Ohita
Norwegian lentää hätäapua Etiopiaan UNICEFin tueksi

Tiedote -

Norwegian lentää hätäapua Etiopiaan UNICEFin tueksi

Norwegianin vuoden tärkein lento on tänään matkalla kuivuudesta kärsivään Etiopiaan. Lento merkitsee Norwegianin ja UNICEFin Fill a Plane -aloitteen paluuta ja se toteutetaan nyt kuudennen kerran. Tänä vuonna Norwegianin lentokone on täynnä hätäapua kuivuudesta kärsiville lapsille, joihin alueen pahin nälkäkriisi 40 vuoteen on vaikuttanut.

Norwegian tekee yhteistyötä UNICEF Norjan kanssa kuudetta kertaa lähettämällä lentokoneellisen hätäapua yhdelle maailman suurimmista kriisialueista. Tämän vuoden tehtävä tuo helpotusta nälänhädästä ja kuivuudesta kärsiville lapsille Etiopiassa. Tänä aamuna Norwegianin uusimpaan 737 MAX 8 -lentokoneeseen lastattiin 10 tonnia hätäapua UNICEFin varastosta Kööpenhaminasta – maailman suurimmasta humanitaarisesta varastosta.

– Vihdoin voimme jälleen yhdessä UNICEFin kanssa täyttää koneen hätäavulla. Olen hyvin iloinen, että voimme myötävaikuttaa siihen, että suoraa hätäapua saadaan lisää Etiopian lapsille ja näin ollen voimme auttaa myös kiinnittämään huomiota yhteen maailman suurimmista kriiseistä, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Sisäinen sitoutuminen on keskeinen yhteistyön moottori

Norwegian tarjoaa lentokoneen, miehistön ja avainhenkilöitä UNICEFin tehtävään.

– Norwegianin henkilöstön upeiden ponnisteluiden ansiosta voimme nyt lähettää lääkinnällisiä laitteita ja muuta hätäapua täyteen lastatun lentokoneen Afrikan sarveen. Se merkitsee paljon, että Norwegianilla on työntekijöitä, jotka ovat näin aktiivisia tukijoita, sanoo UNICEF Norjan pääsihteeri Camilla Vilken.

Norwegian ja UNICEF Norja ovat tehneet yhteistyötä jo yli 15 vuotta.

– Yhteistyö UNICEFin kanssa on Norwegianin sisällä suuri ylpeyden aihe. Mikä tärkeintä, näemme, että panoksemme saa aikaan merkityksellisiä ja välittömiä tuloksia. Henkilöstön varainkeruukampanjoiden, humanitaaristen kampanjoiden ja asiakkaiden lahjoitusten avulla olemme auttaneet parantamaan lasten elinolosuhteita kaikkialla maailmassa, sanoo Karlsen.

Etiopian kriisistä

Afrikan sarven väestö kärsii tällä hetkellä pahimmasta kuivuudesta 40 vuoteen. Viisi sadekautta on epäonnistunut ja kuudes on vaarassa epäonnistua. Yli 20 miljoonaa lasta on kiireellisen humanitaarisen avun tarpeessa tällä alueella.

– Koska maailma kohtaa yhä monimutkaisempia, laajempia ja useammin toistuvia humanitaarisia kriisejä, on tärkeämpää kuin koskaan saavuttaa haavoittuvia yhteisöjä elämää pelastavilla tarvikkeilla, sanoo UNICEFin Supply Divisionin johtaja Etleva Kadilli.

– UNICEF on ylpeä yhteistyöstään Norwegianin kanssa Fill a Plane -hankkeessa ja tarvikkeiden, kuten hätäterveyspakkausten, lääkkeiden ja kätilöpakkausten, toimittamisesta Etiopiaan maailmanlaajuisesta logistiikkakeskuksestamme Kööpenhaminasta, sanoo Kadilli.

Norwegianin ja UNICEFin yhteistyöstä

Norwegian on tukenut UNICEF Norjaa vuodesta 2007 lähtien. Sekä henkilöstön että yhtiön asiakkaiden sitoutuminen on vahvistunut monien vuosien aikana. Erilaiset varainkeruuhankkeet ja vapaaehtoistyö Fill a Plane -hankkeessa ovat varmistaneet avun sadoille tuhansille lapsille.

Norwegianin henkilöstön varainkeruuhankkeita ovat olleet muun muassa osallistuminen New Yorkin maratonille sekä lapasten ja sukkien kutominen UNICEFille. Yli 100 Norwegianin työntekijää osallistuu tänä vuonna Fornebuløpet-juoksuun Oslossa ja kerää elintärkeitä varoja UNICEFille. Norwegianin vakiintunut jouluperinne on, että yhtiö tekee vuotuisen lahjoituksen UNICEFille henkilöstön joululahjojen sijaan.

Siitä lähtien, kun yhteistyö käynnistyi vuonna 2007, Norwegian ja yhtiön asiakkaat ovat keränneet yli 50 miljoonaa Norjan kruunua Norjan UNICEFille. Asiakkaat voivat päättää rahalahjoituksesta, kun he ostavat lentolippuja yhtiön kotisivuilla.

Aiheet


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -koneilla vuonna 2002. Siitä lähtien tavoitteemme on ollut antaa asiakkaille mahdollisuus matkustaa viisaasti tarjoamalla heille valinnanvaraa ja kohtuuhintaisia lentoja.

Norwegian on äänestetty Skytraxissä Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelma on valittu yhdysvaltalaisessa Freddie Awardsissa Euroopan/Afrikan parhaaksi lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaksi neljänä vuonna peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman. Sen mukaan yhtiö on sitoutunut tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian tarjoaa kohtuuhintaisia lentomatkoja ja erinomaista laatua Pohjoismaissa sekä tärkeisiin Euroopan kohteisiin.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden