Ohita
Norwegianin tulos ennen veroja (EBT) oli yli kaksi miljardia Norjan kruunua vuoden 2023 kolmannella vuosineljänneksellä

Tiedote -

Norwegianin tulos ennen veroja (EBT) oli yli kaksi miljardia Norjan kruunua vuoden 2023 kolmannella vuosineljänneksellä

Norwegianin tulos ennen veroja (EBT) oli 2 050 miljoonaa Norjan kruunua vuoden 2023 kolmannella vuosineljänneksellä. Tämä on toiseksi paras vuosineljännestulos yhtiön 21-vuotisen historian aikana. Norwegianilla oli erittäin vahva kesä niin toiminnallisesti kuin taloudellisesti. Lisäksi yhtiön täsmällisyys ja säännöllisyys olivat Euroopan kärkeä.

Vuoden 2023 kolmannella vuosineljänneksellä Norwegianin liikevoitto (EBIT) oli 2 170 miljoonaa Norjan kruunua, mikä vastaa 25 prosentin liikevoittoprosenttia. Tämä on korkein liikevoitto yhtiön historiassa vuoden 2019 kolmannen vuosineljänneksen jälkeen, jolloin yhtiön laivasto oli noin kaksi kertaa suurempi kuin tällä hetkellä. Tulos ennen veroja (EBT) oli 2 050 miljoonaa Norjan kruunua. Kassavarat kasvoivat 9,4 miljardiin Norjan kruunuun samaan aikaan, kun yhtiö maksoi takaisin NAS13-joukkovelkakirjalainan osana työtä, jolla varmistetaan yhtiön pääomarakenteen asianmukaisuus. Vuosineljänneksen lopussa Norwegianin laivastossa oli 85 lentokonetta.

Norwegianilla oli kolmannella vuosineljänneksellä 6,5 miljoonaa matkustajaa, kun vuoden 2022 kolmannella vuosineljänneksellä matkustajia oli 6,1 miljoonaa. Kapasiteetti (ASK) oli 10,4 miljardia istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä oli 9,1 miljardia istuinkilometriä. Kapasiteetti kasvoi 20 prosenttia edellisestä vuosineljänneksestä, kun Norwegian lisäsi kapasiteettiaan kesäkaudella, joka on vuoden vilkkain kausi. Vuosineljänneksen käyttöaste oli 87,4 prosenttia, kun samana ajanjaksona viime vuonna se oli 88,8 prosenttia.

Euroopan kärkikastissa säännöllisyydessä ja täsmällisyydessä
Täsmällisyys, aikataulussa lähteneiden lentojen osuudella mitattuna, nousi 80,1 prosenttiin vuosineljänneksellä viime vuoden saman ajanjakson 73,6 prosentista. Kansainvälisen ilmailualan konsulttiyhtiön Ciriumin tietojen mukaan Norwegian on kolmen täsmällisimmän lentoyhtiön joukossa Euroopassa. Säännöllisyys, toteutuneiden lentojen osuudella mitattuna, oli 99,6 prosenttia, mikä on korkein säännöllisyys lähes kahteen vuoteen.

– Koko Norwegianin tiimin erinomaisen toiminnan ansioista voimme katsoa kulunutta kautta yhtenä parhaista vuosineljänneksistä 21-vuotisen historiamme aikana. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että taloudellinen tuloksemme on vahva. Olemme myös Euroopan kärkeä toiminnallisen suorituskykymme osalta, sillä olemme hyvin täsmällisiä ja peruutusten määrä on erittäin alhainen. Asiakkaiden myönteinen palaute osoittaa, että Norwegian on lentoyhtiö, johon he voivat luottaa. Tämän asian eteen jokainen Norwegianissa on työskennellyt. Meidän oli mahdollista palvella kaikkia asiakkaita Norwegianin tavalla ja käyttää yksinomaan omaan lentohenkilöstöämme ja omia lentokoneitamme. Tällä varmistimme, että matkustajat saivat hyvän Norwegian-kokemuksen koko matkan ajan. Olen luottavainen, että olemme valmistautuneet hyvin hiljaisempaan talvikauteen muun muassa vähentämällä kapasiteettia, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Hyvissä asemissa talvikauteen ja tulevaan
Norwegianin asiakkaat arvostavat suuresti lentoyhtiön hyvää täsmällisyyttä sekä houkuttelevaa ja kasvavaa reittiverkostoa. Widerøen ennakoitu osto ja yhteisen alustan avaaminen Strawberryn kanssa kanta-asiakasohjelmille varmistavat entisestään, että Norwegian pysyy suosituimpana matkakumppanina kaikkialla Pohjoismaissa.

– Vaikka korkea inflaatio ja korkeat korot vaikuttavat moniin kuluttajiin, asiakkaamme asettavat edelleen lentomatkustamisen etusijalle. Tämänhetkinen lipunmyynti on ennakoidun mukaisesti hidastunut hieman kysynnän kausivaihtelusta johtuen, mutta siitä huolimatta Norwegian houkuttelee edelleen yhä useampia pohjoismaisia matkustajia, jotka haluavat lentää Norwegianilla sekä vapaa-ajallaan että liikematkoilla, sanoo Karlsen.

Kesäksi 2024 Norwegian suunnittelee kasvattavansa laivastoaan noin 90 lentokoneeseen. Alustava kesäohjelma on nyt myynnissä samalla kun lisää reittejä uusiin kohteisiin julkistetaan myöhemmin tässä kuussa.

Aiheet


Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden