Ohita
Norwegianin kanta-asiakasohjelmassa jo 10 miljoonaa jäsentä – kolme uutta jäsentä joka minuutti

Tiedote -

Norwegianin kanta-asiakasohjelmassa jo 10 miljoonaa jäsentä – kolme uutta jäsentä joka minuutti

Norwegianin kanta-asiakasohjelma, Norwegian Reward, on saavuttanut 10 miljoonaa jäsentä. Tämän vuoden aikana kanta-asiakasohjelma on kasvanut yli kolmella uudella jäsenellä minuutissa.

Norwegianin vauhdilla kasvava kanta-asiakasohjelma, Norwegian Reward, on houkutellut jo yli 10 miljoonaa jäsentä ympäri maailmaa. Norwegian Reward jatkaa kasvuaan noin 5 000 jäsenen päivävauhdilla. Erityisesti Norwegian Rewardin laajentuminen Yhdysvaltoihin, Espanjaan ja Isoon-Britanniaan on myötävaikuttanut nopeaan jäsenmäärän kasvuun. Jatkuva uusien etujen tuominen kanta-asiakasohjelmaan on lisännyt jäsenmäärää myös Suomessa, jossa on yli 600 000 Norwegian Reward -jäsentä.

– Kymmenen miljoonan jäsenen saavuttaminen on valtava merkkipaalu. Olemme erityisen iloisia siitä, että kasvamme niin nopeasti Yhdysvalloissa, josta on tulossa yhä tärkeämpi markkina meille. Uskolliset asiakkaat ovat tärkeitä Norwegian Rewardille ja Norwegianille. Olemme iloisia, että niin monet näkevät CashPoint-pisteiden ansaitsemisen hyödyllisenä. Tarjoamme jatkossakin asiakkaillemme markkinoiden parhaan kanta-asiakasohjelman ja tuomme heille uusia ja aiempaa helpompia tapoja ansaita CashPoint-pisteitä, sanoo Norwegian Rewardin toimitusjohtaja Brede Huser.

Perustamisensa jälkeen vuodesta 2007 Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelma on voittanut yhdeksän arvostettua tunnustusta, muun muassa “Vuoden kanta-asiakasohjelma Euroopassa ja Afrikassa” Freddie Awardsissa kolmena vuonna peräkkäin.

Norwegian Reward -jäsenet ansaitsevat CashPoint-pisteitä joka kerta, kun he varaavat Norwegianin lentoja tai käyttävät palveluja, joita ohjelman monet yhteistyökumppanit tarjoavat, kuten hotellivarauksia, autonvuokrauksia tai lounge-varauksia lentokentillä.

Norwegian Rewardin jäsenet voivat käyttää CashPoint-pisteitään, kun he maksavat osittain tai kokonaan Norwegianin lentoja tai ostavat muita Norwegianin palveluja. Jäsenet ansaitsevat joka kuudennen lennon jälkeen “Rewardin”, jonka he voivat käyttää seuraavan 12 kuukauden aikana ilmaiseen istumapaikkavaraukseen, ilmaiseen Fast Track -varaukseen tai CashPoint-lisäpisteisiin. Noin miljoona jäsentä on ansainnut ainakin yhden Rewardin niiden lanseerauksen jälkeen vuonna 2016.

Norwegian Reward
Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelman jäsenet keräävät CashPoint-pisteitä, kun he matkustavat Norwegianilla tai käyttävät palveluja, joita yhtiön monet yhteistyökumppanit tarjoavat. Jokaisesta Norwegianin lentovarauksesta tai ostoksesta Norwegian Reward -ohjelman kumppanilta jäsenet ansaitsevat CashPoint-pisteitä, joita he voivat käyttää Norwegianin lentolippujen ja muiden palvelujen ostoon, kuten Fast Track, istumapaikkavaraus, matkatavaramaksut tai varauksen muutokset. Norwegian Reward on mahdollista yhdistää Bank Norwegianin ilmaiseen luottokorttiin ja pisteitä voi ansaita kaikista luottokortilla tehdyistä ostoksista. Norwegian Reward tarjoaa myös monia muita etuja, kuten alennuksia ja ylimääräisiä CashPoint-pisteitä autonvuokrauksesta, hotellivarauksista ja muista palveluista. Jäsenyys Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelmassa on täysin ilmainen.

Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelman jäseneksi voi liittyä ilmaiseksi osoitteessa: https://fi.norwegianreward.com/

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Tarja Valde-Brown, Norwegianin viestinnän edustaja Suomessa, tarja.valde-brown@norwegian.com

Aiheet

Kategoriat


Norwegian on maailman viidenneksi suurin halpalentoyhtiö, jolla oli yli 37 miljoonaa matkustajaa vuonna 2018. Norwegian liikennöi tällä hetkellä yli 500 reittiä yli 150 kohteessa Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Etelä-Amerikassa. Norwegianin laivastossa on noin 170 lentokonetta. Yhtiön lentolaivaston keski-ikä on 3,8 vuotta, mikä tekee siitä yhden nykyaikaisimmista ja polttoainetehokkaimmista lentolaivastoista maailmassa. The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin jo toisen kerran polttoainetehokkaimmaksi ja ympäristöystävällisimmäksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla.

Viitenä viime vuonna matkustajat ovat äänestäneet Norwegianin maailman parhaaksi halpalentoyhtiöksi kaukolennoilla arvostetussa SkyTrax World Airline Awardsissa. Tämän lisäksi SkyTrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi jo kuutena vuonna peräkkäin.

Norwegianilla on noin 11 000 työntekijää.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden