Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian sai ensimmäisen 787 Dreamliner -lentokoneensa

Lehdistötiedote   •   Kesä 28, 2013 21:15 EEST

Norwegianille toimitettiin tänään ensimmäinen sen tilaamista 787 Dreamliner -aluksista. – Kyseessä on yhtiön historiassa merkittävä tapahtuma ja toivotan ensimmäiset matkustajat lämpimästi tervetulleiksi. Tämä on myös tärkeä askel pyrkimyksessämme vahvistaa asemaamme markkinoilla ja varmistaa kilpailukykymme tulevaisuudessa,  sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian pääsi viimein vastaanottamaan ensimmäisen Dreamlinerinsa toimituksen. Kone tulee lentämään Norwegianin pitkän matkan reittejä Skandinaviasta Pohjois-Amerikkaan ja Aasiaan.

– Tämä on tärkeä askel pyrkimyksessämme vahvistaa asemaamme markkinoilla ja varmistaa kilpailukykymme tulevaisuudessa. Sekä lukuisat asiakkaamme että yhtiön oma väki ovat odottaneet tätä toimitusta jo kuukausia. Olen varma, että asiakkaamme arvostavat uutta konetta. Tavoitteemme on toimia markkinoiden ympäristöystävällisimmällä ja kustannustehokkaimmalla konekannalla ja Dreamliner tukee juuri näitä tavoitteita, jatkaa Kjos.

Boeingin Commercial Airplanes -divisioonan pääjohtaja Ray Connor on samoilla linjoilla Kjosin kanssa.

– Tämä on suuri askel Norwegianille, Oman sektorinsa markkinajohtajana Norwegian saa Dreamliner-kalustosta merkittävää kilpailuetua pitkän matkan reiteilleen.

Norwegian liisaa ensimmäisen 787 Dreamliner -koneensa maailman toiseksi suurimmalta alansa liisausyhtiöltä ILFC:ltä (International Lease Finance Company).

– Olemme innolla mukana juhlistamassa Dreamliner-toimitustamme Norwegianille, joka on samalla tämän konetyypin lanseerausasiakkaamme, kommentoi ILFC:n toimitusjohtaja Henri Courpron.

787 Dreamlinerissa on monia ominaisuuksia, joista matkustajat pääsevät nauttimaan. Matkustamon ilmanpainepaine on asetettu simuloimaan tilannetta alhaisemmissa korkeuksissa kuin perinteissä lentokoneissa, mikä vähentää jetlag-oireita, kuten päänsärkyä ja lihaskipua.

Koneen rakennusmateriaaleina on käytetty keveitä komposiitteja ja se kätyttää 20 prosenttia vähemmän polttoainetta kuin saman kokoluokan perinteiset konetyypit.

Norwegianilla on tällä hetkellä tilauksessa kahdeksan Dreamliner 787 -konetta. Yhtiö käyttää koneita uusilla pitkän matkan reiteillään Skandinaviasta Pohjois-Amerikkaan ja Aasian.

Norwegianin 787 Dreamlinerin odotetaan saapuvan Oslon Gardemoenin lentokentälle sunnuntai-aamuna.

Yhteystiedot:

Åsa Larsson, viestintäpäällikkö, gsm: +46 735 22 22 42

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 296 reittiä 114 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2011 Norwegian kuljetti lähes 16 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 64 lentokoneesta. Norweginilla on 277 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.