Ohita

Uutisarkisto

Norwegian aloittaa yhteistyön Norsk e-Fuelin kanssa uuden sähköpolttoainelaitoksen rakentamiseksi Norjaan

Norwegian aloittaa yhteistyön Norsk e-Fuelin kanssa uuden sähköpolttoainelaitoksen rakentamiseksi Norjaan

Norwegian on solminut Norsk e-Fuelin kanssa merkittävän kumppanuuden, jonka tarkoituksena on rakentaa maailman ensimmäinen täysimittainen sähköpolttoainelaitos Mosjøeniin Norjaan. Laitoksessa tuotetaan kestäviä lentopolttoaineita (SAF), mikä on tärkeä virstanpylväs kohti Norwegianin tavoitetta vähentää päästöjä 45 prosenttia vuoteen 2030 mennessä.
Norwegian on allekirjoittanut Norsk e-Fuelin ka

Norwegianin liikenneluvut ovat hyvässä kunnossa kesäkauden kynnyksellä

Norwegianin liikenneluvut ovat hyvässä kunnossa kesäkauden kynnyksellä

Norwegianilla oli 1,5 miljoonaa matkustajaa ja 81 prosentin käyttöaste maaliskuussa. Kevään ensimmäinen kuukausi merkitsee kesäaikataulun alkua ja merkittävää kapasiteetin kasvua. Norwegianin varaustilanne jatkuu vahvana. Se on huomattavasti viime vuoden vastaavaa ajankohtaa korkeampi.
– Maaliskuu oli liikenneluvuiltaan erittäin vankka kuukausi Norwegianille. Maaliskuu merkitsi paluuta kesäaika

Norwegianin vuoden 2022 liiketulos (EBIT) oli 1 502 miljoonaa Norjan kruunua

Norwegianin vuoden 2022 liiketulos (EBIT) oli 1 502 miljoonaa Norjan kruunua

Norwegian kertoo vuoden 2022 neljännen vuosineljänneksen tuloksestaan sekä koko vuoden 2022 alustavasta tuloksestaan. Norwegian koko vuoden liiketulos (EBIT) oli 1 502 miljoonaa Norjan kruunua. Lentoyhtiö rajoitti tappiot ennen veroja (EBT) 80 miljoonaan Norjan kruunuun vuosineljänneksellä, jolle oli tyypillistä kausiluontoisesti heikompi kysyntä. Tämä on osoitus Norwegianin kyvystä säätää kapasit

Norwegianilla oli 1,3 miljoonaa matkustajaa joulukuussa – kysynnän kasvu jatkuu vahvana vuonna 2023

Norwegianilla oli 1,3 miljoonaa matkustajaa joulukuussa – kysynnän kasvu jatkuu vahvana vuonna 2023

Joulukuussa Norwegianilla oli yli 1,3 miljoonaa matkustajaa. Siinä on 41 prosentin kasvu verrattuna edellisen vuoden joulukuuhun. Vuonna 2022 Norwegianilla oli 18 miljoonaa matkustajaa. Vahva toiminta lomakaudella päätti myönteisen vuoden, jolle oli ominaista matkustajamäärien kolminkertaistuminen, lentomatkustuksen suuren kysynnän palautuminen ja myönteisen varauskehityksen jatkuminen.

Norwegianilla oli 1,4 miljoonaa matkustajaa marraskuussa – lentomatkustamisen kysyntä jatkuu vakaana

Norwegianilla oli 1,4 miljoonaa matkustajaa marraskuussa – lentomatkustamisen kysyntä jatkuu vakaana

Marraskuussa Norwegianilla oli 1,4 miljoonaa matkustajaa. Siinä on 37 prosentin kasvu verrattuna viime vuoden marraskuuhun. Käyttöaste oli 79,5 prosenttia. Etelä-Euroopan rantakohteet olivat erityisen suosittuja ja käyttöaste näihin kohteisiin oli lähes 90 prosenttia Norjassa, joka on Norwegianin suurin markkina.
– Olemme tyytyväisiä tämän kuun liikennetietoihin ja niihin liittyviin tuloksiin.

Näytä lisää

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden