Ohita
Lentäjät Norwegianin 737-koneen ohjaamossa
Lentäjät Norwegianin 737-koneen ohjaamossa

Tiedote -

Uusi teknologia vähentää Norwegianin CO2-päästöjä 16 000 tonnilla vuodessa

Norwegian on toteuttanut yhdessä AVTECH Sweden AB:n kanssa testihankkeen, jossa on käytetty kehittyneitä säätietoja polttoaineen kulutuksen vähentämiseksi. Tulokset osoittavat, että polttoaineen kulutus väheni 22 kiloa lentoa kohti. Se vastaa vuositasolla 16 000 tonnin vähennystä CO2-päästöissä tai vastaavasti 5 000 tonnia alempaa polttoaineen kulutusta Norwegianin lennoilla vuosittain. Tiedot käyvät ilmi hankkeen osarahoittajan, Ruotsin energiaviraston, julkaisemasta hankkeen loppuraportista.

AVTECHin Aventus NowCast™- ja Aventus Air™ -sääpalvelut mahdollistavat sen, että Norwegianin lentäjät voivat käyttää erityisiä tuuli- ja lämpötilatietoja, joiden avulla he voivat vähentää polttoaineen kulutusta ja siten myös päästöjä. Palvelun avulla lentäjät pääsevät käyttämään kehittyneitä säätietoja, jotka tuodaan lentokoneen järjestelmään ja lentäjät voivat optimoida lentoreitin siten, että polttoaineen kulutus ja päästöt vähenevät.

– Teemme aktiivisesti töitä ilmailun päästöjen vähentämiseksi. Meillä on yksi maailman nuorimmista ja ympäristöystävällisimmistä lentolaivastoista maailmassa, joka on auttanut meitä vähentämään päästöjä yli 30 prosenttia vuodesta 2008 lähtien. Tavoitteemme on jatkaa matkustajakohtaisten päästöjen vähentämistä polttoainetehokkailla lentokoneilla ja innovatiivisen teknologian avulla. Hanke AVTECHin kanssa osoitti, että polttoaineen kulutusta voidaan vähentää entisestään käyttämällä kehittyneitä säätietoja. Odotamme innolla mahdollisuutta pysyvään yhteistyöhön, josta on hyötyä sekä ympäristölle että Norwegianin kustannuksille, sanoo Norwegianin lentotoimintojen johtaja Tomas Hesthammer.

Tietoja Ruotsin energiaviraston raportista
Ruotsin energiavirasto, joka toimi myös hankkeen osarahoittajana, on julkaissut AVTECin johtaman hankeen loppuraportin. Raportissa on analysoitu kaikkiaan noin 29 000 lennon tiedot marras-joulukuussa 2017. Tulokset osoittavat mittausjaksolla noin 640 tonnin säästön lentopolttoaineen käytössä Norwegianin lennoilla. Tämä vastaa noin 16 000 tonnin vuosittaista CO2-vähennystä, mikä on 5 000 tonnin vuosittainen vähennys polttoaineen kulutuksessa Norwegianin lennoilla.

Norwegian tekee aktiivista työtä päästöjen vähentämiseksi
Norwegian työskentelee aktiivisesti vähentääkseen lentojen ympäristövaikutuksia. Polttoaineen kulutuksen vähentäminen on ratkaisevaa päästöjen vähentämiseksi. Ennen kuin biopolttoaineet tulevat kaupalliseen käyttöön ja laajaan tuotantoon, uudet lentokoneet ovat tärkein yksittäinen asia, jonka lentoyhtiö voi tehdä päästöjen vähentämiseksi. Norwegianilla on yksi nuorimmista ja nykyaikaisimmista lentolaivastoista maailmassa ja yhtiö on vähentänyt päästöjä 30 prosentilla vuodesta 2008 lähtien.

Tämän vuoden syyskuussa arvostettu ympäristöinstituutti ICCT (International Council on Clean Transportation) nimesi Nowegianin polttoainetehokkaimmaksi transatlanttiseksi lentoyhtiöksi maailmassa. Lue lisää Norwegianin työstä päästöjen vähentämiseksi täältä.

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, puhelin +46 709 89 05 18, charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Tarja Valde-Brown, Norwegianin viestinnän edustaja Suomessa, puhelin 040 545 6163, tarja.valde-brown@eurofacts.fi

Aiheet

Tunnisteet


Norwegian on maailman viidenneksi suurin halpalentoyhtiö, joka kuljetti vuonna 2017 yli 33 miljoonaan matkustajaa. Yhtiö tarjoaa tällä hetkellä yli 500 reittiä yli 150 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Thaimaassa, Singaporessa, Argentiinassa, Karibialla ja Yhdysvalloissa. Norwegianin laivastossa on noin 150 lentokonetta, joiden keski-ikä on noin 3,7 vuotta. Yhtiön lentolaivasto on yksi maailman nuorimmista ja ”vihreimmistä”. The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin lentoyhtiöksi, joka lentää polttoainetehokkaimmin Atlantin. Norwegian on valittu kolmena viime vuonna peräkkäin maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi arvostetussa SkyTrax World Airline Awards -äänestyksessä ja viitenä viime vuonna peräkkäin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 9 500 henkilöä.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilö/-t

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Lehdistön yhteyshenkilö Kommunikationschef / Head of Communications +45 2657 0767
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Liittyvä sisältö

Norwegian

Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -kalustolla vuonna 2002. Niistä päivistä lähtien meidän missiomme on ollut tarjota kohtuuhintaisia matkoja kaikille ja mahdollistaa viisaat valinnat, eli hyvän rahanvastineen sekä runsaan valinnanvaran.

Skytrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Lisäksi yhtiön kanta-asiakasohjelma, Norwegian Reward, on valittu Freddie Awardsissa parhaaksi kanta-asiakasohjelmaksi Euroopassa/Afrikassa neljänä vuotena peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman, ja yhtiö sitoutui siten tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian operoi lyhyen matkan reittejä Pohjoismaissa sekä tärkeimpiin Euroopan kohteisiin – tarjoten erinomaista laatua kohtuuhinnoilla.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden