Ohita
Norwegianin tulot kasvoivat ja kustannukset alenivat ensimmäisellä vuosineljänneksellä

Tiedote -

Norwegianin tulot kasvoivat ja kustannukset alenivat ensimmäisellä vuosineljänneksellä

Norwegian julkisti tänään tuloksen ensimmäiseltä vuosineljännekseltä, jolle ominaista olivat alhaisemmat kustannukset, kasvaneet tulot ja merkittävästi parempi täsmällisyys. Nettotappio oli 1 489 miljoonaa Norjan kruunua. Yhtiön yksikkökustannukset ilman polttoainetta laskivat kahdeksan prosenttia verrattuna samaan ajanjaksoon viime vuonna. Liikevaihto oli kahdeksan miljardia Norjan kruunua, kasvua 14 prosenttia.

Norwegian on muuttanut strategiaa kasvusta kannattavuuteen toimenpiteillä, joita ovat muun muassa laaja kustannussäästöohjelma, reittiverkoston optimointi ja lentokoneiden myynti. Yhtiön sisäisellä kustannussäästöohjelmalla, #Focus2019, on jo ensimmäisellä vuosineljänneksellä saavutettu 467 miljoonan Norjan kruunun kustannussäästöt. Yhtiö on myös vahvistanut tasettaan kolmen miljardin Norjan kruunun osakeannilla, joka takaa vahvemman taloudellisen aseman. Yhtiön asema on hyvä uusien asiakkaiden houkuttelemiseksi erityisesti kaukolentomarkkinoilla, joilla kehitys on vahvempaa kuin lyhyillä matkoilla.

Norwegianin ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihto oli kahdeksan miljardia Norjan kruunua ja se kasvoi 14 prosenttia verrattuna samaan ajanjaksoon viime vuonna pääasiassa kansainvälisen kasvun ja Pohjoismaiden lisääntyneen liikenteen ansioista. Yli kahdeksan miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla ensimmäisen vuosineljänneksen aikana, kasvua yhdeksän prosenttia. Käyttöaste oli 81 prosenttia. Yhtiön yksikkökustannukset ilman polttoainetta laskivat kahdeksalla prosentilla vuoden 2018 ensimmäiseen neljännekseen verrattuna. Täsmällisyys parani merkittävästi ensimmäisellä vuosineljänneksellä viime vuoden 73,0 prosentista tämän vuoden 81,3 prosenttiin. Yhtiö lensi ensimmäisellä vuosineljänneksellä 98,7 prosenttia suunnitelluista lennoistaan, kuten myös viime vuoden vastaavalla vuosineljänneksellä.

– Vuosineljänneksen kehitys oli myönteistä useilla osa-alueilla 737 MAX -koneiden tilanteesta huolimatta. Olemme toteuttaneet monia toimenpiteitä kannattavuuden parantamiseksi alentamalla kustannuksia ja kasvattamalla tuloja. Se on pitänyt sisällään tukikohtarakenteemme ja reittiverkostomme optimointia tehostaaksemme toimintoja samoin kuin lentokoneista luopumista ja lentokonetoimitusten siirtämistä myöhemmäksi. Sisäinen kustannussäästöohjelma tulee myös parantamaan kannattavuutta edelleen. Samanaikaisesti tulevien kuukausien kehitys varausten osalta näyttää lupaavalta, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

Tuloksellisia tapaamisia Boeingin kanssa
Norwegian keskeytti operoinnin 18 Boeing MAX 8 -lentokoneella maaliskuussa. Auttaakseen parhaalla mahdollisella tavalla matkustajia, joihin tilanne vaikuttaa, yhtiö on yhdistänyt lentoja ja tarjonnut vaihtoehtoisia lähtöjä muilla Norwegianin lennoilla. Yhtiö työskentelee edelleen sen eteen, että tilanteella on mahdollisimman vähäiset vaikutukset matkustajiin, mikä merkitsee myös lentokoneiden vuokrausta. Yhtiön tavoite on, että se operoi lennot suunnitellusti.

– Omistautuneet työntekijämme ovat työskennelleet kellon ympäri löytääkseen hyviä ratkaisuja asiakkaillemme. He tekevät edelleen kaiken mahdollisen varmistaakseen, että kaikki lennot lennetään suunnitellusti huolimatta siitä, kauanko MAX-koneet ovat poissa käytöstä, Kjos jatkaa.

– Meillä on ollut tuloksellisia tapaamisia Boeingin kanssa. Olemme keskustelleet siitä, miten pääsemme niiden vaikeuksien yli, joita MAX-koneet ovat aiheuttaneet Norwegianille, Kjos sanoo.

Lisätietoja liitteenä olevasta pdf-dokumentista.

Lisätietoja:
Charlott Holmbergh Jacobsson, Norwegianin viestintäpäällikkö, charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Tarja Valde-Brown, Norwegianin viestinnän edustaja Suomessa, tarja.valde-brown@norwegian.com

Aiheet

Kategoriat


Norwegian on maailman viidenneksi suurin halpalentoyhtiö, jonka palveluksessa työskentelee yli 11 000 henkilöä. Yhtiö liikennöi yli 500 reittiä yli 150 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Etelä-Amerikassa ja Karibialla. Norwegianin laivastossa on noin 170 lentokonetta. Yhtiön lentolaivasto on yksi maailman nuorimmista ja sen keski-ikä on 3,8 vuotta. Vuonna 2018 yli 37 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla.

The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin lentoyhtiöksi, joka lentää polttoainetehokkaimmin Atlantin ylittävillä lennoilla.

Norwegian on valittu maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi kolmena viime vuonna peräkkäin ja kuutena viime vuonna peräkkäin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi arvostetussa SkyTrax World Airline Awards -äänestyksessä.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden