Ohita
Norwegianin 787 Dreamlinerin ohjaamo (Kuva: Bo Mathisen)
Norwegianin 787 Dreamlinerin ohjaamo (Kuva: Bo Mathisen)

Tiedote -

Norwegian solmii sopimuksen AVTECHin kanssa vähentääkseen päästöjä ja edistääkseen kestäviä lentoja

Norwegian jatkaa työtä entistä kestävämpien lentojen puolesta. Yhtiö on allekirjoittanut tänään kolmevuotisen sopimuksen AVTECH Sweden AB:n kanssa. Sopimus perustuu aiempaan menestyksekkääseen testihankkeeseen, jonka tuloksena polttoaineen kulutus väheni 22 kiloa lentoa kohti. Se vastaa vuositasolla 16 000 tonnin vähennystä CO2-päästöissä tai vastaavasti 5 000 tonnia alempaa polttoaineen kulutusta Norwegianin lennoilla vuosittain.

Sopimuksen myötä Norwegianin lentäjät voivat käyttää AVTECHin kehittyneitä säätietoja (Aventus NowCast™ ja Aventus Air™). Kun tiedot tuodaan lentokoneen järjestelmään, voivat lentäjät optimoida lentoreitin siten, että polttoaineen kulutus ja ympäristöön vaikuttavat päästöt vähenevät.

Testihanke, jossa Norwegian ja AVTECH Sweden AB analysoivat laajasti 29 000 lentoa, osoitti, että polttoaineen kulutus väheni 22 kiloa lentoa kohden. Tämä vastaa noin 16 000 tonnin vuosittaista hiilidioksidipäästöjen vähennystä eli 5 000 tonnin vähennystä polttoaineen kulutuksessa Norwegianin lennoilla vuosittain. Ruotsin energiavirasto on hankkeen osarahoittaja ja hankeraportin julkaisija.

– Kunnianhimoinen tavoitteemme on jatkaa päästöjen vähentämistä polttoainetehokkailla lentokoneilla yhdessä tulevaisuuden innovatiivisen teknologian kanssa. Olemme siitä syystä erityisen iloisia, että olemme solmineet sopimuksen AVTECHin kanssa. Se on menestyksekkään testihankkeen ansiota ja jälleen yksi tärkeä askel työssämme kohti aiempaa kestävämpiä lentoja, sanoo Norwegianin lentotoimintojen johtaja Tomas Hesthammer.

– Yhteistyömme Norwegianin kanssa on osoittanut kaikki ne hyödyt, joita teknologiallamme voidaan saada aikaan. Olemme iloisia, että olemme sopineet kaupallisen sopimuksen lentoyhtiön kanssa, joka on jo nyt nykyaikaisen ja polttoainetehokkaan lentolaivastonsa ansiosta vähentänyt päästöjä merkittävästi. AVTECHin ainutlaatuisen sääpalvelun avulla polttoaineen kulutus ja päästöt vähenevät entisestään, sanoo AVTECH Sweden AB:n markkinointijohtaja Sören Skog.

Aventus-järjestelmä asennetaan standardoituna ja pysyvästi Norwegianin kaikkiin lyhyen ja pitkän matkan koneisiin (Boeing 737 ja Boeing 787 Dreamliner).

Norwegianin työ kestävämpien lentojen puolesta
Norwegian työskentelee aktiivisesti vähentääkseen lentojen ympäristövaikutuksia. Polttoaineen kulutuksen vähentäminen on ratkaisevaa päästöjen vähentämiseksi. Ennen kuin biopolttoaineet tulevat kaupalliseen käyttöön ja laajaan tuotantoon, ovat uudet lentokoneet tärkein toimenpide. Norwegian lentää yhdellä maailman nuorimmista ja nykyaikaisimmista lentolaivastoista ja on tämän avulla vähentänyt päästöjä 30 prosentilla vuodesta 2008 lähtien.

Tämän vuoden syyskuussa arvostettu ympäristöinstituutti ICCT (International Council on Clean Transportation) nimesi Nowegianin toisen kerran polttoainetehokkaimmaksi transatlanttiseksi lentoyhtiöksi maailmassa. Lue lisää Norwegianin työstä päästöjen vähentämiseksi täältä.

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, puhelin +46 709 89 05 18, charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Tarja Valde-Brown, Norwegianin viestinnän edustaja Suomessa, puhelin 040 545 6163, tarja.valde-brown@eurofacts.fi

Aiheet

Kategoriat


Norwegian on maailman viidenneksi suurin halpalentoyhtiö, joka kuljetti vuonna 2017 yli 33 miljoonaan matkustajaa. Yhtiö tarjoaa tällä hetkellä yli 500 reittiä yli 150 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Thaimaassa, Singaporessa, Argentiinassa, Karibialla ja Yhdysvalloissa. Norwegianin laivastossa on noin 150 lentokonetta, joiden keski-ikä on noin 3,7 vuotta. Yhtiön lentolaivasto on yksi maailman nuorimmista ja ”vihreimmistä”. The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin lentoyhtiöksi, joka lentää polttoainetehokkaimmin Atlantin ylitävillä lennoilla. Norwegian on valittu kolmena viime vuonna peräkkäin maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi arvostetussa SkyTrax World Airline Awards -äänestyksessä ja viitenä viime vuonna peräkkäin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 9 500 henkilöä.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -koneilla vuonna 2002. Siitä lähtien tavoitteemme on ollut antaa asiakkaille mahdollisuus matkustaa viisaasti tarjoamalla heille valinnanvaraa ja kohtuuhintaisia lentoja.

Norwegian on äänestetty Skytraxissä Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelma on valittu yhdysvaltalaisessa Freddie Awardsissa Euroopan/Afrikan parhaaksi lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaksi neljänä vuonna peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman. Sen mukaan yhtiö on sitoutunut tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian tarjoaa kohtuuhintaisia lentomatkoja ja erinomaista laatua Pohjoismaissa sekä tärkeisiin Euroopan kohteisiin.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden