Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianin ilmainen Wi-Fi täyttää viisi vuotta

Lehdistötiedote   •   Helmi 09, 2016 11:25 EET

170 miljoonaa sähköpostia, 1,2 miljoonaa musiikkikappaletta ja 25 000 tuntia Netflixiä:

Norwegian juhlii tänään viisivuotiasta lennonaikaista ilmaista Wi-Fi-yhteyttä Euroopan lennoillaan. Tuore lennonaikaisesta nettikäytöstä tehty tutkimus kertoo, että kolmannes matkustajista kirjautuu langattomaan verkkoon viiden minuutin sisällä. Selvityksen mukaan amerikkalaiset ja britit päivittävät lennon aikana ahkerimmin lomastatustaan sosiaalisessa mediassa. Myös suomalaiset lentomatkustajat ovat innokkaita sosiaalisen median käyttäjiä.

Viisi vuotta sitten Norwegian lanseerasi ensimmäisenä lentoyhtiönä Euroopassa lennonaikaisen ilmaisen Wi-Fi-yhteyden. Vuosipäivän kunniaksi yhtiö julkistaa maailman ensimmäisen selvityksen matkustajien lennonaikaisesta Internetin käytöstä. Tuhannen matkustajan edustavalla kyselytutkimuksella ja 550 000 lennon tietoja analysoimalla on saatu tietoa siitä, missä matkustajat surffaavat, mitä he jakavat ja taggaavat Euroopan ilmatilassa.

– Juhlistaaksemme viisivuotiasta ilmaista Wi-Fi-yhteyttämme teimme tutkimuksen matkustajien nettikäytöstä lennoilla. Tuloksena saimme mielenkiintoista tietoa siitä, miten matkustajat surffaavat 35 000 jalan korkeudessa. Tutkimus osoittaa, miten tärkeä lennonaikainen ilmainen Wi-Fi on 18 000 matkustajallemme, jotka käyttävät sitä päivittäin, sanoo Norwegianin kaupallinen johtaja Thomas Ramdahl.

Yli 18 000 matkustajaa käyttää Norwegianin lennonaikaista langatonta verkkoyhteyttä päivittäin. Aktiivisimpia käyttäjiä ovat matkustajat Malagan, Barcelonan, Alicanten, Madridin ja Tromsön lennoilla. Palvelun lanseerauksesta lähtien, vuodesta 2011, lennoilla on käytetty 500 terabittiä dataa – mikä vastaa 1,2 miljoonan kappaleen suoratoistoa, 170 miljoonan sähköpostin vastaanottoa tai 25 000 tuntia Netflixin katselua.

Yläilmojen nettikäytöstä saatua tietoa

FOMO (fear of missing out) – sosiaalinen media on tärkeä
Useampi kuin joka toinen (53 %) käyttää sosiaalista mediaa lennon aikana, suomalaisista matkustajista 54 prosenttia. Noin kolmannes matkustajista (28 %) kirjautuu sosiaaliseen mediaan viiden minuutin sisällä nousun jälkeen. Joka viides vastaaja kertoo, että heitä ärsyttäisi, jos he eivät pääsisi sosiaaliseen mediaan lennon aikana – kolme prosenttia on jopa sitä mieltä, että ilman sosiaalisen median käyttöä lento olisi pilalla.

Digital detox
Vain yksi kymmenestä sanoo haluavansa rentoutua ja pitää taukoa sosiaalisesta mediasta lennon aikana. Espanjalaiset ovat kaikkein riippuvaisimpia sosiaalisesta mediasta, sillä jopa 62 prosenttia kirjautuu sosiaaliseen mediaan lennon aikana. Suomalaisista sosiaalista mediaa ilmoittaa käyttävänsä reilu puolet, 54 prosenttia vastaajista – sama osuus kuin ruotsalaisista. Amerikkalaisista puolestaan vain 31 prosenttia kertoo käyttävänsä sosiaalista mediaa lennolla.

Facebook on suosituin
Facebook on selvästi suosituin sosiaalisen median kanava matkustajien keskuudessa. Kaikista sosiaalisen median käyttäjistä 70 prosenttia kirjautuu Facebookiin, 25 prosenttia Instagramiin ja kuusi prosenttia Twitteriin. Suomalaisista sosiaalista mediaa käyttävistä matkustajista Facebookiin kirjautuu 74 prosenttia, Instagramiin 24 prosenttia ja Twitteriin seitsemän prosenttia. Suomalaisista vastaajista reilu kymmenesosa kertoo käyttävänsä kaikkia edellä mainittuja sosiaalisen median kanavia lennon aikana, kun kaikista vastaajista vain viisi prosenttia ilmoittaa käyttävänsä sekä Facebookia, Instagramia että Twitteriä lennon aikana.

Suomalaiset pitävät yhteyttä ystäviin ja perheeseen
Amerikkalaiset ja britit käyttävät lennolla sosiaalista mediaa kertoakseen lomastaan; 40 prosenttia amerikkalaista ja 20 prosenttia briteistä lisäävät kuvan tai tekevät muun lomapäivityksen sosiaaliseen mediaan lentomatkan aikana. Suomalaisista loma- tai kuvapäivityksen tekee 17 prosenttia. Suomalaisille tärkeintä on olla yhteydessä ystäviin ja perheeseen. Yli puolet suomalaisista ilmoittaa sen tärkeimmäksi syyksi käyttää sosiaalista mediaa lennon aikana.

Suosituimmat suomalaissivustot
Ajantasaisten uutisten seuraaminen on matkustajille tärkeää lennon aikana. Iltalehden, Ilta-Sanomien ja Ylen sivustot ovat suosituimmat suomalaissivustot lennoilla. Muita suomalaisten suosimia sivustoja ovat Googlen, Helsingin Sanomien, Norwegianin ja Taloussanomien sivustot sekä ampparit.com, tori.fi ja reittiopas.fi.

Nopeimmat kirjautuvat verkkoon alle viidessä minuutissa
Nopeimmin nousun jälkeen langattomaan verkkoon kirjautuvat saksalaiset, ruotsalaiset ja tanskalaiset matkustajat – enemmistö viiden minuutin sisällä. Suomalaisista matkustajista yli puolet kirjautuu lennonaikaiseen langattomaan verkkoon 10 minuutin sisällä. Vähiten kiirettä pitävät espanjalaiset.

Lennonaikainen selfie on suosittu
Lennonaikainen Wi-Fi on synnyttänyt uuden ilmiön sosiaaliseen mediaan. Puolet 18–25-vuotiaista lataa Instagramiin selfien tai kuvan lentokoneen siivestä. Tähän mennessä hashtagia #flynorwegian on käytetty 12 900 kertaa Instagramissa.

Tietoja Norwegianin Wi-Fi-yhteydestä

Vuonna 2011 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka lanseerasi lennonaikaisen Wi-Fi-yhteyden Euroopassa. Norwegian on edelleen ainoa lentoyhtiö, joka tarjoaa ilmaisen langattoman verkkoyhteyden Euroopan lennoilla.

Norwegianin Wi-Fi toimii lentokoneeseen asennetun antennin kautta, mikä kytkee yhteyden koneeseen satelliitin kautta. Vuonna 2011 lanseeratun Wi-Fi-yhteyden jälkeen Norwegian on jatkanut teknistä kehitystyötä ja tuonut matkustajille Video On Demand -palvelun. Se mahdollistaa Norwegianin viihdejärjestelmän käytön mobiililaitteella lennolla aikana. Marraskuussa 2015 Norwegian lanseerasi ensimmäisenä lentoyhtiönä Euroopassa lennonaikaiset suorat TV-lähetykset.

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Charlotte Holmbergh Jacobsson, puhelin +46 709 89 05 18
Median yhteyshenkilö Suomessa Tarja Valde-Brown, puhelin 040 545 6163

Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian) on kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö Euroopassa ja seitsemänneksi suurin maailmassa. Yhtiö operoi 439 reittiä 132 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Thaimaassa, Yhdysvalloissa ja Karibialla. Vuonna 2015 Norwegian kuljetti lähes 26 miljoonaa matkustajaa. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 6 000 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on noin 100 lentokonetta, joiden keski-ikä on vajaa neljä vuotta.

Norwegian on palkittu kolmena edeltävänä vuotena peräkkäin Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella. Viime vuonna Norwegian palkittiin myös maailman parhaana kaukolentoja lentävänä halpalentoyhtiönä. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus, jossa matkustajat arvioivat yli 200 lentoyhtiötä ympäri maailmaa. Vuonna 2015 The International Council on Clean Transportation (ICCT) arvioi Norwegianin polttoainetehokkaimmaksi ja ympäristöystävällisimmäksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa