Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianin ensimmäinen lento Brasiliaan lähti matkaan

Lehdistötiedote   •   Maalis 31, 2019 14:43 EEST

Lontoon Gatwickin ja Rio de Janeiron välinen uusi reitti liikennöidään Norwegianin mukavilla ja ympäristöystävällisillä Boeing 787 Dreamliner -koneilla.

Norwegianin kaikkien aikojen ensimmäinen lento brasilialaiseen suurkaupunkiin Rio de Janeiroon nousi ilmaan Lontoon Gatwickistä tänään puolelta päivin. Uusi suora reitti sopii myös Suomesta lähteville matkustajille, jotka voivat lentää helposti yhdellä vaihdolla Lontoon Gatwickin kautta Rio de Janeiron lisäksi myös Buenos Airesiin.

– Euroopan ja Brasilian välisille reiteille on jo pitkään ollut ominaista vähäinen kilpailu ja korkeat hinnat. Tähän tulee nyt muutos, kun Norwegian alkaa ensimmäisen kerran lentää Lontoon ja Rio de Janeiron välillä. Odotamme innolla, että voimme tehdä Etelä-Amerikasta entistäkin saavutettavamman eurooppalaisille matkustajille ja erityisesti, että voimme tarjota brasilialaisille edullisia lentolippuja Eurooppaan ja pääsyn laajaan reittiverkostoomme, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lentää neljä kertaa viikossa Lontoon Gatwickin ja Rio de Janeiron välillä. Lennoille on hyvät yhteydet Helsingistä ja muista pohjoismaisista pääkaupungeista.

Norwegian on otettu hyvin vastaan Brasiliassa
– Sillä, että Norwegian aloittaa lennot Brasiliaan, on suuri merkitys Brasilian matkailulle. Mahdollisuus edullisiin lentolippuihin on ratkaisevaa matkailijamäärien kasvattamisessa, uusien työpaikkojen luomisessa ja Brasilian talouden vahvistamisessa, sanoi Brasilian matkailuministeri Vinicius Lummertz, kun uusi reitti julkistettiin virallisesti viime vuonna.

Norwegianilla on jo ennestään päivittäiset lennot Lontoon Gatwickin ja Argentiinan pääkaupungin Buenos Airesin välillä. Norwegian tarjoaa myös kuusi kotimaan reittiä Argentiinassa Buenos Airesin sekä Córdoban, Mendozan, Iguazún, Neuquénin, Barilochen ja Saltan välillä. 

Yli 60 mannertenvälistä reittiä
Norwegianin ensimmäiset kaukoreitit aloittivat vuonna 2013 Tukholman ja New Yorkin sekä Oslon ja New Yorkin välillä. Sitä mukaa kuin yhtiö on vastaanottanut lisää uusia Boeing 787 Dreamliner -koneita on mannertenvälisten reittien määrä kasvanut yli 60 reittiin. Norwegian on suurin eurooppalainen lentoyhtiö New Yorkin alueella, jossa sillä oli yli kaksi miljoonaa matkustajaa vuonna 2018. Mikään toinen Pohjois-Amerikan ulkopuolinen lentoyhtiö ei lennä yhtä paljon matkustajia näillä tärkeillä markkinoilla kuin Norwegian.

Uusi reitti
Norwegian lentää Lontoon Gatwickin ja Rio de Janeiron välillä neljä kertaa viikossa (maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin). Uusi reitti liikennöidään yhtiön mukavilla ja ympäristöystävällisillä 787 Dreamliner -koneilla.

Aikataulu
Lähtö Lontoon Gatwickistä klo 12.00 paikallista aikaa, saapuminen Rio de Janeiroon klo 19.25 paikallista aikaa.
Lähtö Rio de Janeirosta klo 22.25 paikallista aikaa, saapuminen Lontoon Gatwickiin klo 13.35 seuraavana päivänä paikallista aikaa.

Norwegian on maailman viidenneksi suurin halpalentoyhtiö, jonka palveluksessa työskentelee yli 11 000 henkilöä. Yhtiö liikennöi yli 500 reittiä yli 150 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Etelä-Amerikassa ja Karibialla. Norwegianin laivastossa on noin 170 lentokonetta. Yhtiön lentolaivasto on yksi maailman nuorimmista ja sen keski-ikä on 3,8 vuotta. Vuonna 2018 yli 37 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla.

The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin lentoyhtiöksi, joka lentää polttoainetehokkaimmin Atlantin ylittävillä lennoilla.

Norwegian on valittu maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi kolmena viime vuonna peräkkäin ja kuutena viime vuonna peräkkäin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi arvostetussa SkyTrax World Airline Awards -äänestyksessä.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.