 621 matkustajaa ja Widerøella 246 326 matkustajaa. Tämä merkitsee, että Norwegian-konsernilla oli kaikkiaan 1 384 947 matkustajaa. Norwegianin käyttöaste nousi tammikuussa 83,1 prosenttiin, mikä on 5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin samana ajanjaksona viime vuonna.

– Ensimmäisen kerran liikennetietomme sisältävät myös Widerøen liikennetiedot. Yhteensä Norwegianilla ja Widerøella oli 1,4 miljoonaa matkustajaa lennoillaan vuoden ensimmäisen kuukauden aikana. Norwegianille erityisen myönteistä on, että käyttöaste nousi viidellä prosenttiyksiköllä verrattuna viime vuoden tammikuuhun. Kysyntä rantakohteisiin ylittää edelleen odotuksemme, kun monet asiakkaistamme suuntaavat Välimeren lämpimiin kohteisiin, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli 1 138 621 matkustajaa tammikuussa. Kapasiteetti (ASK) oli 1 820 miljoonaa istuinkilometriä, missä on 3 prosentin lasku verrattuna samaan ajanjaksoon viime vuonna. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 1 512 miljoonaa istuinkilometriä. Tammikuussa Norwegian liikennöi keskimäärin 63 lentokonetta. Lentojen säännönmukaisuus eli aikataulun mukaisten lentojen toteutumisaste oli 99,0 prosenttia. Täsmällisyyteen vaikutti ankara talvisää. Täsmällisyys, mitattuna lentojen osuudella, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 76,7 prosenttia.

– Talvikauden toimintaamme vaikuttavat kausittaiset sääolot ja erityisesti talvimyrskyt. Haluan kiittää kollegojamme väsymättömistä ponnisteluista, joilla he ovat varmistaneet, että häiriöt ovat olleet mahdollisimman vähäisiä monien asiakkaidemme onneksi, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Vuodelle 2024 Norwegian on suojannut noin 50 prosenttia ennakoidusta polttoaineen kulutuksestaan lähelle nykyisten termiinihintojen tasoa.

Joulukuussa Norjan kilpailuviranomainen hyväksyi kaupan, jolla Norwegian ostaa Widerøen. Kauppa saatettiin päätökseen 12. tammikuuta. Työ on jo alkanut sen varmistamiseksi, että organisaatiot toteuttavat yhteisiä tavoitteita, joilla tuotetaan parempi kokonaisasiakastarjonta saumattomasti ja lisätään matkustusmahdollisuuksia. Yksi esimerkki on 1. helmikuuta alkaen useilla Norjan lentoasemilla toteutettu Norwegianin maahuolintaoperaattorin vaihtaminen Widerøe Ground Handlingiin.

Liitteenä oleva raportti Norwegianin kuukausittaisista liikennetiedoista sisältää nyt myös Widerøen luvut, jotka löytyvät sivulta kaksi. Widerøen tuotanto kasvoi 4 prosenttia verrattuna samaan ajanjaksoon viime vuonna ja matkustajamäärä kasvoi 8 prosenttia. Käyttöaste nousi 3 prosenttiyksikköä.

Erillinen tiedote Widerøen liikennetiedoista löytyy Widerøen uutishuoneesta.

Aiheet


Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Mira Linnamaa

Mira Linnamaa

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Finland +358408625675
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden