Ohita
Norwegian nosti marraskuussa sekä käyttöastetta että säännöllisyyttä

Tiedote -

Norwegian nosti marraskuussa sekä käyttöastetta että säännöllisyyttä

Norwegianilla oli 1,3 miljoonaa matkustajaa ja 82,3 prosentin käyttöaste marraskuussa. Norwegianin lentomatkojen kysyntä jatkuu edelleen vankkana. Säännöllisyys oli ennätyskorkealla ja kaikista aikataulun mukaisista lennoista toteutui 99,9 prosenttia.

– Norwegian saavutti erittäin vahvan liikennemäärän kuukautena, jonka kausiluontoinen kysyntä on yleensä alhaisella tasolla. Olemme mukauttaneet kapasiteettiamme merkittävästi, jotta se vastaa talven kysynnän vaihtelua. Erityisen tyytyväisiä olemme vahvasta 82,3 prosentin käyttöasteesta, joka on kolme prosenttiyksikköä korkeampi kuin viime vuoden marraskuussa. Lisäksi olemme saavuttaneet erinomaisen lentojen säännönmukaisuuden, kun lähes kaikista noin 10 000 lennostamme marraskuussa vain 12 piti peruuttaa, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen. 

Norwegianilla oli marraskuussa 1 348 111 matkustajaa, mikä on 2 prosenttia vähemmän kuin marraskuussa 2022. Kapasiteetin merkittävät vähennykset on tehty vastaamaan hiljaisempaa sesonkia. Kapasiteetti (ASK) oli 2 004 miljoonaa istuinkilometriä, mikä on 6 prosenttia vähemmän kuin samana ajankohtana viime vuonna. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 1 650 miljoonaa istuinkilometriä.

Marraskuussa Norwegian liikennöi keskimäärin 66 lentokonetta. Aikataulun mukaisten toteutuneiden lentojen säännönmukaisuus oli 99,9 prosenttia. Täsmällisyys pysyi korkealla ja 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta lähteneiden lentojen osuus oli 86,8 prosenttia.

Kysyntä jatkuu vahvana ja kesäohjelma on otettu hyvin vastaan

Norwegian julkisti hiljattain uusia reittejä kesäkaudelle 2024 ja mukana on 40 reittiä uusiin kohteisiin. Pohjoismaiset matkustajat ovat ottaneet erittäin hyvin vastaan kesäohjelman julkistuksen samoin kuin hiljattaisen myyntikampanjan.

– Norwegianin lentomatkojen kysyntä jatkuu vahvana. Monet asiakkaistamme hyödynsivät viimeisintä kampanjaamme tuleviin matkavarauksiinsa. Hiljattain julkistettu kesäohjelmamme on niin ikään otettu hyvin vastaan ja näemme, että matkustajat ovat alkaneet suunnitella jo lentojaan vuodelle 2024, mikä on varhaisemmassa vaiheessa kuin viime vuonna, sanoo Karlsen.

Vaikka joulun ja uudenvuoden aika on odotusten mukaisesti vilkasta matkustuskautta, Norwegian on hyvissä asemissa navigoimaan läpi hiljaisemman talvikaupankäynnin jakson. Kapasiteetin mukauttamisen lisäksi lentoyhtiö on suojautunut mukavasti houkuttelevilla lentopolttoaineiden hinnoilla tulevaan vuoteen.

Aiheet


Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Mira Linnamaa

Mira Linnamaa

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Finland +358408625675
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden