Ohita
Norwegianin kesäkuun liikenneluvut osoittavat positiivisen kehityksen jatkuvan

Tiedote -

Norwegianin kesäkuun liikenneluvut osoittavat positiivisen kehityksen jatkuvan

Norwegianin kesäkuun liikennelukuihin vaikuttivat edelleen matkustusrajoitukset ja alhainen kysyntä. Samaan aikaan kysyntä on selvästi lisääntynyt rokotusten yleistyessä sekä matkustusrajoitusten ja karanteenivaatimusten keventämisen myötä. Heinäkuun aikana lentokoneiden ja kohteiden määrä kasvaa vähitellen.

Kesäkuussa 225 509 asiakasta valitsi lentoyhtiökseen Norwegianin, mikä on noin kaksi kertaa enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Kapasiteetti (ASK) on kasvanut 182 prosentilla ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi 102 prosentilla kesäkuuhun 2020 verrattuna. Kesäkuun matkustamon käyttöaste oli 62,9 prosenttia, mikä on 25 prosenttiyksikköä vähemmän kuin viime vuonna.

- Yhteiskunnan jatkuvan uudelleen avautumisen myötä kysyntä on kasvanut viikosta toiseen. Olemme lisänneet lentoja suosittuihin kohteisiin Euroopassa ja mukautamme reittiverkostoamme kysynnän mukaan kesän aikana, mutta myös syksyllä ja ensi talvena, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli käytössä 15 lentokonetta kesäkuussa ja Norwegian operoi 99,9 prosenttia suunnitelluista lennoista, joista 94,1 prosenttia aikataulun mukaan.

Yksityiskohtaiset liikenneluvut löytyvät liitteenä olevasta PDF-tiedostosta.

Aiheet

Kategoriat


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -kalustolla vuonna 2002. Niistä päivistä lähtien meidän missiomme on ollut tarjota kohtuuhintaisia matkoja kaikille ja mahdollistaa viisaat valinnat, eli hyvän rahanvastineen sekä runsaan valinnanvaran. Norwegian operoi lyhyen matkan reittejä Pohjoismaissa sekä tärkeimpiin Euroopan kohteisiin – tarjoten erinomaista laatua kohtuuhinnoilla.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman, ja yhtiö sitoutui siten tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Skytrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Lisäksi yhtiön kanta-asiakasohjelma, Norwegian Reward, on valittu Freddie Awardsissa parhaaksi kanta-asiakasohjelmaksi Euroopassa/Afrikassa neljänä vuotena peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden